Artikel-ID : S700024419 / Laatst gewijzigd : 12-07-2018

Hoe wordt de levensduur van de batterijen van de VAIO gemeten?

  De VAIO-specificaties geven de levensduur van de batterijen in minuten. Dit artikel licht toe hoe deze cijfers worden vastgesteld.

  moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad:
  Zeer gemakkelijk
  benodigde tijd Benodigde tijd:
  niet van toepassing

  De levensduur van de batterijen van de VAIO wordt gemeten met BAPCo MobileMark-software. Het MobileMark benchmark-pakket is de industriestandaard voor batterij-benchmarking.

  MobileMark wordt geleverd bij een brede reeks commerciële softwarepakketten zoals Microsoft Office en Adobe Creative Suite, meestal alleen voor testdoeleinden. MobileMark simuleert tijdens een benchmark-test een persoon die deze toepassingen gebruikt en doet dit op een manier die telkens betrouwbaar identiek is voor vergelijkingsdoeleinden. MobileMark-benchmarking maakt intensief gebruikt van alle belangrijke systeemcomponenten, zoals de processor, het geheugen, de grafische kaart en de harde schijf. Er wordt geen gebruik gemaakt van netwerkconnectiviteit of van andere stations dan de harde schijf.

  Voor iedere test moeten er diverse energie-instellingen worden gewijzigd om te voorkomen dat de computer naar de slaapstand gaat of een andere handeling verricht omdat de batterij bijna leeg is die van invloed op de test is.

  MobileMark produceert een rapport met alle details over de testomgeving, zoals hardware-informatie en -instellingen, plus de scores op het gebied van prestaties en batterij-autonomie. Het autonomiecijfer wordt afgerond voor vermelding in specificaties.