Artikel-ID : 00151440 / Laatst gewijzigd : 19-06-2017

Veelgestelde vragen (FAQ) over de PS-HX500

Hieronder vindt u de lijsten met veelgestelde vragen (FAQ) over de PS-HX500.

Afspelen

Vraag

Antwoord

Kan the PS-HX500 78 toerenplaten afspelen? Nee, de PS-HX500 ondersteunt alleen platen van 33 en 45 toeren.
    Kunnen audiotracks worden afgespeeld door het apparaat en een computer via USB op elkaar aan te sluiten? Nee, de USB-poort op het apparaat is alleen geschikt voor het opnemen van audiotracks op een computer via de toepassing Hi-Res Audio Recorder.

Hi-Res Audio Recorder-toepassing

Vraag

Antwoord

Welke bestandsindelingen (audio-uitvoergegevensbestand) zijn compatibel met opname?

Hieronder vindt u de compatibele bestandsindelingen.

Compatibele bestandsindelingen voor opname Bemonsteringsfrequenties/bitsnelheid
    PCM(.wav)2-kanaals 44,1 kHz/48 kHz/96 kHz/192 kHz, 16 bit/24 bit
    DSD (.dsf) 2-kanaals 2,8 MHz/5,6 MHz
    Kunnen de bestandsnamen worden gewijzigd? Bestandsnamen kunnen worden gewijzigd wanneer bestanden naar een computer worden geëxporteerd via de toepassing Hi-Res Audio Recorder. Om de bestandsnaam te wijzigen, doorloopt u de onderstaande procedure:
    1. Voer een bestandsnaam in bij de titels van muzieknummers van het venster Write to Files (Naar bestanden schrijven).
    2. Klik op Options (Opties) en vervolgens op Use Track Titles as File Names (Titels van muzieknummers als bestandsnamen gebruiken).
    Kunnen audiotracks tegelijk worden opgenomen in verschillende bestandsindelingen wanneer audiotracks op een computer worden opgenomen met de toepassing Hi-Res Audio Recorder? Nee, audiotracks kunnen niet tegelijk in verschillende bestandsindelingen worden opgenomen.
    Kunnen audiotracks die op een computer zijn opgenomen via de toepassing Hi-Res Audio Recorder, worden bewerkt? De toepassing Hi-Res Audio Recorder is een opnametoepassing en opgenomen audiotracks kunnen niet met deze toepassing worden bewerkt. Gebruik een andere toepassing om opgenomen audiotracks te bewerken. Voor bewerking raden we Media Go™ aan.
    Wanneer gegevens naar een pc worden gedownload met Hi-Res Audio Recorder, worden informatie over het muzieknummer en albumgegevens dan als metadata opgeslagen? De titel van het muzieknummer en informatie over de artiest die worden bewerkt door Hi-Res Audio Recorder, worden als metadata weggeschreven. De gegevens worden opgeslagen op verschillende plaatsen, afhankelijk van de indeling.
    • Bij de WAV-indeling worden ze opgeslagen in het lijstdeelgebied van de WAV-gegevens.
    • Bij de DSF-indeling worden ze opgeslagen als ID3-gegevens.

U kunt de informatie weergeven met een afspeelapparaat dat of een afspeeltoepassing die compatibel is met deze gegevens.

Wordt geluid uitgevoerd door een pc tijdens opname in Hi-Res Audio-kwaliteit? Nee, dat is onmogelijk. Het converteren van bestanden naar afspeelbare geluidsbestandsindelingen door een pc en de uitvoer van geluid gebeuren gescheiden van de opslag van gegevens. Dit is om de kwaliteit van de opname te waarborgen.
    Is het mogelijk om bestanden op te nemen met andere toepassingen dan Hi-Res Audio Recorder? Hi-Res Audio Recorder is de enige toepassing die voor opname wordt ondersteund.
    De toepassing Hi-Res Audio Recorder kan niet worden geïnstalleerd op een computer met Windows®. Er verschijnt een foutmelding over een digitale handtekening wanneer het apparaat wordt aangesloten op een computer en het apparaat wordt niet correct herkend door de computer. De toepassing Hi-Res Audio Recorder is mogelijk onjuist geïnstalleerd indien uw computer niet over de nieuwste versie van Windows beschikt. Voer Windows Update uit om uw computer bij te werken naar de nieuwste versie en installeer vervolgens de toepassing.

Terug naar boven

Reparatie en reserveonderdelen

Vraag

Antwoord

Hoe kan ik de originele naald vervangen door een nieuwe? Gebruik een naald die uitsluitend voor dit apparaat is bedoeld. Andere naalden worden niet ondersteund. Om een reservenaald te verkrijgen, neemt u contact op met uw leverancier of de klantenondersteuningswebsite.
    Kan ik het element vervangen door een element van een ander type dan het oorspronkelijk geplaatste element? Dit apparaat is afgestemd op het oorspronkelijk geïnstalleerde element. Vervanging door andere soorten elementen wordt niet ondersteund.
    Wat zijn de voorzorgsmaatregelen wanneer het apparaat bijvoorbeeld ter reparatie wordt opgestuurd? Wanneer het apparaat in gemonteerde staat wordt verstuurd, kan dit het apparaat kapotmaken of storingen veroorzaken. Haal de onderdelen uit elkaar en verpak ze veilig wanneer u het apparaat opstuurt.
    1. Plaats de naaldbeschermhoes op de naald.

OPMERKING: Hebt u geen naaldbeschermhoes, verpak de naald dan zorgvuldig zodat de naald tijdens het vervoer niet tegen andere voorwerpen aan kan botsen.

2. Verwijder de rubbermat en het draaiplateau (draaitafel). Plaats de aandrijfriem op de achterzijde van het draaiplateau.

OPMERKING: Voor meer informatie raadpleegt u het gedeelte over "montage van de platenspeler" in de bijgeleverde handleiding.

3. Verwijder het contragewicht, plaats vervolgens de toonarm op de toonarmsteun en vergrendel deze met de toonarmvergrendeling. Om te voorkomen dat de toonarm loskomt uit de toonarmvergrendeling, raden we aan dat u de toonarm en de toonarmvergrendeling vastbindt met een zacht touwtje.
    4. Verpak de items zorgvuldig, zodat ze tijdens het vervoer niet tegen elkaar kunnen botsen.

OPMERKING: We raden aan dat u de verpakkingsmaterialen bewaart die bij het apparaat worden geleverd.

Terug naar boven