Artikel-ID : S700024397 / Laatst gewijzigd : 12-07-2018Afdrukken

Wat te doen in geval van fysieke schade

  Dit artikel geeft een aantal richtlijnen voor het voorkomen van schade en informeert u over wat te doen als er toch schade ontstaat.
  moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad:
  Zeer gemakkelijk
  benodigde tijd Benodigde tijd:
  niet relevant


  A. Fysieke schade voorkomen

  U leest dit artikel waarschijnlijk omdat uw VAIO al fysieke schade heeft opgelopen.  Sta ons desondanks toe u advies te geven waarmee u het merendeel van de oorzaken van fysieke schade kunt voorkomen:

  • Bescherm de computer tegen externe omstandigheden zoals druk, vocht, kinderen, dieren, scherpe objecten, ...
  • Eet of drink niet in de buurt van de computer.
  • Wees voorzichtig met uw notebook - lees en volg de richtlijnen met betrekking tot Ergonomie en veiligheid in uw documentatie.
  • Zorg ervoor dat de computer is uitgeschakeld of stand-by is tijdens het dragen/verplaatsen.  Schokken kunnen schade aan een werkende harde schijf veroorzaken.


  B. Wat te doen als er toch fysieke schade ontstaat

  Houd er rekening dat het fysieke schade niet door de garantievoorwaarden wordt gedekt.

  Wanneer u contact met onze services opneemt, kunt u een eerste indicatie krijgen over de kosten van een beoordeling van de schade. Nadat de VAIO op de technische dienst is gearriveerd, wordt de schade beoordeeld en kan er een offerte voor de reparatie worden uitgebracht.

  Als u denkt dat de schade aan uw VAIO niet door externe factoren is veroorzaakt, dan wordt de computer in het reparatiecentrum geanalyseerd.  U wordt duidelijk geïnformeerd over de uitkomsten van deze analyse; op basis hiervan kunt u beslissen wat u wilt doen.
  Als de analyse heeft aangetoond dat de schade door de garantie wordt gedekt, wordt de VAIO gerepareerd en aan u geretourneerd zonder verdere communicatie.