Artikel-ID : 00101961 / Laatst gewijzigd : 10-10-2017

Waarom verschijnt er een donkere of wazige vlek op mijn beelden?

  Dit betekent meestal dat er stof op de beeldsensor van de camera zit. Maak de beeldsensor schoon.

  WAARSCHUWING: Dit kan het apparaat beschadigen. Gebruik geen droge doek of commerciële reinigingsoplossing om stofdeeltjes van het oppervlak van de beeldsensor te verwijderen. Dat kan de coating van de beeldsensor doen loskomen. Bij camera's met spiegels moet je erop letten dat je het glazen oppervlak van de spiegel niet aanraakt. Dit kan een storing veroorzaken.

  BELANGRIJK: Raadpleeg de bij de camera meegeleverde bedieningsinstructies voor modelspecifieke instructies voor het uitvoeren van de onderstaande stappen.

  Als de camera is uitgerust met een automatische reinigingsfunctie, gebruik je automatisch reinigen om vuil of stof van de beeldsensor te verwijderen. Als het vuil of stof niet wordt verwijderd door de automatische reinigingsfunctie, kun je de sensor zelf reinigen met een in de handel verkrijgbaar blaasborsteltje.

  OPMERKINGEN:

  • In de handel zijn veel sets van derde partijen verkrijgbaar die je kunt gebruiken om de beeldsensor te reinigen. Kijk in je plaatselijke elektronicazaak of professionele camerazaak. Sony biedt geen garantie voor problemen die voortvloeien uit het gebruik van commerciële reinigingsoplossingen, zoals reinigingspapier.
  • Veel camerazaken bieden ook professionele reinigingsdiensten voor beeldsensors aan, die vaak snel worden uitgevoerd.
  • Sony is niet aansprakelijk voor incidentele of gevolgschade als gevolg van een verkeerde behandeling door servicediensten van derde partijen.