Artikel-ID : 00185827 / Laatst gewijzigd : 05-10-2017

Hoe gebruik ik de NFC-functie op mijn WF-1000X-headset?

Wat hebt u nodig?

• Een NFC-compatibele smartphone: Android 4.1 of nieuwer
    • Het WF-1000X-oplaaddoosje en de oortelefoons

Wat moet u doen?

1. Activeer de NFC-functie op uw smartphone. U kunt het NFC-menu meestal vinden in het menu [Settings] (Instellingen). Raadpleeg de handleiding die bij uw product is meegeleverd als u niet zeker weet waar u de NFC-instellingen van uw telefoon kunt vinden.

2. Haal de linker- en rechteroortelefoons uit het oplaaddoosje. De oortelefoons worden automatisch ingeschakeld als ze zijn opgeladen. Dit kunt u zien aan het blauwe ledlampje op de oortelefoons, dat dan twee keer knippert.

3. Houd het N-merkteken aan de onderkant van het oplaaddoosje tegen de NFC-locatie van uw smartphone aan (meestal is deze locatie ook aangeduid met een N-merkteken) totdat de smartphone reageert. Zorg ook dat de oortelefoons in de buurt zijn. Pas op dat het volume van de oortelefoons niet te luid is voordat u ze in uw oren doet.

Raadpleeg de gebruiksaanwijzing die bij uw smartphone is meegeleverd als u niet zeker weet waar de NFC-locatie van uw smartphone zich bevindt.

NFC WF-1000X

4. Volg de instructies op het scherm om de apparaten te koppelen en verbinden.

5. Het blauwe lampje begint langzaam te knipperen zodra de headset is verbonden met uw smartphone. U hoort het volgende automatische bericht: 'Bluetooth connected' (Verbonden via Bluetooth). Als u geen instructies hebt gezien, maar het blauwe lampje knippert wel: probeer iets af te spelen om te controleren of de NFC-verbinding tot stand is gebracht.

Kunt u de headset niet verbinden?

• Ontgrendel het scherm van de smartphone indien vergrendeld en beweeg de smartphone langzaam langs het N-merkteken.
    • Als uw smartphone in een hoesje zit, kunt u proberen het hoesje te verwijderen en de procedure opnieuw te volgen. Sommige hoesjes blokkeren het NFC-signaal

Punten om te onthouden

• Als u een NFC-compatibele smartphone tegen de onderkant van het oplaaddoosje houdt, wordt de Bluetooth-verbinding van de smartphone met alle andere apparaten verbroken en wordt er verbinding gemaakt met de headset. Dit wordt 'One-touch connection switching' genoemd.
    • U kunt NFC niet gebruiken om de headset te laten verbinden met de smartphone als de headset is uitgeschakeld. Als u de headset wilt inschakelen, houd u de knoppen op de linker- en rechteroortelefoon ongeveer twee seconden ingedrukt totdat het (blauwe) lampje knippert. Zorg ervoor dat de oortelefoons voldoende zijn opgeladen.