Artikel-ID : 00237384 / Laatst gewijzigd : 27-03-2020

Mijn batterij raakt snel leeg

Tip

De volgende stappen kunnen per Android-versie verschillen. Als u wilt weten welke Android-versie uw apparaat heeft, zoekt en tikt u op Settings (Instellingen) > About phone (Over de telefoon) > Android version (Android-versie). Als About phone (Over de telefoon) niet wordt weergegeven onder Settings (Instellingen), tikt u op System (Systeem).

• Schakel via mobiele netwerken alle dataverbindingen uit om energie te besparen wanneer u geen gebruik maakt van internet. Dit voorkomt niet dat uw apparaat gegevens via andere draadloze netwerken kan verzenden.

Dataverkeer in- of uitschakelen (Android 10)

Dataverkeer in- of uitschakelen (Android 9/Android 8)

• Schakel GPS-, Bluetooth- en Wi-Fi-verbindingen uit als u deze functies niet nodig hebt.
    • Verhoog het synchronisatie-interval voor uw e-mail, agenda en contactpersonen.

Wijzigen hoe vaak Postvak IN wordt gecontroleerd in de e-mailapp van Sony

• Houd het batterijverbruik bij en kijk welke applicaties het meeste stroom verbruiken.

Uw batterijverbruik controleren en verminderen (Android 10)

Uw energieverbruik controleren en verminderen (Android 9/Android 8)

Het batterijverbruik voor applicaties weergeven (Android 10/Android 9)

Het batterijverbruik voor applicaties weergeven (Android 8)

• Sluit applicaties die u niet gebruikt af.
    • Verlaag het helderheidsniveau van het scherm.

De helderheid van het scherm handmatig aanpassen (Android 10/Android 9)

De helderheid van het scherm handmatig aanpassen (Android 8)

• Als uw apparaat is aangesloten op een extern scherm, schakelt u het scherm op uw apparaat uit.

Het scherm van uw apparaat uitschakelen wanneer u schermreproductie gebruikt (Android 10/ Android 9)

Het scherm van uw apparaat uitschakelen wanneer u schermreproductie gebruikt (Android 8)

• Schakel het apparaat uit of activeer de Airplane mode (Vliegtuigmodus) als u zich in een gebied zonder netwerkdekking bevindt. Anders zoekt uw apparaat herhaaldelijk naar beschikbare netwerken en verbruikt het stroom.

De Airplane mode (Vliegtuigmodus) inschakelen

• Gebruik een originele headset van Sony om naar muziek te luisteren. Een headset verbruikt minder batterijvermogen dan de luidsprekers van het apparaat.
    • Schakel een eventuele dynamische achtergrond uit.
    • Update uw apparaat voor optimale prestaties en de nieuwste verbeteringen.
    • Herstel de standaardinstellingen. Dit is soms de beste oplossing als het apparaat niet meer goed werkt, maar houd er rekening mee dat alle persoonlijke inhoud die is opgeslagen in het interne geheugen van uw apparaat, wordt verwijderd. Maak een back-up van de gegevens die u wilt bewaren.

Een back-up maken van uw gegevens met behulp van een computer

Een back-up maken van apps, telefooninstellingen en oproepgeschiedenis en deze synchroniseren

De standaardinstellingen herstellen (Android 10)

De standaardinstellingen herstellen (Android 9)

De standaardinstellingen herstellen (Android 8)