Artikel-ID : 00137200 / Laatst gewijzigd : 07-10-2019Afdrukken

De bovenste of onderste helft van foto's is zwart of afgesneden bij gebruik van een flitser of studioflitser

    Dit komt doordat een flitser of studioflitser wordt gebruikt die niet is gesynchroniseerd met de snelle sluitertijd die door de camera wordt gebruikt. Het probleem komt vaak voor bij alle camera's met spleetsluiter. Het doet zich voor omdat de sluiter te snel door de beeldsensor gaat, zodat de flitser er niet mee kan synchroniseren. Om dit probleem op te lossen, vertraagt u de sluitertijd.

    BELANGRIJK: Gebruikt u de SLT-A99V, ILCE-7, ILCE-7M2, ILCE-7RM2, ILCE-7S of ILCE-7SM2 en maakt u opnamen met een sluitertijd van 1/250 seconde, gebruik dan een flitser die is geproduceerd door Sony. Indien u een flitser gebruikt van een andere fabrikant, stelt u de sluitertijd in op 1/200 seconde of langer.

    OPMERKING: De synchronisatiesnelheid van de flitser van de meeste camera's ligt in het algemeen tussen 1/125 en 1/250 seconde, afhankelijk van de camera. Dit betekent dat een flitser niet kan worden gebruikt met een kortere sluitertijd, tenzij de flitser over de functie High Speed Synchronization beschikt.