Vooroplopen bij de ontwikkeling van gerecycled plastic

Bij Sony hebben we ons verbruik van niet-hernieuwbare bronnen verminderd door SORPLAS™ te ontwikkelen: een gerecycled plastic dat zowel duurzaam als hoogwaardig is, waardoor het ideaal is voor onze nieuwe producten.

Tot 99% gerecycled materiaal

Gemiddeld wordt in elektronica maar 30% gerecycled materiaal gebruikt. Dankzij de baanbrekende vlamvertrager van Sony op basis van zwavel bestaat ons plastic voor tot wel 99% uit gerecycled materiaal.

Tot 99% gerecycled materiaal

vlamvertrager en SORPLAS™-pellets

SORPLAS™
SORPLAS™

[ 1 ] 99% gerecycled materiaal [ 2 ] 1% vlamvertragers en andere toevoegingen

Veelgebruikt gerecycled polycarbonaatplastic
Veelgebruikt gerecycled polycarbonaatplastic

[ 1 ] 55% nieuw plastic op basis van petroleum [ 2 ] 30% gerecycled materiaal [ 3 ] 15% vlamvertragers en andere toevoegingen

Helpt de uitstoot van het productieproces te verminderen
Helpt de uitstoot van het productieproces te verminderen

Gebruik van SORPLAS™ in de BRAVIA™ KDL-40EX52H lcd-tv vermindert de CO₂-uitstoot tijdens de productie met bijna 80% in vergelijking met nieuw plastic.

[ 1 ] Nieuw plastic [ 2 ] SORPLAS™

Een nieuw leven voor uw oude plastic

SORPLAS™ bevat naast afgedankte optische schrijven en overgebleven folie uit fabrieken van Sony en andere fabrieken ook afval van consumenten, zoals plastic waterflesjes, en bevordert zo recycling.

Een nieuw leven voor uw oude plastic
Stappen om onze voetafdruk te minimaliseren en prestaties te maximaliseren

Het gebruik van zo min mogelijk vlamvertragers in SORPLAS™ biedt veel voordelen. Niet alleen kan er een baanbrekende hoeveelheid gerecycled materiaal worden gebruikt, maar traditionele vlamvertragers kunnen plastic ook brozer maken. Dankzij de vermindering ervan in SORPLAS™ kan het materiaal meerdere keren worden gerecycled zonder dat de kwaliteit erg achteruitgaat. Daarnaast is het de meest duurzame optie van alle vlamvertragende polycarbonaatplastics. Bovendien heeft het een prachtige afwerking en is er geen extra coating nodig voor een prachtige kleur en glans.

[ 1 ] Fijnmaken en opnieuw pelletiseren [ 2 ] Vormen [ 3 ] Producten [ 4 ] Demonteren [ 5 ] Inzamelen

Uitstekend recyclebaar

SORPLAS™ is een combinatie van gerecycled plastic en afvalplastic, bijvoorbeeld van optische schijven en waterflesjes, en een door Sony ontwikkelde vlamvertrager. Het nieuwe materiaal heeft een hoogwaardige afwerking en is sterk en oliebestendig. Daardoor kan het worden gebruikt voor de productie van vele Sony producten.
SORPLAS™ is gedeeltelijk gemaakt van consumentenafval en afgedankte materialen uit fabrieken van Sony en andere bedrijven. Ook al bestaat SORPLAS™ deels uit gerecycled plastic, het kan worden fijngemaakt en opnieuw worden gepelletiseerd voor hergebruik in gloednieuwe producten.

Licht, sterk en vuurbestendig
Licht, sterk en vuurbestendig

Voor onderdelen van de BRAVIA A80J/X95J/X90J/X85J/X80J-serie hebben we gebruik gemaakt van de combinatie van goede structurele kracht en vuurbestendige eigenschappen van SORPLAS™. Van de achterkant tot interne componenten, alle onderdelen hebben de krachtige kwaliteiten en het subtiele design van SORPLAS™. 

Sterk, oliebestendig en veelzijdig

Camera's en camcorders moeten sterk en oliebestendig zijn. SORPLAS™ voldeed al in 2012 aan deze vereisten en wordt nog steeds gebruikt in bepaalde camera's van Sony, zoals de HX99 en de HX400V.

Sterk, oliebestendig en veelzijdig
Duurzaam, mooi en klaar voor uw leven
Duurzaam, mooi en klaar voor uw leven

Het aantal apparaten dat we gebruiken groeit en er worden steeds meer eisen gesteld aan duurzaamheid en uiterlijk. SORPLAS™ is niet alleen sterk, maar biedt ook een uitstekende verfhechting, zodat apparaten er mooi uitzien.

Van afgedankt plastic tot een waardevolle grondstof

Yasuhito Inagaki

Senior Chemical Engineer,
SORPLAS™ Business Office

Van afgedankt plastic tot een waardevolle grondstof

Het nieuwe gerecyclede plastic is het resultaat van een lange ontwikkelingsfase

De ontwikkeling van SORPLAS™ begon ruim tien jaar geleden met een onderzoek naar hoe we overgebleven plastic uit de fabrieken van Sony op een effectieve manier konden hergebruiken. De veelbelovende toepassingen die we hebben onderzocht, waren afvalwaterzuiveraars voor de industrie en waterabsorberende kunststoffen voor luiers. Tijdens ons onderzoek ontwikkelden we een vlamvertrager op basis van zwavel die polycarbonaatplastic zeer goed bestand maakte tegen vuur. De combinatie van de vlamvertrager en het polycarbonaatplastic dat werd gewonnen uit optische schijven en platen uit de fabrieken van Sony leidde tot de ontwikkeling van SORPLAS™. SORPLAS™ is gerecycled plastic dat is ontstaan uit onze poging om van productieafval een waardevolle grondstof te maken.

We ontvangen graag uw vragen over SORPLAS™. (Link naar de website van Sony Semiconductor Solutions Corporation (Engels)).