Artikel-ID : 00200943 / Laatst gewijzigd : 27-06-2019Afdrukken

Pas op voor vervalste producten en accessoires van Sony Digital Imaging!

  Vervalste consumentenelektronica is van invloed op klanten en de industrie

  Gebruik van vervalste batterijen, laders of andere camera-accessoires is gevaarlijk, omdat er een reëel risico bestaat op letsel of schade aan uw camera. Lithiumbatterijen moeten markeringen hebben om aan te geven dat zij voldoen aan de veiligheids- en milieunormen van het betreffende land. Het kan illegaal zijn om batterijen te verkopen die niet aan deze normen voldoen.


  Problemen bij het gebruik van vervalste batterijen

  Niet alleen bestaat het risico dat vervalste batterijen tijdens het opladen onverwacht oververhit raken of in brand vliegen, er kan ook schade aan de camera optreden.

  In vergelijking met originele batterijen hebben vervalste batterijen aanzienlijk minder oplaadcapaciteit. Vervalste batterijen kunnen ook snel verslechteren na veelvuldig gebruik, het batterijvermogen onnauwkeurig weergeven, of uitzetten en vast komen te zitten in de camera, plotseling voedingsverlies veroorzaken of schade aan cameragegevens toebrengen.

  Daarnaast kunnen zelfs originele batterijen snel verslechteren en laadcapaciteit verliezen wanneer ze worden opgeladen met vervalste laders.

  Sony kan geen garantie bieden tegen ongelukken, schade aan batterijen of camera's, verlies van gegevens of andere problemen veroorzaakt door vervalste batterijen of opladers. Bovendien kan Sony vervalste batterijen of opladers niet repareren.

  Met dit bericht willen wij helpen de veiligheid van onze klanten te waarborgen en onverwachte problemen tijdens het gebruik van uw Sony producten te voorkomen.


  Is een van uw accessoires vervalst?

  Hieronder vindt u een lijst van de meest gangbare nagemaakte accessoires van Sony. Let op: naast deze batterijen en opladers worden vaak ook batterijgrepen en ander voedingsaccessoires nagemaakt.

  Als u reeds een van de hier vermelde producten hebt aangeschaft, controleer dan of dit is vervalst of niet.
  Batterijen en opladers van Sony die het vaakst worden vervalst:

  Batterijen
  • NP-BN1
  • NP-BX1
  • NP-FG1
  • NP-FW50
  • NP-FV50
  • NP-FV70
  • NP-FV100
  • NP-FZ100
  Laders
  • BC-TRN
  • BC-TRV
  • BC-TRX
  • BC-TRW
  • BC-VW1
  batterijlader
   

   


  Nuttige tips om vervalste accessoires te vermijden

  1. Koop producten alleen rechtstreeks van Sony of van erkende dealers
   Producten aanschaffen bij een erkende dealer is de beste manier om ervoor te zorgen dat u originele Sony accessoires koopt.
    
  2. Wees voorzichtig bij aankopen op buitenlandse websites
   Vervalste producten worden vaker online vanuit diverse landen verkocht.
    
  3. Wees op uw hoede bij producten die onredelijk goedkoop lijken
   Als u producten vindt die te goedkoop lijken om waar te zijn, dan zijn de producten waarschijnlijk vervalst. Denk na over welke schade een vervalste batterij aan uw camera kan toebrengen, voordat u iets koopt tegen een extra lage prijs.
    
  4. Controleer de kwaliteit van de verpakking
   Originele reservebatterijen van Sony worden altijd verpakt in hoogwaardige blisterverpakkingen of kartonnen dozen. Deze zijn voorzien van het logo van Sony en antivervalsingsmiddelen zoals hologrammen. Sony verkoopt nooit haar producten in plastic tassen of papier, dus we raden u aan nooit producten te kopen die op deze manier zijn verpakt. Houd er rekening mee dat sommige vervalste producten mogelijk vervalste hologrammen hebben.
    
  5. Pas op voor verdachte aanbiedingen of berichten
   Verkopers van vervalste producten kunnen gratis verzending of andere kortingen aanbieden indien u ermee instemt om losse, onverpakte accessoires te ontvangen. Dit is een duidelijke aanwijzing dat de accessoires mogelijk niet echt zijn.
    
  6. Controleer of uw batterijen goed in uw apparaten passen
   Als uw batterij niet gemakkelijk en stevig in de houder in uw camera, camcorder of lader kan worden geplaatst, is de batterij mogelijk vervalst.
    
  7. Pas op voor oververhitting
   Vervalste batterijen of accessoires worden niet gefabriceerd conform de veiligheids- en kwaliteitsnormen van de industrie. Ze kunnen gevaarlijk heet worden bij gebruik en kunnen gaan roken, smelten, ontbranden of zelfs exploderen.
    
  8. Controleer of uw accessoires net zo goed werken als zou moeten
   Vervalste batterijen gaan niet zo lang mee en laden niet zo goed op als de originele batterij van uw camera of camcorder. Als uw accessoires niet zo goed werken als originele accessoires, zijn ze misschien vervalst.
    
  9. Controleer de logo's
   Vergelijk bij aanschaf van een nieuwe batterij of accessoire het logo met dat op de originele batterij of camera. Originele goederen hebben altijd logo's die duidelijk en scherp zijn en precies op de juiste locatie geplaatst zijn. Vervalste producten hebben vaak logo's die onduidelijk, slordig, verkleurd of verkeerd geplaatst zijn.

  Hoe kan ik het verschil zien tussen vervalste en echte producten?

  Hologram

  Batterijen van Sony zijn voorzien van het Sony logo en antivervalsingshologrammen.

  Het hologram kan zich op de verpakking of de batterij zelf bevinden.

  Nogmaals, producten aanschaffen bij een erkende dealer is de beste manier om ervoor te zorgen dat u over originele accessoires van Sony beschikt.