Xperia 1 II

Gemaakt voor snelheid

De Xperia 1 II legt de lat hoger voor de snelheid van smartphones. De telefoon beschikt over de nieuwste geavanceerde technologieën, 5G connectiviteit en een camera ontwikkeld met Sony's Alpha camera-ingenieurs om uitzonderlijk snelle autofocus in een smartphone te leveren. En dankzij het 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED-scherm van 6,5 inch kunt u alles in verbluffende bioscoopkwaliteit bekijken.

ALLE SMARTPHONES

Xperia 1 II - 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED-scherm van 6,5 inch | Camera met drie lenzen

Xperia 1 II
Xperia 1 II in zwart

purpleblack

€ 991,00

(inclusief btw)
Bekroond
Logo Red Dot-winnaar 2021 uitgereikt aan Xperia 1 II
Meer snelheid, meer mogelijkheden - 5G-connectiviteit

Een 5G-verbinding is uw toegangspoort tot nieuwe mogelijkheden. 5G is meer dan alleen snel, want het is ook zeer responsief met een lage latentie en een hoge bandbreedte. U kunt grote bestanden van hoge kwaliteit zonder gedoe streamen, downloaden of uploaden in slechts enkele seconden, zoals 4K-video's en afbeeldingen in volledige resolutie. 

Voor fotografen
Professionele technologie van Alpha-camera's

Er is nog nooit een smartphonecamera geweest die net zulke foto's kan maken als de Xperia 1 II. Deze camera werd samen ontwikkeld met de ingenieurs van de nieuwste Alpha 9-serie camera's, de camera die bekendstaan om hun toonaangevende technologie voor automatisch scherpstellen. De Xperia 1 II is uitgerust met ondersteuning voor RAW, eye-autofocus die nu geschikt is voor mensen en dieren en een vernieuwde interface met nieuwe handmatige bediening aangevuld met een sluiterknop in de hardware om te voldoen aan de eisen van professionele fotografen.

ZEISS®-Lens
Uitmuntende kwaliteit van ZEISS in uw Xperia

Optica van ZEISS speciaal gekalibreerd voor uw Xperia-smartphone. De ZEISS T* draagt bij aan een voortreffelijke weergave en contrast door reflecties te verminderen.

AF/AE tot 20 fps
Leg het voorheen onmogelijke vast met AF/AE tot 20 fps

De Xperia 1 II kan momenten vastleggen die geen enkele andere smartphone aankan. Met maximaal 20 fps burstopname(n), compleet met automatisch scherpstellen en automatische sluitertijd, kunt u honderden momenten in enkele seconden vastleggen en met de snelheid van 5G kunt u gewoon alles uploaden en overal back-ups van maken.

AF/AE-berekeningen tot 60 keer per seconde

Blijf scherp, ongeacht wat zich voor uw ogen afspeelt. De Xperia 1 II berekent continu het automatisch scherpstellen en de belichting tot 60 keer per seconde. En met nieuwe algoritmen voor AF-precisie en -prestaties krijgt u zelfs heldere, scherpgestelde beelden van snelbewegende scènes.

Continue AF/AE tot 60 fps
Sensor voor automatisch scherpstellen van Xperia 1 II
De sensor is ontworpen voor snelheid

Stel snel scherp onder elke omstandigheid - dag en nacht - met ons innovatieve camerasysteem. Dankzij de dubbele fotodiodesensor kunt u supersnel en nauwkeurig scherpstellen. Een systeem voor automatisch scherpstellen dat is uitgerust met in totaal 247 AF-punten voor fasedetectie met bijna 70% dekking van de sensor zorgt ervoor dat AF in slechts 0,03 seconden wordt gerealiseerd. En met de innovatieve 3D iToF-sensor (indirecte Time-of-Flight) voor opnamen bij weinig licht kunt u onder alle omstandigheden nauwkeurig scherpstellen. Alles komt samen in de grote 1/1,7-inch Exmor RS™ voor mobiel-beeldsensor met de BIONZ X™-engine voor mobiel die voor snelheid en adembenemende foto's zorgt.

De technologie achter supersnelle autofocus
Ervaar eye-autofocus in realtime – voor mensen en dieren

Leg verbluffende portretopnames vast van zowel mensen als dieren met de glans en levendigheid van de perfecte eye-autofocus.

Eye-autofocus voor elke situatie

Niet elke foto is van het hele profiel waarbij beide ogen van uw onderwerp naar de camera kijken. Zelfs wanneer één oog bedekt is of een ander voorwerp voor uw onderwerp langs gaat, kan de Xperia 1 II het oog nog steeds vinden en snel scherpstellen.

Afbeelding van vrouw en opspattend water
Afbeelding van man die traint op een bokszak
Afbeelding van vrouw die sieraden showt
Afbeelding van kind dat op een trampoline springt
Afbeelding van vrouwelijk model in stedelijke omgeving
Afbeelding van hond in plattelandsomgeving
Afbeelding bij weinig licht van dansende man
Snelle focus, zelfs bij weinig licht

In scènes met weinig of beperkt licht geniet u nog steeds van een snel automatisch scherpstellen, zelfs als uw onderwerp in beweging is, dankzij drie krachtige technologieën die samenwerken: een 3D iToF-sensor, de BIONZ X™ for mobile-engine en de grote Exmor RS™ voor mobiel-sensor.

3D iToF-sensor
3D iToF-sensor

Onze 3D iToF-sensor berekent direct de afstand tussen de camera en uw onderwerp voor snelle, nauwkeurige automatische scherpstelling in elke scène.

Logo van BIONZ X™-engine voor mobiel
BIONZ X™-engine voor mobiel

De BIONZ X™-engine voor mobiel heeft een uniek algoritme dat door Sony is ontwikkeld, voor een hogere lichtgevoeligheid en foto's met minder ruis.

Vergelijking Exmor RS-beeldsensor van 1/1,7 inch
Grotere sensor en pixels

Onze Exmor RS-beeldsensor van 1/1,7 inch is 50% groter dan de beeldsensor op het vorige model en heeft grotere pixels, die meer licht opvangen voor een betere beeldkwaliteit.

Ontdek Photography Pro - geïnspireerd door Alpha

Op de Xperia 1 II vindt u bedieningselementen die meestal op professionele camera's te vinden zijn. U kunt automatische instellingen kiezen of de ISO-gevoeligheid, sluitertijd, witbalans en meer handmatig regelen en vervolgens uitvoeren naar RAW (.DNG) met een interface die is geïnspireerd op Alpha-camera's.

Kies de brandpuntsafstand voor de juiste opname

Voor echte creatieve vrijheid heeft de Xperia 1 II drie lenzen in veelzijdige brandpuntsafstanden: 16 mm, 24 mm en 70 mm Dankzij de uitmuntende kwaliteitsoptica van ZEISS kunt u op de ideale manier creatieve opnamen maken.

Paarden op heuveltop kijken uit over de zee

Afbeelding gelicentieerd door Toimisaki in Kushima, Miyazaki

16 mm
Vrouwelijk model op stenen trap
24 mm
Close-up van vrouwelijk model in stedelijke omgeving
70 mm
Werkt met Sony Alpha-camera's

De Xperia 1 II is de perfecte metgezel voor Sony's Alpha-camera's. Gebruik uw Xperia als een extern scherm en beheer uw instellingen en foto's draadloos met de Imaging Edge™ Mobile-app.

Voor cinematofotografen
Cinematography Pro 'met CineAlta' – filmopnamen in 21:9

Maak films met vergelijkbare parameters en kleurinstellingen als professionele filmmakers. Expertise van onze ingenieurs van digitale bioscoopcamera's, voorinstellingen voor Look-kleurbeheer, een 21:9-beeldverhouding, 4K HDR en 24 fps bieden u de hulpmiddelen die u nodig hebt. En met een 5G-verbinding kunt u in enkele seconden delen wat u net hebt opgenomen.

Professionele voorinstellingen voor Look-kleurbeheer

Met acht verschillende kleureninstellingen brengt u de stemming van verschillende filmstijlen naar uw video's.

Voor cinefielen
21:9 CinemaWide™ 4K HDR OLED-scherm van 6,5 inch

Kijk naar films zoals de makers het hebben bedoeld en geniet van een filmische hoogte-breedteverhouding met het 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED-scherm van 6,5 inch. De nieuwe technologie voor het verminderen van bewegingswaas minimaliseert de tussenliggende framevertraging voor een scherpere beeldkwaliteit. In combinatie met Dolby Atmos®-geluid wordt het een kijkervaring zonder concessies.

En dankzij de 5G-connectiviteit kunt u inhoud sneller downloaden of streamen in hogere kwaliteit.

Professionele kleurreproductie

De Creator-modus 'met CineAlta' is geïnspireerd door de Master Monitor-kleurreproductie van de professionele Sony-technologieën, die in Hollywood wordt gebruikt voor toonaangevende studioproducties, en zorgt ervoor dat u nu kunt genieten van ongeëvenaarde kleurprecisie waarmee inhoud tot leven komt precies zoals de maker het heeft bedoeld, inclusief Netflix-series en -films.

Bekijk The King, nu alleen op Netflix.

Vergelijking 8-bits- vs. 10-bits-kleuren
Vloeiendere kleuren op het scherm

De Xperia 1 II heeft een scherm dat vergelijkbaar is met een 10-bits-scherm (8-bits met 2-bits-overgangen) dat een groot kleurenspectrum kan weergeven zonder harde overgangen.

Grafiek kleurruimte
Professioneel scherm

Dankzij de hoge contrastverhouding van 1.000.000:1 kan de Xperia 1 II diepere zwarttinten weergeven, terwijl de kleuren er natuurlijker uitzien. Het scherm ondersteunt ook professionele weergavestandaarden zoals DCI-P3 100%, de kleurruimte BT.2020 en het D65-witpunt.

Alles wat u ziet tot in de puntjes geremasterd

De X1™-engine voor mobiel voegt BRAVIA HDR-remastertechnologie toe aan alles wat u bekijkt. Zelfs gestreamde inhoud krijgt meer contrast en kleur en is vele malen helderder.

Dolby Atmos®-geluid
Bioscoopgeluid - Dolby Atmos® afgestemd in samenwerking met Sony Pictures Entertainment

Een film kijken met Dolby Atmos® is een geweldige beleving waarin u volledig kunt opgaan, met een multidimensionaal geluid om u heen. Nu kunt u genieten van Dolby Atmos®-geluid dat in samenwerking met Sony Pictures Entertainment is afgestemd op een bedrade of draadloze hoofdtelefoon, of de echte stereospeakers aan de voorzijde.

Voor audiofielen
Mark Wilder en Kenichi Matsumoto werken samen aan de geluidskwaliteit van Xperia
Luister naar muziek zoals muziek hoort te klinken

Op basis van onze kennis van zowel audiohardware als muziekentertainment is de Xperia 1 II ontworpen om voor een ware natuurlijke luisterervaring te zorgen, met audio die is afgestemd in samenwerking met Sony Music Entertainment.

Met een 5G-verbinding kunt u streamen en audio met hoge resolutie downloaden zonder te hoeven wachten.

Zo meeslepend. Net echt. Ervaar 360 Reality Audio

Ga helemaal op in het geluid dat u omringt. Het geluid klinkt net zo echt als wanneer u een live concert bijwoont of wanneer u in de studio bent met de artiest. Dankzij 360 Reality Audio kunt u helemaal opgaan in uw muziek en naar muziek luisteren zoals die hoort te klinken.

Gemaakt voor 360 Reality Audio

De Xperia 1 II is ontworpen voor 360 Reality Audio met unieke hardwaredecodering om de geluidskwaliteit te optimaliseren bij het luisteren naar muziek op TIDAL. TIDAL is een wereldwijd muziekstreaming- en entertainmentplatform met meer dan 60 miljoen nummers en meer dan 250.000 video's van uw favoriete artiesten. Dankzij de samenwerking tussen Xperia en TIDAL kunnen nieuwe Xperia 1 II-gebruikers toegang krijgen tot de laag HiFi van TIDAL met een gratis proefperiode van 3 maanden.

Hoor alles met de stereoluidsprekers aan de voorzijde waar levensecht geluid uit komt

De stereoluidsprekers in de Xperia 1 II zijn aan de voorkant van de telefoon geplaatst voor een krachtig, gebalanceerd echt stereogeluid.

Een betere audiobeleving - bedraad of draadloos

Gebruik de 3,5-mm-audioaansluiting of maak een draadloze verbinding: de keuze is aan u. De geluidstechnologie in de Xperia 1 II werd gecontroleerd door audiodeskundigen, zodat u een betere stereoscheiding krijgt en een natuurlijke geluidsruimte, of u nu naar uw eigen muziek luistert of naar streaming - zelfs met 360 Reality Audio.

3,5-mm-aansluiting
Hoor meer van elk kanaal met een 3,5-mm-aansluiting

We hebben de audioscheiding op de 3,5-mm-audioaansluiting verbeterd voor helderdere linker- en rechteraudiokanalen. Dankzij aanzienlijke audiotuning is de signaalruis verminderd tot een nauwelijks hoorbare 20 dB: ruim 90% minder ruis dan conventionele hoofdtelefoonaansluitingen.

Logo's van audio met hoge resolutie, draadloze audio met hoge resolutie en LDAC
Superieur geluid

Dankzij audio met hoge resolutie en draadloze audio met hoge resolutie en LDAC kunt u naar muziek luisteren met de dynamiek en detail die zelfs beter zijn dan cd-kwaliteit. Hiermee wordt geluid met groot bereik gereproduceerd, dus u kunt uw muziek beleven zoals de artiest het heeft bedoeld.

Logo van DSEE Ultimate
Verbeter alles wat u beluistert met DSEE Ultimate

DSEE Ultimate is gemaakt om de kwaliteit van alle digitale muziek te verbeteren door gebruik te maken van AI om automatisch de audiofrequentie en het dynamisch bereik in realtime te verbeteren. Zowel het hoge als het lage bereik is verbeterd, waardoor elk nummer in de buurt komt van audiokwaliteit met hoge resolutie. De technologie werkt met een bedrade of draadloze hoofdtelefoon, op lokale bestanden en zelfs op streamingdiensten.

Voor mobiele gamers
Breng uw games naar het volgende level

Geniet van een onbeperkte weergave van de actie op een 21:9 CinemaWide™-scherm. De nieuwe Motion ruisreductietechnologie vermindert de tussenliggende framevertraging voor een duidelijkere beeldkwaliteit. En met 5G kunt u games sneller downloaden. Daarnaast kunt u dankzij een samenwerking met Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ genieten van een geoptimaliseerde mobiele game-ervaring voor Call of Duty.

©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION en CALL OF DUTY zijn handelsmerken van Activision Publishing, Inc. Tencent is een handelsmerk van Tencent Games Co., Ltd

Geoptimaliseerd voor Call of Duty®: Mobile

Xperia is de officiële smartphone van Call of Duty®: Mobile en de Xperia 1 II is klaar om in actie te komen. Of u nu voor uw plezier speelt of serieus om de titel strijdt, de game is geoptimaliseerd met Qualcomm® Snapdragon Elite Gaming™ voor een betere gamebeleving.


©2020 Activision Publishing, Inc. ACTIVISION en CALL OF DUTY zijn handelsmerken van Activision Publishing, Inc.
Qualcomm en Snapdragon zijn handelsmerken van Qualcomm Incorporated, geregistreerd in de Verenigde Staten en andere landen, gebruikt met toestemming. Snapdragon Elite Gaming is een handelsmerk van Qualcomm Incorporated. Qualcomm Snapdragon Elite Gaming is een product van Qualcomm Technologies, Inc. en/of haar dochterondernemingen.

Neem de touwtjes in handen met een draadloze DUALSHOCK®4-controller

Voor nog meer plezier onderweg kunt u uw Xperia 1 II verbinden met een DUALSHOCK 4 en Android-games spelen.

Gameverbetering: speel beter en deel meer

Ervaar verbeterde gameplay met verbeterd aanraakscherm voor nauwkeurige bediening. Deel uw gameplay met schermopname of screenshots. Focus op uw game door meldingen te blokkeren of zoek online tips om elke uitdaging aan te gaan. Alles is gemakkelijk toegankelijk terwijl u aan het gamen bent.

Voor prestaties
Alle snelheid die u nodig hebt

Met 5G- en Wi-Fi 6-connectiviteit en het nieuwste mobiele platform van Qualcomm en de laatste batterijtechnologieën legt de Xperia 1 II de lat hoger wat de prestaties van een smartphone betreft.

5G-logo
5G-connectiviteit van de volgende generatie.

De Xperia 1 II zorgt voor een supersnelle 5G-verbinding voor downloads van hoge kwaliteit en probleemloos streamen van bestanden met een hoge resolutie.

Logo van Wi-Fi 4G/5G
Optimale connectiviteit

Slimme connectiviteit vereist de deep learning-technologie van Xperia die gebruikmaakt van Neural Network Libraries van Sony en analyseert Wi-Fi-signalen en voorspelt verbindingsproblemen in de nabije toekomst. De Xperia 1 II stelt de kwaliteit vast van het netwerk waar u momenteel op zit en schakelt automatisch over naar het mobiele netwerk wanneer wordt voorspeld dat de verbindingskwaliteit minder optimaal wordt. Met Xperia zit u altijd op het beste netwerk dat beschikbaar is.

Logo van Wi-Fi 6
Wi-Fi 6

Met Wi-Fi 6 profiteert u van een betere verbinding, met hogere snelheid, lagere latentie en verbeterd connectiviteitsbeheer wanneer meerdere apparaten hetzelfde netwerk gebruiken.

Ervaar het nieuwste Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform

Het Qualcomm® Snapdragon™ 865 5G Mobile Platform en het Snapdragon X55 5G Modem-RF-systeem laten u gamen, vastleggen, cross-tasken en verbinden zoals u nooit voor mogelijk had gehouden, met duizelingwekkende multi-gigabit 5G-snelheden en verbeterde prestaties van een 25% snellere CPU en GPU dan op het vorige model.

Batterij van 4000 mAh
Krachtige batterij van 4000 mAh met Snel opladen

Met een batterij van 4000 mAh hebt u genoeg vermogen om de dag door te komen. Wanneer u meer batterijlading nodig hebt, kunt u snel opladen tot 50% in slechts 30 minuten.

draadloos opladen
Snel en gemakkelijk draadloos opladen

Zet de Xperia 1 II neer en de batterij begint op te laden.

interface van batterijverzorging
Een gezonde batterij voor de lange termijn

Door onze oplaadtechnologieën blijft uw batterij langer gezond. Batterijverzorging voorkomt dat uw telefoon te lang wordt opgeladen, terwijl de Xperia Adaptive Charging uw telefoon tijdens het opladen in de gaten houdt om ervoor te zorgen dat de batterij niet overbelast raakt.

Ontwikkeld voor u
Mooi en toch sterk

De Xperia 1 II is krachtig, snel en wordt geleverd met de IP65/68-certificering voor waterbestendigheid. Verder is hij voorzien van Corning Gorilla Glass 6® aan beide zijden, waardoor hij een robuust en prachtig ontwerp heeft.

Kleuren die passen bij uw stijl

Iedereen heeft zijn eigen smaak. Kies de kleur die bij uw stijl past.

De beschikbaarheid van kleuren kan per markt verschillen

Alle productafbeeldingen zijn alleen ter illustratie bedoeld.

5G-netwerk en -beschikbaarheid kunnen verschillen afhankelijk van land, provider, softwareversie en gebruikersomgeving.

Specificaties en kenmerken

De Xperia 1 II legt de lat voor snelheid van een smartphone opnieuw hoog. Het bevat de nieuwste geavanceerde technologieën en een camera die samen met onze Alpha-technici is ontwikkeld om een smartphone te leveren met uitzonderlijk snel automatisch scherpstellen. En met het 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED-scherm van 6,5 inch kunt u alles in verbluffende bioscoopkwaliteit streamen en bekijken.
  • Tot 20 fps AF/AE voor supersnel scherpstellen

  • Real-time eye-autofocus voor mensen en dieren

  • Cinematography Pro 'met CineAlta'

  • 21:9 CinemaWide™ 4K HDR OLED-scherm van 6,5 inch

  • Qualcomm® Snapdragon™ 865 Mobile Platform

Afmetingen
166 × 72 × 7,9 mm
Gewicht
181 g
Waterbestendig
Waterbestendig (IP65/68)
Aantal SIM's
Single SIM
Capaciteit
4000 mAh
Sony streeft er niet alleen naar om producten, diensten en inhoud te leveren die voor een geweldige gebruikerservaring zorgen, maar werkt er ook naartoe om de ecologische voetafdruk van het bedrijf tot nul te reduceren. Meer over Sony en het milieu

Beoordelingen en awards

Meningen van gebruikers