Artikel-ID : 00266058 / Laatst gewijzigd : 27-08-2021

Controleren of uw BRAVIA TV een Google TV, Android TV™ of andere TV is

Wat is het verschil tussen een smart TV, Android TV en Google TV?

'Smart TV' is een categorienaam voor een 'televisie met internetverbinding'. Dit betekent dat het een tv is die verbinding kan maken met internet en geïntegreerde online apps en services kan gebruiken.
    Een Google TV of Android TV is elke TV die gebruikmaakt van het Android™-besturingssysteem (OS) van Google Inc. Android TV's zijn sinds 2015 opgenomen als onderdeel van het TV-assortiment van Sony, en Google TV's zijn in het begin van 2021 geïntroduceerd.
    Hoewel smart TV's vooraf zijn voorzien van vele spannende apps, hebben Android-systemen toegang tot apps die beschikbaar zijn in de Google Play Store. Dit is het portaal waarmee gebruikers extra apps kunnen downloaden die zijn ontworpen om te worden uitgevoerd met Android OS.

Als u niet zeker weet welke tv u bezit, kunt u dit op vier manieren controleren:

Het Home-menu (Startmenu) van de tv

Druk op de knop HOME (Start) op de afstandsbediening om het Home-menu (Startmenu) weer te geven.

Google TV

Op Google TV's worden de volgende schermen van het menu Home (Start) weergegeven:
    (Houd er rekening mee dat de functies van het menu Home (Start) op een Google TV verschillen, afhankelijk van het feit of u zich al dan niet bij uw Google-account hebt aangemeld.)

• Wanneer u zich aanmeldt bij uw tv met uw Google-account:
      • In de linkerbovenhoek bevindt zich een Google TV-scherm.
      • In de rechterbovenhoek bevindt zich een Google-accountpictogram en als u erop klikt wordt het dashboard weergegeven.

• Als u niet bent aangemeld met uw Google-account:
      • Onderaan het scherm wordt Google TV weergegeven.

Android TV

Op Android TV's wordt het volgende scherm van het menu Home (Start) weergegeven.
    Het scherm van het menu Home (Startmenu) op een Android TV lijkt op dat van Google TV, maar er bevindt zich geen pictogram van een Google-account in de rechterbovenhoek van het scherm. In plaats daarvan ziet u een klok of het pictogram (Settings) (Instellingen).
    De weergave rechtsboven in het scherm verschilt afhankelijk van de modellen of instellingen.

Ander type Smart TV

Hieronder volgen voorbeelden van schermen van het menu Home (Start) van andere typen tv's. Deze tv's maken geen gebruik van het Android-besturingssysteem.
    De schermen van het menu Home (Start) kan afwijken, afhankelijk van het model en de beschikbare apps.

Productpagina

Op deze ondersteuningswebsite heeft elk uniek model een productpagina, waarop u handleidingen, downloads en gerelateerde veelgestelde vragen kunt vinden. Om naar deze pagina te gaan, typt u de modelnaam in de zoekbalk.
    Bovenaan deze pagina ziet u een productbeschrijving die aangeeft of het een Google TV, Android TV of Smart TV is.

Hier zijn drie voorbeelden:

Productpagina Google TV

Productpagina Google TV

Productpagina Android TV

Productpagina Android TV

Productpagina andere tv

Productpagina Smart TV

Afstandsbediening van de tv

Meestal geldt: als de meegeleverde afstandsbediening een microfoonknop (of microfoonpictogram) heeft, is de tv een Google TV of Android TV.

Bijvoorbeeld:

In sommige zeldzame gevallen kan het echter zijn dat er geen microfoonknop (of microfoonpictogram) is, zelfs niet als het een Google TV of Android TV is, afhankelijk van de regio en het model.
    In dat geval zullen het startscherm of de specificaties een betere indicator zijn.

Voor de serie xxC bevindt de microfoonknop zich op de Touchpad-afstandsbediening.

Specificaties

Als Android wordt vermeld in het veld SoftwareOperating System (Besturingssysteem) op de pagina Specificaties, is het een Android TV.
    U kunt de specificaties controleren op het tabblad Specifications Specificaties, dat zich linksboven op de productpagina van uw tv bevindt.

Raadpleeg het artikel Hoe kan ik de specificaties van de tv vinden? voor meer informatie over het vinden van de specificaties. .