Pure geometrie

De perfecte audiovisuele aanvulling op uw interieur

Nu home-entertainment steeds meer entertainment biedt, hoe zijn tv's en Home Theatre-systemen nog steeds fraai bij het interieur van woonkamers te passen? Het antwoord bestaat uit de onderlinge resonantie van elementen in uiteenlopende producten.

Harmonie die productcategorieën overstijgt

Voor BRAVIA®-tv's begon onze zoektocht naar een ontwerp dat verbluffende kijkervaringen in glasheldere focus brengt in 2010 met Monolithic Design, in 2013 opgevolgd door Sense of Quartz. De volgende fase in 2014 was Pure geometrie. Essentiële kwaliteiten van tv's namen pure, minimalistische geometrische vormen aan. Het ontwerp op basis van deze opvatting heeft de kijkervaring naar nieuwe hoogten gebracht terwijl de sets een goede aanvulling zijn op meubels en andere voornamelijk geometrische vormen in kamers.

Home-entertainment van Sony wordt in 2015 nog meeslepender. De vormgeving van tv's wordt nu ook op Soundbars, Blu-ray Disc™-spelers en andere producten toegepast, die samen de aanblik van een kamer bepalen. Er is sprake van nieuwe harmonie, en gecoördineerde apparatuur is nog maar het begin. Deze systemen passen ook goed bij meubilair en geven de kamer als geheel meer samenhang. De inherente kwaliteiten van elk gepolijst apparaat zijn duidelijk en hun functies komen tot uiting door pure geometrische vormen. De vormen van individuele producten zijn categorie-overschrijdend en zien er in combinatie natuurlijk uit, hoe of waar u ze ook opstelt, en geven de kamer een harmonieuze aanblik.

Functies zichtbaar maken
Functies zichtbaar maken
en zo een snaar raken

Contrasterende structuren, zoals geborsteld metaal en een leerachtige afwerking, accentueren de praktische functie van schermen, speakers, standaarden en andere elementen. Deze kenmerkende productmaterialen maken deel uit van dezelfde ontwerpstijl, met details als consistente gebogen randen. Daarom zien de producten er samen overal in een kamer fraai uit.

Het doel komt tot uiting in het ontwerp

Tako, Chief Art Director

Ontwerp heeft geen betekenis tenzij het weerspiegelt waar de elementen van producten voor zijn ontworpen — hun doel. Overdadige toevoegingen zijn overbodig. Haal het niet-essentiële weg en laat een element zijn functie vervullen, dan komt u onvermijdelijk bij geometrische vormen uit. De puurheid van deze geometrie betekent dat zelfs verschillende vormen naast elkaar natuurlijk ogen. De vormen van verschillende productcategorieën zien er samen zo natuurlijk uit, dat ze voor visuele harmonie zorgen.

Pure vormgeving met een subtiele uitstraling

Pure geometrie is nu duidelijker in de BRAVIA®-reeks en paradeert met essentiële tv-kwaliteiten. Maak kennis met een nieuw BRAVIA®-ontwerp dat samenhang in uw woonkamer brengt zonder te overheersen.

Vorm naar functie

BRAVIA® 4K-tv's uit 2015 staan nog beter bij u thuis in de woonkamer. De vormgeving van elk element is verfijnd om beter bij de betreffende functie te passen. Elke set ziet er daardoor nog gestroomlijnder uit. Dat is duidelijk te zien aan het scherm zelf, een belangrijk element met een nog dunner silhouet zonder opsmuk. De standaard is ook slanker, maar net zo stevig. Een aluminium onderstel biedt stabiliteit voor grote schermen met minimale contactpunten met de vloer. In andere details is de gestroomlijnde vormgeving ook goed te zien, zoals de zwevende Intelligent Core onder het scherm, die slanker en compacter is. Deze verregaande verfijning geeft de sets een lichte uitstraling.

Beelden zweven in de lucht op het dunste scherm

X900C-serie

Het dunne scherm kent geen enkele opsmuk en verdient even minimalistische, elegante geometrische kenmerken en functies. En dat vindt u terug in de X900C-serie. Het frame is uiterst subtiel en het scherm is op het dunste gedeelte niet meer dan 4,9 mm dik dankzij de combinatie van een nieuwe structuur en 'randcoatingtechnologie' ontwikkeld door Sony. De beelden lijken in de lucht te zweven. De lichtvoetige standaard van geëxtrudeerd aluminium is eveneens slank maar zeer stevig en past perfect bij het 'gewichtloze' scherm. Bij bevestiging aan de muur nestelt het scherm zich strak tegen de muur, alsof het ingebouwd is, en steekt het slechts 40 mm uit. Structuren aan de achterkant zijn ruimtebesparend en praktisch, van effectief kabelbeheer en ventilatie tot slimme positionering van de bevestiging voor de standaard. En dankzij de stijlvolle, leerachtige afwerking aan de achterkant ziet de set er vanuit elke hoek aantrekkelijk uit.

Fijne beeldkwaliteit
met solide audio

X930C-serie

De vormen die u hier aantreft zijn onder meer het rechthoekige 4K-scherm en de driehoekige standaard, groot genoeg voor de behuizing van behoorlijke speakers. In de X930C lijkt het prachtige scherm achterover te leunen op een behuizing die is gebouwd voor solide audioprestaties. Vanaf de zijkant accentueert het ontwerp het scherm, met de spiegelende afwerking van de wedge in een donkerdere, zachtere tint. De leerachtige afwerking aan de achterkant doet denken aan een luxe bank, waardoor de set nog beter bij de woonkamer past. En de standaard van gesmeed aluminium straalt stabiliteit uit terwijl het silhouet slank blijft. Het scherm en de speakers komen fraai tot hun recht en een uitgekiende balans verenigt hun contrasterende vormen.

Een toonbeeld van ware eenvoud

X850C-serie

De X850C heeft de eenvoudigste vormgeving onder de nieuwe BRAVIA®-modellen en zet de nieuwe toon in het ontwerp van 4K-tv. Het toestel bestaat louter uit de meest essentiële elementen — een scherm en standaard — die perfect in vrijwel elke woonkamer passen. Een geborstelde afwerking verfraait de strakgelijnde randen en doet het slanke scherm en aluminium goed uitkomen. De set wordt ondersteund door een balk van stevig aluminium, solide maar niet echt zwaar om te zien. De afwerking van de standaard reflecteert de omgeving zodat de set zelf erin lijkt op te gaan.

De kunst van ontwerpen die perfect bij kamers passen

Yokota, ontwerper

Met dunnere schermen ogen de nieuwe BRAVIA®'s beter dan ooit in een woonkamer. Maar er kwam heel wat bij kijken om elk element te verfijnen en de sets een verbluffend lichte en luchtige aanblik te geven. In X900C-sets hebben we een geavanceerde nieuwe 'randcoatingtechnologie' verwerkt en vakmanschap getoond in de standaard van geëxtrudeerd aluminium, die stevig en toch uiterst dun is. De X930C-serie is voorzien van een deskundig gesmede aluminium standaard, ontworpen op basis van ruime productie-expertise.

Een ontwerp dat producten verenigt en harmonie in huis creëert

Categorie-overstijgend ontwerp zorgt voor verbluffend entertainment in uw woonkamer door de gecoördineerde aanblik en het geluid van tv's, Soundbars en Blu-ray Disc™-spelers van Sony. Dit nieuwe perspectief verandert Home Theatre-systemen ingrijpend.

Een geometrisch harmonieuze aanblik

De zoektocht naar een frisse aanblik van Home Theatre-systemen die goed aansluit bij meubels en woonkamers — en BRAVIA®-tv's — leidde onvermijdelijk tot pure geometrie voor Soundbars en Blu-ray Disc™-spelers. Kernkwaliteiten werden verfijnd en functies tot minimalistische, geometrische vormen teruggebracht. De resulterende producten zien er harmonieus uit en passen goed in elke kamer, ondanks de combinatie van verschillende productcategorieën.

Elke essentiële functie — zoals indrukwekkende audio afspelen of prachtige beelden weergeven — wordt gekoppeld aan de perfecte geometrische vorm en een kenmerkende afwerking. In Soundbars staan deze eenvoudige geometrische vormen voor elementen die een superieur geluid produceren, zoals de speakers en versterkers. In Blu-ray Disc™-spelers staan ze voor elementen die te maken hebben met het lezen en besturen van schijven, zoals de schijflade en de bediening. Deze hoofdkenmerken worden verder geaccentueerd met een matte, glanzende of anderszins opvallende afwerking. Consistente details in verschillende productcategorieën — zoals specifieke gebogen randen voor een beter geluid, of een leerachtige afwerking op sommige oppervlakken — verbeteren de samenhang van systemen als geheel.

Puur en solide,
zoals het geluid dat eruit komt

HT-ST9

HT-ST9

Hoge audionormen worden weerspiegeld in het ontwerp van de HT-ST9, een hoogwaardige hi-res Soundbar. De verlengde hexagonale behuizing benadrukt de indrukwekkende geluidsweergave en uitstraling. Facetten aan beide kanten ogen solide in een toch slanke, elegante vormgeving. Met minder parallelle oppervlakken biedt de hexagonale behuizing ook een akoestisch voordeel boven stereosystemen met boxen. En de constructie van geëxtrudeerd aluminium vergroot het solide en luxe gevoel die van een hoogwaardig element worden verwacht. De zijkanten hebben een elegante leerachtige afwerking. Dit past niet alleen goed bij BRAVIA®-sets, maar is tevens een geruststellend teken van de kwaliteit van deze speaker. Een praktisch, technologisch pluspunt van deze afwerking is een betere Wi-Fi®-overdracht.

Praktische installatie mogelijk op twee manieren

HT-CT780 / HT-CT380

De parallellogramme vormgeving van deze Soundbars is onmiskenbaar vanaf de zijkant gezien, en maakt zowel horizontale plaatsing als bevestiging aan de muur mogelijk. In beide gevallen bieden de HT-CT780 en HT-CT380 een onvergetelijke luisterervaring. In een product dat vaak vóór een tv wordt geplaatst, zorgt deze parallellogramme vorm ervoor dat de grote speakers het scherm niet blokkeren doordat ze omhoog en zijwaarts zijn gekanteld. Bij bevestiging aan de muur is de vorm van de Soundbar tevens ruimtebesparend terwijl de speaker recht naar buiten is gericht. Zo biedt dit ontwerp niet alleen een optimale luisterervaring onder het tv-kijken, maar passen de Soundbars ook mooi in elke woonkamer.

Prachtige geneste rechthoekige blokken

BDP-S6500 / BDP-S5500

BDP-S6500 / BDP-S5500

Blu-ray Disc™-spelers worden doorgaans naast tv's en speakers geplaatst. De ultieme eenvoudige vorm van een rechthoekig blok zorgt voor een ideale balans naast deze andere componenten. Bij de minimalistische styling van de BDP-S6500 en BDP-S5500 heeft elke functionele unit van de speler een eigen rechthoekig blok op de behuizing. Verschillen in de afwerking laat deze elegante, eenvoudige blokken tot hun recht komen, zoals geborsteld metaal rond de schijflade, een glanzende afwerking bij het bedieningspaneel en een matte afwerking van de basis. Samen vormen ze een fraai geheel. Gecombineerde eenvoudige geometrische vormen — in dit geval geneste rechthoekige blokken — zijn pure geometrie bij uitstek.

Ontwerp dat recht doet aan productfuncties

Oikawa, ontwerpmanager

Pure geometrie als ontwerp betekent veel meer dan oppervlakkige styling. Het concept is gebaseerd op de productfuncties zelf. In Soundbars zijn we naar akoestisch ideale vormen op zoek gegaan en dichter bij geometrische vormen uitgekomen. Voor de beste entertainmentervaring zochten we naar een ontwerp dat het volle potentieel van productfuncties ontsluit. Zowel tv's als Home Theatre-systemen van Sony zijn in deze stijl gemaakt, zodat zelf verschillende soorten producten in uw woonkamer goed bij elkaar passen.

Categorie-overstijgend ontwerp dat perfect bij uw woonkamer als geheel past. Dat vindt u in BRAVIA®-tv's en Home Theatre-systemen van Sony. De aanblik en het geluid worden één met uw kamer en bieden meeslepend entertainment dat u niet onberoerd laat.

Sony Design
Negative Space

Alles over hoogwaardige audio. Ontdek insiderverhalen over ontwerpinspiratie.