Artikel-ID : S700024488 / Laatst gewijzigd : 12-07-2018

Versie-informatie over een beveiligingsupdate voor VAIO Personal Computers

20 januari 2012
    Sony Corporation
    Sony Marketing of Japan Corporation
    Sony Customer Service of Japan Corporation

Geachte Sony-klant,

Sony heeft onlangs een softwareprobleem vastgesteld met een bufferoverloop in de toepassingssoftware voor netwerkaansluitingen in VAIO Personal Computers die tussen juni 2011 en januari 2012 zijn verkocht. Er werd een beveiligingsupdate vrijgegeven om dit probleem op te lossen en Sony raadt alle klanten die in het bezit zijn van een van de betroffen VAIO-modellen aan het updateprogramma onmiddellijk uit te voeren.

Betroffen software:
    VAIO Easy Connect Ver.1.0.0 en Ver.1.1.0

Betroffen producten:
    VAIO Personal Computers waarop de bovenstaande software vooraf is geïnstalleerd.
    Klik op de naam van de serie om de betroffen modellen voor die serie te bekijken.
    • CA-serie
    • CB-serie
    • EG-serie
    • EH-serie
    • EJ-serie
    • EK-serie
    • EL-serie
    • F2-serie
    • J2-serie
    • L2-serie
    • SA-serie
    • SB-serie
    • SE-serie
    • YB-serie
    • Z2-serie
    Mogelijke invloed
    Het probleem zou ertoe kunnen leiden dat een een willekeurige code wordt uitgevoerd op de betroffen producten bij het surfen naar een website van een kwaadaardige aanvaller.

Oplossing
    Sony heeft een updateprogramma vrijgegeven voor de betroffen software om het probleem op te lossen. Wij raden alle klanten met betroffen producten aan om de toepassing onmiddellijk te upgraden naar de nieuwste versie met behulp van VAIO Update (de update wordt automatisch geïnstalleerd indien VAIO Update standaard is ingesteld) of door het updateprogramma handmatig te downloaden en te installeren.
    Hoe kunt u controleren of uw computer een kwetsbare versie van VAIO Easy Connect gebruikt?

Contact-venster
    Neem in geval van bijkomende vragen contact op met Sony Support.

Met dank aan
    Sony zou graag High-Tech Bridge SA Security Research Lab bedanken voor het melden van de problemen in kwestie en voor de bescherming van onze klanten in samenwerking met Sony.