Introductie – belangrijkste camerafuncties

  Automatische functies voor foutloze opnamen

  Alpha (α) digitale camera's met verwisselbare lens zijn voorzien van uitstekende automatische functies. Niet alleen voor foto's, maar ook voor films. Er is geen speciale kennis nodig; druk gewoon op de knop MOVIE voor het volautomatisch opnemen van prachtige films.

  Hiermee worden opnamen helderder bij weinig licht of wordt de helderheid van het beeld in heldere scènes verlaagd

  Met de volautomatische opname-instelling kunt u ook helderdere opnamen maken bij omstandigheden met weinig licht, maar houd er rekening mee dat er beeldruis kan optreden.

  Stelt u zich eens voor dat u opneemt bij weinig licht. De camera opent automatisch het diafragma en verhoogt de ISO-gevoeligheid, waarbij wordt geprobeerd de foto's zo veel mogelijk helderder te maken. Net als bij AUTOMATISCH fotograferen kan iedereen met deze basisfunctie foutloze opnamen maken, ongeacht de vaardigheden van de gebruiker of hoe deze de scène voor zich ziet.
  Degenen die enige ervaring hebben met camera's, streven wellicht naar een hoger kwaliteitsniveau, maar de resultaten van deze modus geven voorrang aan de prioriteit van de camera om foutloze opnamen te garanderen.

  Manieren om uw eigen stijl uit te drukken

  Met digitale α-camera's met verwisselbare lens zijn handmatige modi en andere functies beschikbaar voor zowel het opnemen van films als voor het maken van foto's.

  Het uitzonderlijke potentieel van deze camera's en lenzen ligt volledig in uw handen. Gebruik de scherptediepte van lenzen om prachtige bokeh te creëren. Leg scènes vast die zich indrukwekkend ontvouwen wanneer ze in slow motion worden afgespeeld. Coördineer de kleuren in een scène. Op deze manieren kunnen films mooier zijn en beter uw visie weergeven.

  Lees verder voor de basisbeginselen voor het opnemen van films, tips over het instellen van de camera en andere details voor mensen die nieuw zijn bij het opnemen van films met α digitale camera's met verwisselbare lens. Vooral als u al bekend bent met de basisfuncties voor het maken van foto's, leert u snel. Neem een kijkje, probeer het eens en verbreed uw creatieve horizon.