Artikel-ID : 00245786 / Laatst gewijzigd : 29-09-2020

Hoe achterhaal ik het modelnummer en IMEI van mijn smartphone/tablet?

Het IMEI-nummer (International Mobile Equipment Identity) is het unieke identificatienummer of serienummer van uw apparaat.

U vindt het modelnummer en IMEI-nummer met behulp van de volgende stappen:

1. U kunt het IMEI-nummer vinden via het kiesscherm

Het IMEI-nummer zoeken met de telefoonkiezer

1. Tik op uw startscherm op het pictogram voor het kiesscherm.
    2. Zoek en tik op het toetsenbordpictogram.
    3. Typ de volgende code in: *#06#. De IMEI-informatie wordt weergegeven.

2. U kunt het model- en IMEI-nummer vinden met behulp van de ondersteuningsapp

Het modelnummer en IMEI-nummer vinden met behulp van de ondersteuningsapp

1. Tik op uw startscherm op het pictogram voor het applicatiescherm.
    2. Zoek en tik op de ondersteuningsapp.
    3. U vindt uw modelnummer en IMEI in het gedeelte Apparaatgegevens.

3. U vindt uw modelnummer en IMEI in uw Instellingen

Het modelnummer en de IMEI vinden met behulp van de Instellingen

1. Ga naar Instellingen
    2. Android 10: Systeem → Over de telefoon.
    3. Android 8: Over de telefoon → Status → IMEI-informatie.
      Let op! Het pad kan verschillen bij oudere Android-versies.
    4. Onder de telefoongegevens wordt het IMEI-nummer weergegeven.

4. U vindt het modelnummer en IMEI-nummer op de originele verpakking van uw telefoon

Zoek het label op de doos van uw telefoon. Zowel het modelnummer als het IMEI-nummer staan hierop afgedrukt.

5. Ik kan ’mijn telefoon niet opstarten: hoe controleer ik het IMEI-nummer?

Controleer de SIM-kaartsleuf

Bij de nieuwere Xperia-apparaten staat het IMEI-nummer op een label in de SIM-kaarthouder.

Let op! De volgende methoden kunnen per model verschillen

• Verwijder de SIM-kaarthouder om toegang te krijgen tot het label.
    • Bij sommige modellen staat het IMEI-nummer in de geheugenkaartsleuf. Gebruik uw vingernagel of een opengevouwen paperclip (of iets vergelijkbaars) om de SIM-kaarthouder naar buiten te trekken.
    • Bij apparaten met een verwijderbare achterkap staat het IMEI-nummer onder de achterkap.

Waar vind ik de modelnaam en het serienummer van mijn tablet?

Voorbeelden van correcte modelnamen zijn: SGPT121DE/S | SGPT113BE/S
    Tablet
    1: Modelnaam
    2: Serienummer

SGP-tabletmodellen

Tablet S

Tablet S

Het modelnummer staat op de achterkant van het apparaat in de linkerbenedenhoek. (bv. SGP-T112US/S)

Tablet P

Tablet P

Verwijder voorzichtig de onderkant/achterkap. Het modelnummer bevindt zich in de linkerbovenhoek, in het compartiment. (bv. SGP-T211US/S)

Xperia-tablet

xperia-tablet

Het modelnummer staat op de achterkant van de tablet, zoals hier wordt weergegeven. (bv. SGP-T121US/S)