Artikel-ID : 00236485 / Laatst gewijzigd : 08-01-2020

Uw OLED-tv (AF9 Serie) aan de muur bevestigen

Deze pagina bevat een handleiding voor het gebruik van de compatibele muurbevestigingsunit (SU-WL450) om de OLED-tv (A9F_AF9 Serie) aan een wand te monteren.

BELANGRIJK:
    Voor de bescherming van het product en om veiligheidsredenen adviseert Sony u de tv aan de muur te laten bevestigen door een dealer van Sony of door een erkende aannemer.

1. Voorzorgsmaatregelen

• Raadpleeg voor meer gedetailleerde informatie en voorzorgsmaatregelen bij muurbevestiging de handleiding van de beugel voor muurbevestiging en de installatie-informatie (beugel voor muurbevestiging) op de productpagina voor de A9F_AF9 Serie.
      • De muur moet in staat zijn een gewicht van ten minste vier keer het gewicht van de tv te dragen. Zie Informatie over muurbevestiging voor informatie over het gewicht van de tv.
        Versterk de muur waaraan de tv wordt bevestigd als deze muur niet sterk genoeg is.
      • Zorg ervoor dat u de meegeleverde schroeven en bevestigingsonderdelen juist gebruikt. Als u onderdelen vervangt, kan de tv van de muur vallen. Dit kan leiden tot lichamelijk letsel of beschadiging van de tv.
    2. De benodigde onderdelen en gereedschappen voorbereiden

Controleer of u over alle onderdelen beschikt.

• Accessoires voor de muurbevestigingsunit (SU-WL450)
        Alleen de onderstaande onderdelen worden gebruikt. De andere onderdelen worden niet gebruikt, dus bewaar ze samen met de handleiding op een veilige plaats.

[A]Frame [B]Schijf [C]PSW6×20
        [E]Tussenstuk (20) [F]Riem [I]Frameadapter
        [J]PSW4×10 [K]Tussenstuk (60) [L]PSW6×50
      • Accessoires voor de tv (A9F_AF9 Serie)
        De muurbevestigingsschroef 'WM' wordt gebruikt.

OPMERKING:
        De schroef voor muurbevestiging 'WM' wordt meegeleverd met de tv (A9F_AF9 Serie).
        Houd er rekening mee dat deze niet wordt meegeleverd met de muurbevestigingsunit.

• Andere zaken die u moet voorbereiden
        Leg de typen gereedschappen en schroeven die hieronder worden vermeld klaar, afhankelijk van het materiaal van de muur waaraan de tv wordt bevestigd.

Elektrische boormachine Schroevendraaier Potlood
        Waterpas Vier of meer schroeven met een diameter van 8 mm of gelijkwaardig Eén schroef met een diameter van 5 mm of gelijkwaardig
    3. De muurbevestigingsunit aan een muur bevestigen

1. Beslis waar u de tv wilt bevestigen
        1. Besluit ongeveer op welke 'hoogte' de tv wordt gemonteerd.
          Houd bij het bepalen van de hoogte en de positie in het algemeen rekening met de omgeving waarin u tv wilt kijken (bijvoorbeeld uw bank).

2. Beslis waar u de tv wilt bevestigen.
          Controleer of er voldoende ruimte op de muur is (in de breedte, hoogte en diepte) om de tv te monteren.
          De afmetingen voor vrije ruimte rond de tv in de onderstaande illustratie zijn nodig om te voorkomen dat zich warmte ophoopt rond de tv.

OPMERKING:
          Als de tv zonder deze vrije ruimte wordt gemonteerd, worden de ventilatie-openingen geblokkeerd en kan zich warmte ophopen in de tv, hetgeen kan leiden tot brand of schade.

Illustratie van afmetingen van de benodigde ruimte voor het monteren van de tv. De benodigde ruimte rond de tv is 300 mm aan de bovenkant, 100 mm aan weerszijden en 100 mm aan de onderkant.
          Apparaat: millimeter

3. Bepaal de bevestigingspositie van het frame van de muurbevestigingsunit.
          Bepaal waar het middelpunt [1]van het tv-scherm zich moet bevinden.
          De positie op een afstand van c (illustratie hieronder) boven het middelpunt is de positie van de schroefgaten waaraan het frame wordt bevestigd.
          De afstand van de schroefposities tot aan de onderrand van de tv is de lengte d.

Raadpleeg de onderstaande tabel voor de afmetingen die worden aangegeven door letters in de illustratie.
          Het is een afbeelding van de 65A9F.
          De linkerillustratie verwijst naar de afmetingen van de achterkant van de tv (a: breedte van de tv, b: hoogte van de tv, c: lengte van het midden van het scherm tot aan de positie van de schroefgaten waaraan het frame wordt bevestigd). De rechterillustratie is een zijaanzicht van de tv. (d: lengte van de onderrand van de tv tot aan de posities van de schroefgaten)
          Apparaat: millimeter
          [1]middelpunt van het scherm wanneer de tv is aangesloten

Model aBreedte van de tv bHoogte van de tv cLengte vanaf het midden van het scherm dLengte vanaf de onderrand van de tv
          KJ-65A9F 1.449 mm 835 mm 70 mm 493 mm
          KJ-55A9F 1.228 mm 711 mm 131 mm 493 mm
      2. Kies de stijl voor bevestiging aan de muur.

U kunt kiezen uit twee installatiemethoden: standaard, waarbij er ruimte wordt gecreëerd tussen de muur en de tv, of plat, waarbij de tv dichter tegen de muur aan komt. Met de platte bevestiging lijkt het alsof de tv geïntegreerd is in de muur, voor een meer gestroomlijnde aanblik.
        Het installatieproces verschilt per bevestigingsstijl.

OPMERKING:
        Als u voor platte bevestiging kiest, kunt u de ingangen aan de achterzijde wellicht minder goed gebruiken.

Raadpleeg de onderstaande tabel voor de afmetingen die worden aangegeven door letters in de illustratie.

Standaardbevestiging Platte bevestiging
        Illustratie van de zijkant van de tv (d: lengte van de onderrand van de tv tot aan de posities van de schroefgaten, e: diepte wanneer de tv aan de muur is bevestigd) Illustratie van de zijkant van de tv (d: lengte van de onderrand van de tv tot aan de posities van de schroefgaten, e: diepte wanneer de tv aan de muur is bevestigd)
        Apparaat: millimeter
        Model dLengte vanaf de onderrand van de tv eDiepte wanneer de tv aan de muur is bevestigd
        Standaardbevestiging 493 mm 148 mm
        Platte bevestiging 493 mm 106 mm
      3. Het frame aan de muur bevestigen
        1. In het geval van de standaardbevestiging bevestigt u de frameadapter aan het frame.
          Controleer de 'a'-posities in de onderstaande illustratie om te zien waar u deze moet bevestigen.
          * In het geval van de platte bevestiging hebt u de frameadapter niet nodig. Illustratie van de posities op het frame waar de frameadapters worden bevestigd (a: bevestigingsposities van de frameadapters)

Gebruik de schroeven (PSW 4×10) die bij de unit voor muurbevestiging zijn meegeleverd om de frameadapter aan het frame te monteren.

[A]
          frame
          [I]
          frameadapter
          [J]
          PSW 4×10
          Illustratie die aangeeft waar A, I en J worden bevestigd
        2. Plaats het frame tegen de muur en lijn deze uit met de schroefgaten die zijn ingesteld in "1-3 Bepaal de bevestigingspositie van het frame van de muurbevestigingsunit." hierboven. Gebruik een waterpas zodat het frame horizontaal is en markeer de bevestigingspositie (4 schroefgaten).

Raadpleeg de onderstaande illustratie om te zien waar de schroefgaten zich bevinden.
          Illustratie die de schroefgatposities aangeeft voor het bevestigen van het frame aan de muur

• Standaardbevestiging
            Illustratie die de vier posities aangeeft (boven- en onderkant aan beide zijden) waar het frame wordt gemonteerd

• Platte bevestiging
            Illustratie die de vier posities aangeeft (boven- en onderkant aan beide zijden) waar het frame wordt gemonteerd

3. Boor gaten op de gemarkeerde punten.

4. Gebruik ten minste vier schroeven met een diameter van 8 mm (afzonderlijk klaargelegd) om het frame aan de muur te monteren.
          Gebruik een waterpas om het frame horizontaal te monteren.

• Standaardbevestiging
            * Bevestig de vier schroeven in de schroefgaten van de frameadapter en het frame.

[A]
            frame
            [I]
            frameadapter
            Illustratie van de positie waar A en I worden bevestigd in geval van de standaardbevestiging
          • Platte bevestiging
            * Draai de vier schroeven in de schroefgaten van het frame.

[A]
            frame
            Illustratie van de positie waar A wordt bevestigd voor de platte bevestiging
    4. Onderdelen op de tv aansluiten

* De volgende procedure beschrijft het monteren van de tv aan een wand vlak nadat de tv uit de verpakking is gehaald. Als u een tv die al op een standaard is gemonteerd aan de muur wilt bevestigen, raadpleegt u de installatiegids en de handleiding van de beugel voor muurbevestiging.
      1. Verwijder de verpakkingskussentjes en bevestig de schroef voor wandmontage 'WM' die bij de tv (A9F_AF9 Serie) is geleverd aan de achterkant van de tv.
      2. Verwijder de schroeven aan de achterkant van de tv.

Verwijder vier schroeven van de achterkant van de tv.
        * Bewaar de verwijderde schroeven samen met de handleiding op een veilige plaats.

3. Bevestig de accessoires voor de unit voor muurbevestiging aan de televisie.
        1. Bevestig de schijf en schroeven (+PSW 6×20). Draai de schroeven stevig vast.

2. Bevestig de riem en het tussenstuk met schroeven (standaardbevestiging: +PSW 6×50, platte bevestiging: +PSW 6×20).

• Standaardbevestiging
            [B]
            Schijf
            [C]
            Schroeven (+PSW 6×20)
            [F]
            Riem
            [K]
            Tussenstuk (60 mm)
            [L]
            Schroeven (+PSW 6×50)
            Illustratie van de positie waar B en C, en vervolgens F, K en L worden bevestigd in geval van de standaardbevestiging
          • Platte bevestiging
            [B]
            Schijf
            [C]
            Schroeven (+PSW 6×20)
            [F]
            Riem
            [E]
            Tussenstuk (20 mm)
            Illustratie van de positie waar B en C, en vervolgens F en E worden bevestigd in geval van platte bevestiging
      4. Sluit de benodigde kabels aan op de tv.

Sluit het netsnoer, de antennekabel en HDMI-kabels aan voordat u de tv aan de muur bevestigt. Als de tv eenmaal aan de muur is bevestigd, kunt u deze kabels niet meer aansluiten. Zorg dus dat u de kabels aansluit voordat u de tv aan de muur bevestigt.

OPMERKING:
        Als u voor platte bevestiging kiest, kunt u de ingangen aan de achterzijde wellicht minder goed gebruiken.

5. De tv aan de unit bevestigen

OPMERKING:
      De tv dient te worden vastgehouden door ten minste twee mensen. Pak bij het dragen van de tv niet het oppervlak van het scherm vast met uw handen en oefen geen druk uit.
      Illustratie van het dragen van het scherm. Als u de tv vasthoudt aan het schermoppervlak, kunnen er scheuren ontstaan in het scherm

1. Bevestig de tv aan de frameadapter (standaardbevestiging) of aan het frame (platte bevestiging).
        1. Bevestig de schijf stevig aan de achterkant van de tv, op één lijn met de gaten van de frameadapter of het frame.

• Standaardbevestiging
            [B]
            Schijf
            [F]
            Riem
            [K]
            Tussenstuk (60 mm)
            Illustratie van het bevestigen van de tv op één lijn met de gaten in de frameadapter in geval van standaardbevestiging
          • Platte bevestiging
            [B]
            Schijf
            [E]
            Tussenstuk (20mm)
            [F]
            Riem
            Illustratie van het bevestigen van de tv op één lijn met de gaten in het frame in geval van platte bevestiging
        2. Controleer of de schijf tot de uiteinden van de groeven in de frameadapter of het frame komt.

2. Voorkom dat de onderkant van de tv kan wiebelen.

Bevestig de riem stevig aan de muur en zet deze vast met een schroef met een diameter van 5 mm (leg deze afzonderlijk klaar).
        * Trek de onderkant van het scherm voorzichtig naar voren en controleer of de onderste zijde niet naar boven en naar voren komt.
        Als dat wel het geval is, zet u deze nogmaals vast en zorgt u dat de riem niet los is.

Standaardbevestiging Platte bevestiging
        [F]
        Riem
        Illustratie van de zijkant van de tv (F: draai de riem vast met een schroef)
        [F]
        Riem
        Illustratie van de zijkant van de tv (F: draai de riem vast met een schroef)

Als de tv stevig is bevestigd aan de muur, is de muurbevestiging voltooid.
        Geniet van uw BRAVIA-TV die stijlvol aan de muur is bevestigd en perfect aansluit bij uw interieur.