Artikel-ID : 00236058 / Laatst gewijzigd : 19-05-2022

Het geluid valt weg of er treedt ruis op tijdens het afspelen van muziek op mijn koptelefoon met oordopjes

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

De koptelefoon met oordopjes maakt gebruik van Bluetooth® om geluid tegelijkertijd door te geven naar het linker- en rechteroor. Dit verbetert de stabiliteit van de Bluetooth-verbinding ten opzichte van meer conventionele koptelefoons. In de volgende situaties kan het geluid echter onderbroken of niet hoorbaar zijn:

• Op een locatie waar het Bluetooth-signaal inconsistent is, zoals in een trein, luchthaven of treinstation
    • Bij gebruik in een omgeving met een overbelast Wi-Fi-signaal, in de buurt van andere draadloze audio-apparaten die gebruikmaken van Wi-Fi, magnetrons en telefoons.

Volg deze stappen om problemen met het geluid op te lossen:

• Voor WF-1000XM4 of WF-1000XM3
      Werk de headsetsoftware bij naar de nieuwste versie met behulp van de Sony | Headphones Connect-app. Ga voor meer informatie naar de productpagina van de headset op de Sony Support-website.
    Digitale muziekspeler
    ModelnaamSoftware Version
    DMP-Z11.02 of hoger
    Walkman
    ModelnaamSoftware Version
    NW-WM1A
    NW-WM1Z
    3.02 of hoger
    NW-ZX300
    NW-ZX300G
    2.02 of hoger
    NW-A55
    NW-A55HN
    NW-A56HN
    NW-A57
    NW-A55W
    1.02 of hoger
    • Verbind uw koptelefoon opnieuw met het Bluetooth®-apparaat.
      1. Plaats de oordopjes van de koptelefoon in de oplaadcase en sluit de klep.
      2. Haal ze na een paar seconden uit het oplaaddoosje en maak vervolgens opnieuw verbinding met het Bluetooth-apparaat.
    • Stel de modus voor de geluidskwaliteit in op Priority on stable connection (Stabiele verbinding heeft prioriteit).
      1. Start de Sony | Headphones Connect-app.
      2. Stel de modus voor de geluidskwaliteit in op Priority on stable connection (Stabiele verbinding heeft prioriteit).
    • Alleen voor de WF-XB700
      Als uw Bluetooth-apparaat een Walkman of Android-smartphone is, stelt u de modus voor geluidskwaliteit in op Priority on stable connection (Prioriteit voor stabiele verbinding). Als u de audiocodec op uw Bluetooth-apparaat kunt kiezen, probeert u deze eerst in te stellen op AAC. Als die niet beschikbaar is, kiest u SBC.

Opmerkingen:

• De koptelefoon met oordopjes ondersteunt het gebruik van de Sony | Headphones Connect-app niet, dus u kunt die app niet gebruiken om de modus voor geluidskwaliteit in te stellen.
      • Afhankelijk van het verbonden apparaat kunt u de instellingen mogelijk niet wijzigen. Raadpleeg de handleiding van het Bluetooth-apparaat voor informatie over het wijzigen van de instellingen.

• Aangezien het geluid kan wegvallen door verstoring van het draadloze signaal, schakelt u andere draadloze apparatuur in de buurt uit.
    • Het menselijk lichaam kan de antenne van het Bluetooth-apparaat blokkeren, waardoor het geluid mogelijk wegvalt. Om dit te voorkomen moet u uw koptelefoon dichter bij uw Bluetooth-apparaat brengen.
    • Sluit alle apps die u niet gebruikt en start het Bluetooth-apparaat opnieuw op.
    • Wanneer u via een computer naar muziek luistert en het geluid wegvalt, sluit u alle onnodige toepassingen en Windows, en start u de computer opnieuw op.
    • Werk de software van het Bluetooth-apparaat bij. Raadpleeg de ondersteuningspagina voor informatie over het bijwerken van uw Bluetooth-apparaat.
    • Als uw Bluetooth-apparaat hieronder wordt vermeld, controleert u of de software is bijgewerkt naar de opgegeven firmwareversie.

Opmerkingen:

• Als de functie Noise Cancelling is ingeschakeld, hoort u mogelijk witte ruis (elektrische ruis met continu statisch geluid). De witte ruis wordt gegenereerd door de eigenschappen van de functie Noise Cancelling. Dit is geen defect van de headset. Als u last hebt van de witte ruis, gebruikt u de headset met de functie Noise Cancelling UIT.
    • Wanneer u de headset gebruikt terwijl u loopt of rent, hoort u mogelijk trillingen, die verband houden met de lichaamsbewegingen. Dit komt door de eigenschappen van de headset in combinatie met de trillingen van de bewegingen en is geen storing.
    • Als de functie Noise Cancelling is ingesteld op AAN of als Ambient Sound Control (Omgevingsgeluidscontrole) is ingesteld op AAN, kan de windruis luider zijn, afhankelijk van de gebruiksomstandigheden. Als dit het geval is, controleert u het volgende:
      • WF-1000XM4: Tik in de Sony | Headphones Connect-app op Sound (Geluid) → Ambient Sound Control (Omgevingsgeluidscontrole) en kies vervolgens Automatic Wind Noise Reduction (Automatische windruisonderdrukking). Als u last hebt van windruis terwijl de automatische windruisonderdrukking is ingeschakeld, stelt u de functie Noise Cancelling en de Omgevingsgeluidsmodus in op UIT.
        Opmerkingen:
        • Als de koptelefoon wind over een bepaalde hoeveelheid luchtvolume detecteert, schakelt de functie Automatic Wind Noise Reduction (Automatische windruisonderdrukking) sommige microfoons die worden gebruikt voor Noise Cancelling uit. U zult merken dat de functie Noise Cancelling met deze instelling zwakker wordt in een winderige omgeving. Dit duidt niet op een storing.
        • De functie Automatic Wind Noise Reduction (Automatische windruisonderdrukking) werkt niet met weinig wind.
      • WF-1000XM3: Verplaats de schuifbalk naar Wind Noise Reduction (Windruisonderdrukking) in de instelling Ambient Sound Control (Omgevingsgeluidcontrole). Als de windruis niet voldoende afneemt, schakelt u de functie Noise Cancelling en de instellingen voor Ambient Sound Control (Omgevingsgeluidcontrole) uit.
      • WF-SP800N: Schakel de functie Noise Canceling en de Ambient Sound Control (Omgevingsgeluidcontrole) uit.