Artikel-ID : 00237082 / Laatst gewijzigd : 02-04-2020

Wat is Dolby dynamisch bereik en hoe kan ik dat instellen?

U kunt Dolby dynamisch bereik instellen aan de hand van de volgende procedure.

1. Druk op de Home-knop op de afstandsbediening.
    2. Selecteer  Instellingen.
    3. De volgende stappen zijn afhankelijk van de menu-opties van uw tv:
      • Selecteer Weergave en geluidGeluidVolume level (Volumeniveau) — Dolby dynamisch bereikStandaard of Gecomprimeerd.
      • Selecteer GeluidGeluidGeavanceerde instellingenInvoergerelateerdDolby dynamisch bereikStandaard of Gecomprimeerd.

Hier volgt een uitleg van deze instellingen:

• Standard: Deze modus benut het meest uitgebreide dynamische bereik (het verschil tussen de zachtste en hardste geluiden).
      Omdat signalen rechtstreeks worden afgespeeld, blijven stille signalen stil en luide signalen luid.
    • Gecomprimeerd: In deze modus wordt het volumeverschil gecomprimeerd en neemt het algehele volume toe.
      Het geluid wordt gemakkelijker te horen, ongeacht het dynamische bereik van de geluidsbron.

OPMERKING: Deze instelling heeft invloed op Dolby Digital-, Dolby Digital Plus- en Dolby AC-4-geluidsbronnen.