Artikel-ID : S700024434 / Laatst gewijzigd : 12-07-2018

Geluidsproblemen oplossen op de F-serie

moeilijkheidsgraad Moeilijkheidsgraad:
    gemakkelijk
    benodigde tijd Benodigde tijd:
    5 minuten

Ga hiervoor als volgt te werk:
    1. Controleer of er een onbedoelde feedback-loop is gemaakt:
      1. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram Volume op de taakbalk en selecteer Opnameapparaten.
      2. Op het tabblad Opname klikt u met de rechtermuisknop op Microfoon en selecteert u Eigenschappen.
      3. Klik in de microfooneigenschappen op de tab Luisteren.
      4. Zorg ervoor dat er bij Naar dit apparaat luisteren geen vinkje staat (zie afbeelding 1).

Afbeelding 1 - Eigenschappen van microfoon

2. Controleer of u de bijgewerkte audiodriver (Realtek) versie 6.0.1.5992 of hoger gebruikt.
      U hebt hiervoor twee opties:
      1. Gebruik VAIO Update voor een overzicht van beschikbare updates en het automatisch toepassen ervan.
      2. U kunt de driverversie ook handmatig controleren en bijwerken:
        1. Klik in het Start-menu met de rechtermuisknop op Computer en selecteer Beheren in het contextmenu.
        2. In het venster Computerbeheer klikt u op Apparaatbeheer.
        3. In de lijst met apparaten in Apparaatbeheer vouwt u het gedeelte Besturing voor geluid, video en spelletjes uit.
        4. In het gedeelte Besturing voor geluid, video en spelletjes klikt u met de rechtermuisknop op Realtek High Definition Audio en selecteert u Eigenschappen.
        5. In het venster Eigenschappen selecteert u de tab Driver en controleert u de vermelde driverversie.
        6. Als de driverversie hoger of gelijk is aan 6.0.1.5992, bezoek dan het VAIO-ondersteuning- en downloadgedeelte en voer de update handmatig uit.

3. Als het probleem nog niet is opgelost nadat u de bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, neem dan rechtstreeks contact op met VAIO-ondersteuning.