Artikel-ID : 00225046 / Laatst gewijzigd : 27-06-2019

Uw OLED- of lcd-tv onderhouden

Voor u begint

• Haal het netsnoer uit het stopcontact.
    • Raak het lcd-scherm niet aan.
    • Spuit geen reinigingsmiddel rechtstreeks op de tv.
      • Het middel kan over het onderste of het buitenste deel van het scherm druppelen, waardoor de tv kapot kan gaan.

Spuit geen reinigingsmiddel

• Spuit geen chemicaliën zoals insecticide, benzeen, thinner, enz.
      • Deze materialen kunnen het tv-scherm of de elektrische circuits beschadigen en de afwerking van de tv beschadigen.
    • Zorg dat de tv niet langdurig in contact komt met voorwerpen van rubber of vinyl.
      • De tv kan dan beschadigd raken of de verf kan loskomen.
    • Vraag de verkoper of u de in de handel verkrijgbare chemische of reinigingsdoek kunt gebruiken.
    • Gebruik geen in de handel verkrijgbaar beschermfilter voor het scherm.

Uw tv schoonmaken

• Veeg het scherm of de buitenkant voorzichtig schoon met een droge, zachte doek, bijvoorbeeld een brillendoekje.
    • Als er sporen van inkt of olie op het scherm zitten, weekt u een doek in een reinigingsmiddel zonder zeep dat (met minder dan 1%) is opgelost in water. Wring de doek stevig uit en veeg de inkt weg.
      • Wees voorzichtig met reinigingsmiddelen zonder zeep, want deze kunnen milieuproblemen veroorzaken wanneer ze niet op de juiste wijze worden afgevoerd.
      • Veeg het scherm direct daarna voorzichtig droog met een zachte, droge doek.
      • Gebruik geen reinigingsmiddel met schuurmiddelen zoals een gewoon schoonmaakmiddel.

Week de doek in een reinigingsmiddel zonder zeep dat is opgelost in water. Wring de doek stevig uit en veeg het vuil weg

• De volgorde van de vloeibare kristallen kan instorten als u druk uitoefent bij het afvegen van het lcd-scherm. Dit kan er uitzien als een vlekje. Schakel het apparaat uit en weer in om te zien of de situatie verbetert.
    • Veeg het bedrukte oppervlak zoals CH +, CH - of HDMI 1 van de tv voorzichtig schoon met een zachte, droge doek.
      • Het bedrukte oppervlak kan beschadigd raken als u er met uw nagels overheen krast.
    • Het wordt aanbevolen een kleine plumeau met handgreep te gebruiken om een smalle ruimte te reinigen, zoals tussen de televisie en de standaard (tafelstandaard).

Een kleine plumeau gebruiken om nauwe ruimten schoon te maken

• Er kan stof in de buurt van de ventilatieopening van de tv blijven zitten. Stof dat in dit gedeelte terechtkomt, kan leiden tot storingen en oververhitting. Het wordt aanbevolen om stof eenmaal per maand te verwijderen met een stofzuiger.

Een stofzuiger gebruiken om ventilatieopeningen van de tv schoon te maken

• Leg een doek in een neutraal reinigingsmiddel dat is opgelost in water, wring de doek goed uit, veeg het vuil van de afstandsbediening en veeg de afstandsbediening vervolgens licht schoon met een droge doek.

De afstandsbediening schoonmaken met een doek

OPMERKING: Als er vloeistof uit de batterij is gelekt, veegt u het batterijvak van de afstandsbediening droog voordat u nieuwe batterijen plaatst.