Artikel-ID : 00198002 / Laatst gewijzigd : 17-06-2021

Veiligheidsmelding voor het LLS-201 Personal Content Station

  Geachte klant,

  Het LLS-201 Personal Content Station, dat werd uitgebracht in juni 2013, gebruikt Wi-Fi Protected Access II (WPA2) als de encryptiestandaard voor draadloze netwerken.
  Op basis van recente industrierapporten is ontdekt dat deze technologie de volgende zwakke plekken heeft. (CERT Vulnerability Notes Database)

  Volg de onderstaande instructies om de beveiliging te waarborgen en uw apparaten te beschermen tegen kwaadwillende aanvallers die deze zwakke plekken gebruiken:

  1. Gebruik een directe verbinding met uw apparaten

   Wanneer u de LLS-201 met uw smartphone of tablet verbindt, gebruik dan een directe draadloze verbinding (Wi-Fi Direct) zonder een toegangspunt tot een draadloos LAN te gebruiken.
    

  2. Een wachtwoord instellen

   Stel een wachtwoord voor uw LLS-201 in volgens de instructies in de Helpgids (zie de link hierna).
   Als u uw wachtwoord aan anderen doorgeeft om bestanden te kunnen delen, dan raden wij u ten sterkste aan om uw wachtwoord daarna meteen te wijzigen.

    
  3. Kies een veilige plek gedurende de verbinding met een draadloos LAN

   Indien u de LLS-201 met uw smartphone of tablet verbindt via een toegangspunt tot een draadloos LAN, kies dan een veilige plek (zoals bij u thuis) waar het voor anderen moeilijk is om toegang te krijgen tot uw internetaansluiting.

    
  4. Vermijd het gebruik van openbare draadloze LAN-diensten
   Sommige openbare LAN-diensten zijn niet veilig genoeg en staan toe dat een onbepaald aantal gebruikers zich kan verbinden. Omwille van de veiligheid raden wij u ten sterkste af om uw LLS-201 te verbinden met openbare draadloze LAN-diensten.