Artikel-ID : 00261448 / Laatst gewijzigd : 20-05-2021

Veelgestelde vragen over het gebruik van Amazon Alexa met een draadloze speaker

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

Inhoud

1. Basisinformatie
    2. Gebruik van het product
    3. Probleemoplossing

1. Basisinformatie

V1. Wat is Alexa?

Alexa is de cloudgebaseerde spraakservice van Amazon. Cloudgebaseerd verwijst naar diensten die via internet worden aangeboden.

V2. Wat kan een draadloze speaker doen met Amazon Alexa?

U kunt spraakopdrachten gebruiken op een apparaat dat geschikt is voor Amazon Alexa (Amazon Echo, Echo Dot etc.) om bepaalde functies op uw draadloze speaker uit te voeren.

• Muziek afspelen of stoppen
    • Naar het vorige of volgende nummer gaan
    • De volumeregeling instellen

Opmerking: Bewerkingen zoals in- en uitschakelen, overschakelen naar een andere geluidsmodus en wijzigen van de geluidsmodus, worden niet ondersteund.

V3. Wat heb ik nodig om een Amazon Alexa-apparaat aan te sluiten op mijn draadloze speaker?

Als u Amazon Alexa met een draadloze speaker wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• Een apparaat dat geschikt is voor Amazon Alexa, zoals een Amazon Echo, Echo Dot etc.
    • Een mobiel apparaat dat verbinding kan maken met de Google Play Store of Apple App Store, om de eerste installatie uit te voeren met een apparaat dat geschikt is voor Amazon Alexa.
    • Een thuisnetwerk met (draadloze) Wi-Fi. Beide apparaten moeten zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk.
    • De app Sony | Music Center
    • Een Amazon-account

V4. Welke streamingdiensten zijn compatibel met Amazon Alexa?

De volgende streamingdiensten zijn compatibel met Amazon Alexa:

• Amazon Music
    • Spotify
    • TuneIn
    • Deezer
    • TIDAL

OPMERKINGEN:

• Afhankelijk van de streamingdienst voor muziek moet u mogelijk de koppeling met het account en opties op de Alexa-app activeren.
    • Sommige muziekproviders kunnen de beschikbare muziekservices zonder kennisgeving wijzigen.

2. Het product gebruiken

V1. Hoe voer ik de eerste installatie uit als ik de functies van Amazon Alexa wil gebruiken?

Amazon Alexa instellen met een draadloze speaker:

1. Installeer de app Music Center op uw smartphone.
    2. Sluit de smartphone en de draadloze speaker aan op hetzelfde netwerk.
    3. Open de app Music Center op uw smartphone.
    4. Volg de instructies op het scherm om de configuratie te voltooien.

V2. Welke spraakopdrachten kan ik gebruiken met Amazon Alexa?

Amazon Alexa gebruikt vooraf ingestelde spraakopdrachten om verbonden apparaten te bedienen. Probeer de volgende spraakopdrachten:

• Alexa, speel muziek af op de draadloze speaker
    • Alexa, speel jazzmuziek af op de draadloze speaker
    • Alexa, speel Bruno Mars af op de draadloze speaker
    • Alexa, zet het volume van de draadloze speaker hoger
    • Alexa, zet het volume van de draadloze speaker zachter
    • Alexa, stop met muziek afspelen op de draadloze speaker
    • Alexa, speel het volgende nummer af op de draadloze speaker
    • Alexa, speel het vorige nummer af op de draadloze speaker
    • Alexa, pauzeer de muziek op de draadloze speaker

OPMERKINGEN:

• U kunt uw eigen apparaatnaam instellen, maar de herkenningsnauwkeurigheid van de service van Amazon.com, Inc. kan veranderen afhankelijk van de apparaatnaam. We raden u aan de draadloze speaker als apparaatnaam te gebruiken.
    • Voor andere spraakopdrachten voert u de woorden Alexa spraakopdrachten in uw internetbrowser in om te zoeken naar en hulp te vinden bij opdrachten voor Amazon Alexa.

V3. Hoe kan ik de registratie van mijn apparaat bij Alexa ongedaan maken?

Meld u af bij de Alexa-instelling van de app Music Center.

3. Problemen oplossen

V1. Het Amazon Alexa-apparaat reageert niet op mijn spraakopdrachten, ook al heb ik vooraf ingestelde spraakopdrachten gebruikt.

V2. De eerste installatie van de Music Center-app voor de SoundBar of draadloze speaker mislukt.

V3. Alexa herkent mijn SoundBar/draadloze speaker niet na de eerste installatie in de app Music Center.

V4. De Amazon Alexa (Amazon Echo, etc.) herkent de Sound Bar/draadloze speaker niet, zegt dat het apparaat offline is.