Standaardlenzen

  Standaardlenzen hebben een beeldhoek van ongeveer 47°. De brandpuntsafstand is ongeveer 50 mm, of ongeveer 35 mm bij APS-C-camera's.
  Door deze lenzen, met een natuurlijke beeldhoek en natuurlijk perspectief, lijkt het beeldveld veel op ons eigen beeldveld. Hierdoor zijn ze handig in veel situaties, waaronder straatfotografie, portretten, culinaire fotografie en nog veel meer.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 39 mm / F-getal: 5.6 / sluitertijd: 1/250 s

  De basisprincipes leren van fotografie met standaard prime-lenzen

  Omdat de wereld er door standaardlenzen voor ons vaak hetzelfde uitziet, bieden ze een goede beeldhoek om ervaring op te doen met composities. Probeer allerlei bekende onderwerpen te fotograferen met opnamen die op verschillende manieren zijn samengesteld.
  Als u opnamen met standaard prime-lenzen eenmaal onder de knie hebt, zijn de basisbeginselen van fotografie voor u een tweede natuur.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 50 mm / F-getal: 4.0 / sluitertijd: 1/80 sec

  Foto

  Brandpuntsafstand: 40 mm / F-getal: 4.5 / sluitertijd: 1/30 sec

  U kunt een betere fotograaf worden door er een gewoonte van te maken uw opnamen achteraf te sorteren. U leert wanneer opnamen mooi in balans zijn en wanneer ze u aanspreken.

  Uw favoriete foto's maken met lenzen met het standaard zoombereik

  Met zoomlenzen die de standaard brandpuntsafstanden dekken, leert u de basis van fotografie in dat bereik en probeert u ook andere brandpuntsafstanden. Door een zoomlens met een sterke vergroting te gebruiken die groothoek- en telefoto-extremen dekt, ontdekt u uw favoriete brandpuntsafstanden die u vaker zal willen gebruiken. De SEL1650 is een kitlens die het standaard bereik dekt.
  Deze proefopname met een brandpuntsafstand van 50 mm zou er ook aantrekkelijk uitzien met een groothoekachtergrond.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 50 mm / F-getal: 1.8 / sluitertijd: 1/4000 s

  Scènes voor het proberen van lenzen

  Alledaags landschap

  Zelfs scènes die gewoon lijken kunnen indrukwekkende foto's opleveren.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 35 mm / F-getal: 4.0 / sluitertijd: 1/500 s

  Foto

  Brandpuntsafstand: 50 mm / F-getal: 8.0 / sluitertijd: 1/250 s

  Lees hier over opnametechnieken

  Huisdieren en andere dieren

  Maak opnamen vanuit hun perspectief, om hun kijk op de wereld beter over te brengen.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 50 mm / F-getal: 2.0 / sluitertijd: 1/80 sec

  Lees hier over opnametechnieken

  Voedsel- en tafelscènes

  Prachtige voedselpresentaties op uw foto's zullen uw onderwerpen verleidelijker maken.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 46 mm / F-getal: 5.6 / sluitertijd: 1/100 sec

  Foto

  Brandpuntsafstand: 50 mm / F-getal: 1.8 / sluitertijd: 1/100 sec

  Lees hier over opnametechnieken

  Standaardlenzen om te proberen

  Hoewel er verschillende camera's en lenzen beschikbaar zijn, wordt er soms gevraagd of NEX-7- of ILCE-6000-lenzen kunnen worden gebruikt met de ILCE-7C of ILCE-7M3.

  Er worden zowel APS-C- als full-frame camera's en lenzen aangeboden, maar zolang dezelfde E-bevestiging wordt gebruikt, is compatibiliteit gegarandeerd. Zie de volgende pagina voor opmerkingen over het gebruik.

  Zijn APS-C- en full-frame camera's en lenzen uitwisselbaar? (α E-bevestiging)

  Prime-lenzen

  Foto

  Brandpuntsafstand: 55 mm / F-getal: 2.0 / sluitertijd: 1/60 s

  SEL55F18Z
  Sonnar T* FE 55 mm F1.8 ZA

  Een hoogwaardige standaard full-frame prime-lens met een maximaal diafragma van f/1.8. Biedt het kenmerkende hoge contrast en de indrukwekkende resolutie van Carl Zeiss-lenzen. Legt subtiele contrasten vast, van zeer lichte tot diepe zwarte tinten. Dankzij het grote diafragma van f/1.8 is dit tot een veelzijdige keuze die ook de bokeh produceert waar full-frame-lenzen om bekend staan. Als snelle lens is deze ook effectief in situaties waar camerabewegingen of onscherpe onderwerpen vaker voorkomen, zoals binnenshuis of bij schemering.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 50 mm / F-getal: 1.8 / sluitertijd: 1/640 sec

  SEL50F18
  E 50 mm F1.8 OSS

  Een middelgrote telelens met een brandpuntsafstand die overeenkomt met 75 mm (equivalent van 35 mm-formaat), ideaal voor portretfotografie. De prachtige bokeh van deze snelle lens (maximaal diafragma f/1.8) wordt mogelijk gemaakt door een nieuw optisch systeem. Dankzij de optische beeldstabilisatie is het een krachtige bondgenoot bij opnamen vanuit de hand bij omstandigheden met weinig licht. De lens blinkt ook uit bij filmopnamen, dankzij de uitzonderlijk vloeiende en stille AF met behulp van de ingebouwde motor en het interne scherpstelmechanisme. Deze is ook extern verfijnd, met een stijlvolle buitenkant van aluminiumlegering.

  Zoomlenzen

  Foto

  Brandpuntsafstand: 52 mm / F-getal: 5.6 / sluitertijd: 1/16 sec

  SEL24105G
  FE 24 - 105 mm F4 G OSS

  Een zoomlens met een sterke vergroting die de standaard brandpuntsafstanden dekt en de groothoek- en telelensafstanden probleemloos haalt, voor uitstekende close-upprestaties. Met een minimale scherpstelafstand van 0,38 m en een maximale vergroting van 0,31×, kunt u opnamen van dichtbij maken van voedsel, bloemen, dieren of andere kleine onderwerpen die u tijdens uw reizen kunt tegenkomen.

  Foto

  Brandpuntsafstand: 55 mm / F-getal: 2.8 / Sluitertijd: 1/15 sec

  SEL1655G
  E 16-55 mm F2.8 G

  Een standaardzoomlens die het algemene bereik van 16 - 55 mm dekt (equivalent van 35mm-formaat: 24 - 82,5 mm). Deze is de eerste APS-C-zoomlens met een constant maximaal diafragma van f/2.8. Dit heldere maximale diafragma, in combinatie met het lichte, compacte formaat, maakt de lens een veelzijdige keuze voor veel scenario's, van landschappen en portretten tot alledaagse opnamen.