Artikel-ID : S700024432 / Laatst gewijzigd : 12-07-2018

Overzicht van VAIO Care

VAIO Care is een eenvoudig te gebruiken programma waarmee u uw VAIO-computer met slechts een paar klikken kunt instellen, bijwerken en problemen kunt oplossen.

moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad:
    Zeer gemakkelijk
    benodigde tijd Benodigde tijd:
    niet van toepassing

VAIO Care

Functies van VAIO Care:
    One Click Care (onderhoud met één klik) Controleren en instellen van uw VAIO om de computer veilig en met topprestaties te laten werken.
    Troubleshooting (probleemoplossing) Helpt u problemen op uw VAIO automatisch binnen een paar minuten op te lossen
    Recovery & Restore (herstel) Maak back-ups en herstel uw gegevens
    Herstel uw VAIO naar de originele fabrieksconditie
    VAIO Support (ondersteuning) Maakt verbinding met VAIO-ondersteuning wanneer u professionele ondersteuning nodig hebt.

VAIO Care starten in Windows

• Druk op de knop Assist (assistentie): hiermee wordt het gedeelte Troubleshooting van VAIO Care geopend
    • Klik op het pictogram VAIO Care in VAIO Gate: hiermee wordt het gedeelte One Click Care van VAIO Care geopend
    • Navigeren naar VAIO Care in het Start-menu: hiermee wordt het gedeelte One Click Care van VAIO Care geopend.
    Wanneer Windows niet meer start:
    U kunt VAIO Recovery Center starten door op de knop ASSIST te drukken wanneer de VAIO is uitgeschakeld. Met VAIO Recovery Center kunt u uw gegevens herstellen en uw VAIO resetten naar de originele fabrieksstaat.

One Click Care (onderhoud met één klik)

Het gedeelte One Click Care bevat:
    • One Click Care (onderhoud met één klik)
    • System Tune-up (instellen van het systeem)
    One Click Care

One Click Care controleert de beveiliging van uw VAIO en kijkt of de laatste updates aanwezig zijn, beoordeelt of er een tune-up (optimale instellingen) nodig is en geeft de resultaten in een VAIO-gezondheidsrapport - een eenvoudige manier om er zeker van te zijn dat uw VAIO in topvorm blijft.
    • Controleert op en installeert updates van Sony en Microsoft.
    • Controleert beveiligingsinstellingen en rapporteert problemen
    • Controleert op en lost prestatieproblemen op
    • Maakt een uitgebreid VAIO-statusrapport
    System Tune-up

System Tune-up (optimale instellingen van het systeem) is een onderdeel van One Click Care. System Tune-up defragmenteert en ruimt uw harde schijf en uw Windows-register op om de prestaties van uw systeem te verbeteren.

Voorbeeld: U hebt de indruk dat uw VAIO niet meer zo snel als vroeger is.

One Click Care-opties

One Click Care is vooraf geconfigureerd voor het maandelijks uitvoeren van een statuscontrole en maken van een rapport. U kunt deze interval desgewenst wijzigingen in het Options-menu (opties). U opent het Options-menu door op het gereedschapskistpictogram te klikken  rechtsboven in het VAIO Care-venster.

Voorbeeld: U wilt VAIO Care instellen voor een wekelijkse statuscontrole.

Troubleshooting (probleemoplossing)

Het gedeelte Troubleshooting bevat:
    • VAIO Advisor (adviseur)
    • Diagnostics (diagnostieken)

VAIO Advisor

De wizard voor probleemoplossing VAIO Advisor lost problemen op uw VAIO automatisch binnen een paar minuten op, bijvoorbeeld geluid- en netwerkproblemen. Selecteer de categorie waarmee u problemen ondervindt. VAIO Advisor detecteert mogelijke oorzaken en biedt één of meer oplossingen.

Voorbeelden: U bekijkt een video die een vriend u heeft gestuurd, maar er is geen geluid.
    U wilt verbinding maken met internet via een draadloze Hot Spot, maar Internet Explorer geeft de beginpagina's van websites niet weer.

Diagnostics (diagnostieken)

Met deze functie kunt u diagnostieken uitvoeren op een reeks hardwareapparaten, zoals de processor, de harde schijf en het geheugen.

Recovery & Restore (herstel)

Het gedeelte Recovery & Restore bevat:
    • Restore Windows (Windows herstellen)
    • Launch VAIO Recovery (VAIO Recovery starten)
    Restore Windows

U kunt Systeemherstel gebruiken om de systeembestanden van uw VAIO te herstellen naar een eerder tijdstip. Op deze manier kunt u recente systeemwijzigingen op uw computer ongedaan maken zonder uw persoonlijke bestanden, zoals e-mail, documenten en foto's, te beïnvloeden.

Meer informatie over Systeemherstel:
    • In het gedeelte Help en ondersteuning: Klik op Start - Help en ondersteuning, typ Systeemherstel in het vak Zoeken in Help.
    • In de gedrukte Troubleshooting and Recovery Guide (gids voor probleemoplossing en herstel) die bij uw VAIO is geleverd
    Launch VAIO Recovery (start VAIO Recovery)

Hiermee wordt VAIO Recovery Center gestart, een pakket programma's die u helpen:
    • Back-ups te maken en uw gegevens te herstellen
    • Herstelmedia te maken
    • Toepassingen en drivers opnieuw te installeren
    • Uw VAIO naar de originele fabrieksstaat te herstellen
    Meer informatie over VAIO Recovery Center:
    • In het gedeelte Help en ondersteuning: Klik op Start - Help en ondersteuning - Herstel.
    • In de gedrukte Troubleshooting and Recovery Guide (gids voor probleemoplossing en herstel) die bij uw VAIO is geleverd
    Voorbeelden: U wilt herstelmedia maken.
    Er staat een geel uitroepteken bij de Intel Wireless LAN-driver in Apparaatbeheer.
    U hebt VAIO Gate per ongeluk verwijderd en wilt het opnieuw installeren.
    U hebt gisteren diverse gedownloade programma's geïnstalleerd en vandaag is uw VAIO zeer onstabiel: de computer blijft hangen en crasht regelmatig.
    U probeert Windows te starten, maar het proces stopt altijd vlak na het VAIO-logo. U krijgt geen toegang tot Windows meer. U wilt uw gegevens opvragen voordat u het apparaat herstelt.

VAIO Support (ondersteuning)

Het gedeelte VAIO Support bevat model- en serienummerinformatie over uw VAIO. U vindt er tevens links naar VAIO Support en oplossingen van geprefereerde partners.

Klik op VAIO Support om naar de VAIO Support-website te gaan; hier vindt u de nieuwste oplossingen, updates, drivers en contactinformatie.

Voorbeeld: U wilt het laatste ondersteuningsnieuws over VAIO bekijken, maar kunt de Europese VAIO-ondersteuningswebsite niet vinden.