Artikel-ID : 00173009 / Laatst gewijzigd : 10-10-2017

DV of Digital8-video's overdragen naar uw Mac

U kunt de iMovie-software van Apple gebruiken om videobeelden van een Handycam met cassettes over te dragen naar een Mac om ze te bewerken, op te slaan of te delen.
    Gebruikt u Windows, lees dan onze uitleg over hoe u camcordervideo overdraagt naar uw pc.

iMovie kan importeren vanaf

• DV
    • DVCAM
    • DVCPRO
    • HDV

Met de meeste Handycams die met cassettes werken kunt u videobeelden overdragen naar uw Mac met behulp van iMovie. Ga naar de website van Apple om te zien of uw camera compatibel is met iMovie.

Voordat u begint met de overdracht kunt u uw videocassettes bekijken in iMovie, om te beslissen welke clips u wilt importeren.

1. Sluit uw Handycam op uw computer aan met de camerakabel. Mogelijk dient u de instellingen op de camera aan te passen. Als uw computer geen FireWire-poort heeft, kunt u verbinding maken met de Thunderbolt-poort. Hiervoor hebt u een Apple Thunderbolt to FireWire-adapter of een Apple Thunderbolt-display nodig.
    2. Zet de Handycam aan en stel deze in op VCR of VTR
    3. Klik op uw computer op Import (Importeren) in de werkbalk

Import button on toolbar
    4. Selecteer uw Handycam in de zijbalk Camera's op uw computerscherm.
    5. U ziet het beeld van het huidige punt op de cassette.
    6. U kunt nu op het scherm een voorbeeld bekijken van uw video. Plaats uw muiscursor op het voorbeeld bovenaan het venster Import (Importeren). Gebruik de bedieningsknoppen om af te spelen, te onderbreken of terug te spoelen. (U kunt ook de spatiebalk gebruiken om af te spelen.)

Image
    7. U bent nu klaar om te beginnen met importeren. U kunt een nieuw evenement aanmaken om de clips te bewaren of ze toevoegen aan een bestaand evenement. Kies of creëer uw evenement met behulp van het dialoogvenster Import to (Importeren naar)

Choosing event to import
    8. Vind het punt op de cassette waar u wilt beginnen met de overdracht en klik op Import (Importeren).
    9. iMovie draagt nu de videobeelden over, totdat u de overdracht stopt door op Stop Import (Importeren stoppen) of Close (Sluiten) te klikken. Als u niets doet, blijft het importeren doorgaan totdat de cassette is afgelopen of totdat uw harde schijf vol is. De videobeelden worden overgedragen met de normale afspeelsnelheid.
    10. U kunt bewerken welke delen van de cassette u wilt importeren door het Importeren te stoppen en starten. Terwijl het importeren is gestopt, kunt u de afspeelbedieningsknoppen gebruiken om de cassette snel vooruit of achteruit te spoelen naar de delen van de video die u wilt bewaren.