Artikel-ID : 00247586 / Laatst gewijzigd : 02-07-2020

Wat is de 3D Creator en hoe gebruik ik deze?

  De 3D Creator is een vooraf geïnstalleerde app waarmee u objecten in 3D kunt scannen. De nieuwste versie biedt vijf verschillende scanmodi:

  • Selfiescan
  • Gezichtsscan
  • Hoofdscan
  • Voedselscan
  • Vrije scan

  Hoe werkt de 3D Creator?

  1. De eerste stap van het scanproces is kalibratie. De camera legt beelden vast terwijl u langzaam rond het object beweegt. Vervolgens zoekt een algoritme naar kenmerken die opvallen in deze beelden.
  2. Op basis van de camera-oriëntatie en de vastgelegde beelden wordt een puntenwolk gecreëerd. De puntenwolk is vrij ruw en kleurloos.
  3. De volgende stap is de meshvorm. De meshvorm is, simpel gezegd, een groep 3D-punten die hoekpunten worden genoemd. Met behulp van de punten uit de puntenwolk vormt het algoritme de mesh, die zich vervolgens vormt naar het gescande object.
  4. Ten slotte creëert de applicatie de structuur. De structuur in deze context bestaat uit de kleuren van het object. Met behulp van de beelden die tijdens het vormgeven zijn vastgelegd, worden de kleuren geprojecteerd op de mesh. De textuur heeft een vaste resolutie, maar de kwaliteit en de mate van detail zijn afhankelijk van hoe goed de vormgeving wordt uitgevoerd.

  De app biedt informatieve tutorials voor elke scanmodus. Hieronder vindt u een schermafbeelding van de tutorial voor de gezichtsscan.

  Na het voltooien van een scan kunt u de creatie opslaan en wijzigen, delen of in 3D laten printen. Scans worden opgeslagen in de .OBJ-bestandsindeling (*) die compatibel is met de meeste 3D-printers.

  De creatie kan ook worden gebruikt als een 3D-achtergrond, of worden geïntegreerd in de app Sony Mobile AR Effect als AR-object of AR-avatar.

  Voorbeeldscreenshot van 3D Creator Help en tips

  Er zijn momenteel geen plannen om andere bestandsindelingen te verwerken dan .OBJ.