Opvallende kenmerken van de Xperia

De volgende generatie Xperia-apparaten is er en we geven u een overzicht van alle geweldige functies! Om te beginnen hebben we het nieuwe 21:9 CinemaWide™ OLED-scherm met ongelooflijk scherpe beelden en een helder contrast. De camera zit vol met de nieuwste technologie, waaronder het camerasysteem met drie lenzen. Op het gebied van audio kunt u het multidimensionale Surround Sound van Dolby Atmos™ ervaren. Hebt u wat AI nodig om u te helpen? Side sense (Zijsensor) zorgt daarvoor!

Scrol omlaag om alle exclusieve functies op onze Xperia-apparaten te ontdekken!

Echte schoonheid komt altijd boven

Het nieuwe OLED-scherm met ondersteuning voor High Dynamic Range (HDR) is gewoonweg verbluffend. Of u nu een film met HDR bekijkt of gewoon op internet surft, het beeld is zeer gedetailleerd met uitzonderlijke kleuren en contrast.

Met de nieuwe X1™ voor mobiele beeldverwerkingsprocessor van de befaamde BRAVIA-tv's van Sony wordt uw standaard, niet-HDR-inhoud verhoogd tot bijna HDR-kwaliteit. Dus waar u ook naar kijkt, u krijgt altijd een beeld dat zo gedetailleerd en contrastrijke mogelijk is.

Creator-modus (Maker-modus)

Een andere nieuwe functie voor alle bioscoopliefhebbers is de Creator-modus (Maker-modus). Professionele makers en studio's over de hele wereld maken gebruik van de professionele 4K HDR OLED-referentiemonitoren van Sony waarmee kleuren nauwkeurig en consistent worden gereproduceerd. Daarom hebben we samengewerkt met de technici achter de referentiemonitors om de Creator-modus (Maker-modus) te maken. De Creator-modus (Maker-modus) reproduceert de kleuren zoals de maker wil dat u deze ziet. Als u echt van films houdt, moet u de Creator-modus (Maker-modus) bekijken!

Camera afgestemd door professionals

De camera is een van de belangrijkste functies van een smartphone en de Xperia-camera voldoet ruimschoots! Er zijn talloze technologieën geleend van de professionele apparatuur van Sony, zoals de bekroonde α-camera's.

's Werelds eerste Eye AF op een smartphone is een functie waarmee u uitzonderlijke portretfoto's kunt maken. Het nieuwe hybride beeldstabilisatiesysteem maakt uw video's vloeiend.

Met het camerasysteem met drie lenzen kunt u kiezen uit drie verschillende lenzen, waaronder de supergroothoek- en telelens, een ervaring die vergelijkbaar is met het wisselen van lenzen op een DSLR of spiegelloze camera.

Het team achter de legendarische professionele CineAlta-filmcamera's heeft nauw samengewerkt om de Cinema Pro-app te maken waarmee u instellingen en kleuren zoals de CineAlta-camera's kunt kiezen voor de ultieme smartphone-videoproductie-ervaring.

Het grote scherm

Een opvallende functie van de nieuwe generatie Xperia-apparaten is het 21:9 CinemaWide-scherm. Steeds meer inhoud wordt gestreamd in het oorspronkelijke ultrabrede 21:9-formaat. Films en programma's in 21:9 vullen het scherm volledig, zonder zwarte vakken boven en onder het beeld.

Gamers zullen het bredere scherm ook geweldig vinden! Spelstudio's produceren 21:9-games en met het extra brede gezichtsveld hebt u een oneerlijk voordeel ten opzichte van uw rivalen!

Het lange scherm is ook ideaal voor multitasking. U kunt het scherm splitsen om twee verschillende apps op één scherm weer te geven, zonder dat u zich beperkt voelt in uw ruimte. Dit is ideaal om dingen op te zoeken tijdens het sms'en of bekijken van de kaart-app. Het lange scherm is ook handig wanneer u tijdlijnen op SNS volgt of op internet zoekt.

Geluid komt tot leven!

Laat u overdonderen! Dolby Atmos-ondersteuning is er en het klinkt erg goed. Veel nieuwe films en programma's worden online gestreamd met Dolby Atmos en nu kunt u met elke hoofdtelefoon genieten van de multidimensionale Surround Sound op uw Xperia-apparaat! Dolby Atmos draait ook niet alleen om films. Als u Dolby Atmos inschakelt, worden al uw muziek en video's verbeterd, zodat ze helderder klinken met een donkerdere bas.

Muziekliefhebbers die hun favoriete nummers op hun best willen laten klinken, kunnen rekenen op Xperia voor ondersteuning voor audio met hoge resolutie. U kunt audiobestanden met hoge resolutie rechtstreeks op uw Xperia-apparaat afspelen en als u gecomprimeerde muziekbestanden zoals mp3's hebt, kunt u DSEE HX™ inschakelen om ze net zo goed te laten klinken als bestanden met hoge resolutie.

Met de draadloze LDAC-codec kunt u zelfs via uw Bluetooth® -hoofdtelefoon genieten van audio met hoge resolutie. Dus pak uw favoriete hoofdtelefoon voor hoge resolutie en geniet van uw muziek!

AI binnen handbereik

Met Sidesense (Zijsensor) kunt u een beetje AI proeven in uw dagelijkse leven. Tik op de rand van het scherm en u ziet meteen de apps die de AI heeft gekozen op basis van uw voorkeuren en activiteiten.

Sidesense (Zijsensor) heeft ook menu's voor meerdere schermen. Veeg omhoog over de rand van het scherm en u hebt in een oogwenk toegang tot uw favoriete combinaties van meerdere schermen. U kunt de effecten van de AI zien met de apps die u voor uw multischerm kunt kiezen.

Dit artikel is niet productspecifiek. De beschreven functies en functies kunnen daarom verschillen afhankelijk van uw apparaat en/of softwareversie.