Artikel-ID : 00165927 / Laatst gewijzigd : 23-04-2019

Ik ondervind een probleem met het afspelen van thuisnetwerk [home network]-inhoud

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom u thuisnetwerk [home network]-inhoud niet correct kunt weergeven. Hieronder staan enkele veelvoorkomende oorzaken en hun oplossingen beschreven.

Mijn tv kan geen verbinding maken met een server / er worden geen foto-, muziek- of videobestanden weergegeven

• Als u bepaalde apparaten of bestanden niet ziet, moet u misschien scannen naar thuisnetwerk [home network]-apparaten die op de BRAVIA-TV zijn aangesloten.

Druk op HOME op de afstandsbediening en ga naar Instellingen > Netwerkinstelling > Server Display Settings (Weergave-instellingen van server). Druk vervolgens op de afstandsbediening op OPTIONS en kies Lijst bijwerken. Van elk apparaat dat als thuisnetwerk [home network]-server kan dienen, wordt een pictogram in het startmenu van de tv weergegeven, als het apparaat wordt gevonden. De bijbehorende bestanden zijn te vinden onder de pictogrammen in het menu voor Foto, Muziek of Video.
    • Voer 'Serverdiagnose'
      uit
      Druk op HOME op de afstandsbediening en kies Instellingen > Netwerk > Thuisnetwerk instellen > Serverdiagnose.
      Er verschijnt een lijst met diagnoseresultaten als de serverdiagnose is voltooid. Aan de hand van het getoonde bericht kunt u het probleem misschien oplossen.
    • Bij het gebruik van een pc als server:
    • Controleer of de pc is ingeschakeld. Schakel de pc tijdens het gebruik niet uit.
    • Als er op de pc beveiligingssoftware is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat verbindingen met externe apparaten mogelijk zijn. Voor meer informatie raadpleegt u de handleiding bij de beveiligingssoftware.
    • Stop en herstart de servertoepassing als de server instabiel is. Als de server instabiel blijft, start u de pc opnieuw.
    • Verminder het aantal toepassingen dat op de pc worden uitgevoerd. De server is mogelijk overbelast.
    • Verminder de hoeveelheid inhoud. De server is mogelijk overbelast.

De afspeelkwaliteit valt tegen

• Als u de mogelijkheid wilt hebben om meerdere HD-video's te streamen, raden we aan om een netwerk van minstens 200 Mbps te gebruiken om de prestaties te verbeteren.
    • Bij het gebruik van ethernetkabels raden we Cat5e-kabels aan in plaats van Cat5-kabels, omdat uw netwerk hierdoor waarschijnlijk sneller werkt.

Ik kan geen bestanden afspelen, terwijl die compatibel zouden moeten zijn

• In bepaalde gevallen is het afspelen niet mogelijk, zelfs als u de ondersteunde indelingen gebruikt. Een bestand kan bijvoorbeeld zijn geconverteerd vóór de overdracht.
    • In het geval van 3D-compatibele modellen kunt u geen 3D Sweep Panorama-foto via een mediaserver met thuisnetwerk [home network]-certificatie weergeven.

Waarom zie ik bepaalde bestanden en mappen niet?

• Alleen bestands- en mapnamen in het Engels worden ondersteund. Vermijd afwijkende tekens. Probeer een bestand te hernoemen en deel het opnieuw met uw BRAVIA-TV.
    • De limiet voor toegankelijke bestanden of mappen in een directory is 30.000 voor een mediaserver met thuisnetwerk [home network]-certificering. Deze limiet geldt ook voor niet-ondersteunde bestanden of mappen.

Mijn server met thuisnetwerk [home network]-certificering staat aangegeven op mijn tv, maar de bestanden zijn niet toegankelijk

Uw BRAVIA-TV of andere thuisnetwerk [home network]-apparaten hebben mogelijk geen verbinding meer met de router. Controleer uw kabels en verbindingen. Als u wilt controleren of uw thuisnetwerk [home network]-apparaat op de juiste wijze communiceert met uw tv, kunt u ook een diagnostische controle uitvoeren, zoals eerder beschreven in dit artikel.

Wanneer u de renderingfunctie gebruikt, kunnen muziekbestanden niet worden afgespeeld

Door sommige toepassingen wordt een eerder op de pc geplaatst fotobestand weergegeven als tijdens gebruik van de renderingfunctie muziek wordt afgespeeld. Afhankelijk van het eerder geplaatste fotobestand, is muziek afspelen niet mogelijk, maar kan wel mogelijk worden als u het fotobestand wijzigt.

Hebt u de oplossing voor uw probleem niet gevonden? Probeer de probleemoplossing hieronder

In het geval van thuisnetwerk [home network]-problemen is waarschijnlijk geen reparatie van de tv nodig. Probeer het probleem op te lossen met behulp van de onderstaande artikelen.

Welke bestandstypen worden ondersteund voor thuisnetwerk [home network] en bij afspelen via USB?

Hoe kan ik een thuisnetwerk [home network]-server instellen om foto's, muziek en films in alle kamers te delen?

Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom u de inhoud niet correct kunt weergeven via het thuisnetwerk.
    OPMERKING: Op de TV-modellen Andere dan Android TV™ staat het thuisnetwerk bekend als DLNA.