Artikel-ID : 00147156 / Laatst gewijzigd : 12-05-2023Afdrukken

Foto's en video's van een camera overdragen naar een computer met Windows 11 of Windows 10

  Volg deze stappen om foto's of video's van uw camera te importeren naar een computer met Windows 11 of Windows 10:

  BELANGRIJK:

  • De computer werkt mogelijk niet normaal nadat u op een niet-compatibele computer een upgrade naar het besturingssysteem Windows 11 of 10 hebt uitgevoerd. Raadpleeg de ondersteuningswebsite van de computerfabrikant om te controleren of de computer compatibel is met een upgrade en het besturingssysteem Windows 11 of 10 ondersteunt.
  • Als het USB-apparaat niet wordt herkend of als u wilt terugkeren naar het vorige besturingssysteem, raadpleegt u de ondersteuningswebsite van de computerfabrikant voor meer informatie.

  1. Zet de computer aan.
  2. Controleer of u het opnamemedia met de foto's of video's in de camera hebt geplaatst.

   Opmerking: Als u bestanden van een camera met een intern geheugen wilt kopiëren, moet u de geheugenkaart uit de camera halen. De computer kan het interne geheugen van een camera met geheugenkaart niet lezen.

  3. Sluit de meegeleverde USB-kabel op de camera aan en de aansluiting van USB-ingang op de computer.
   Verbindingen via een USB-hub of ander USB-apparaten, zoals een printer of toetsenbord, worden niet ondersteund en kunnen niet worden gegarandeerd. Sluit de camera rechtstreeks aan op een USB-poort van de computer.

  4. Zet de camera aan. De USB-verbinding van de camera wordt automatisch gedetecteerd waarop het juiste besturingsprogramma van het besturingssysteem wordt geïnstalleerd.

  5. Gebruik een van de volgende methoden om de foto's of video's naar de computer over te brengen:

   • Gebruik de optie Import pictures and videos (Foto's en video's importeren).

    1. Als er een vakje met een melding verschijnt nadat u de camera hebt aangesloten, klik daar dan niet op en ga verder met de volgende stap.
    2. Klik op File Explorer (Bestandsverkenner) → This PC (Deze pc).
    3. Klik onder Devices (Apparaten) met de rechtermuisknop op de camera en klik vervolgens op Import pictures and videos (Foto's en video's importeren).
     • Als de optie Import pictures and videos (Foto's en video's importeren) niet wordt weergegeven, stelt u de USB connection (USB-aansluiting) in op iets anders dan Mass Storage (Massaopslag).
     • MENU (Setup) (Installatie) → USB Connection (USB-aansluiting) → Stel in op iets anders dan Mass Storage (Massaopslag).
     • Als de Ctrl w/ smartphone (Bediening met smartphone) van de camera is ingesteld op On (Aan), kan de instelling USB Connection (USB-aansluiting) alleen worden gewijzigd als deze op Off (Uit) staat.
      Opmerking: De bedieningsmethode verschilt afhankelijk van de camera. Raadpleeg dus ook de instructiehandleiding en Helpgids van uw camera.
    4. Klik op Review, organise, and group items to import (Items controleren, ordenen en groeperen om te importeren) en klik vervolgens op Next (Volgende).
    5. Nadat u de groepen hebt geselecteerd die u wilt importeren, klikt u op Import (Importeren).
    6. Als het importeren is voltooid, worden uw foto's weergegeven in File Explorer (Bestandsverkenner).
   • Kopieer en plak de videobestanden vanuit het venster Removable Disk (Verwisselbare schijf) dat de camera vertegenwoordigt.
    1. Klik vanaf het bureaublad op het pictogram Folder (Map) op de taakbalk en klik vervolgens op het pictogram Computer aan de linkerkant.
    2. Klik in het venster Computer op het pictogram dat de camera vertegenwoordigt.
    3. Klik op de map met de films of foto's en sleep deze naar het bureaublad van de computer.

     Opmerking: Alle inhoud van de map wordt naar de harde schijf van de computer gekopieerd.

   • Gebruik de software PlayMemories Home.
    Opmerking: Ga naar de ondersteuningspagina van PlayMemories Home voor meer informatie over het importeren van beelden en video's.

  Raadpleeg de volgende FAQ (veelgestelde vragen) als u geen beelden kunt importeren naar uw computer: De USB-verbinding van een camcorder van Sony wordt niet door de computer herkend.

  Raadpleeg de ondersteuningspagina van PlayMemories Home als u geen beelden kunt importeren van uw camera of geheugenkaart door middel van PlayMemories Home.