Artikel-ID : 00206657 / Laatst gewijzigd : 04-12-2020

Screen reader

Raadpleeg voor meer informatie het gedeelte 'Toepasselijke producten en categorieën' en lees het artikel Welke versie van het Android™-besturingssysteem is geïnstalleerd op mijn Android TV™? .

De functie Screen reader leest informatie op het tv-scherm voor, zoals de programmagids en het instellingenscherm. Om deze schermlezerfunctie te kunnen gebruiken, hebt u een internetverbinding nodig.

De schermlezer activeren vanuit het scherm Settings (Instellingen)

De schermlezer stoppen (deactiveren) in het instellingenscherm

De taal wijzigen

De spreeksnelheid wijzigen

Opmerkingen

• De functie Screen reader leest alleen tekst voor die de focus heeft of die u kunt markeren.
    • De schermlezer is alleen beschikbaar voor bepaalde landen en talen.
    • Of een app beschikbaar is met de schermlezer, is afhankelijk van de app.
    • Vanaf februari 2020 is de YouTube™-streamingservice beschikbaar met de schermlezer. Deze specificatie kan zonder kennisgeving worden gewijzigd.
    • Alleen modellen die in de Verenigde Staten zijn uitgebracht, ondersteunen spraakopdrachten om van zender te veranderen.
    • Voor modellen die eARC ondersteunen, wordt de eARC-modus uitgeschakeld als de schermlezer is geactiveerd
    • Met Accessibility shortcut (Snelkoppeling Toegankelijkheid) kunt u Screen Reader in- of uitschakelen. Raadpleeg het artikel Accessibility shortcut (Snelkoppeling Toegankelijkheid) voor de relevante producten.