Artikel-ID : 00298435 / Laatst gewijzigd : 09-08-2023Afdrukken

Uw Sony-camera bijwerken met een geheugenkaart (SD of CFexpress)  Probeer je je Sony Camera bij te werken met een SD-kaart of CFexpress-kaart? Zo doe je dat. Firmware-updates zorgen er niet alleen voor dat de nieuwste bugfixes worden toegepast, maar bieden vaak ook gratis nieuwe functies en opties voor je camera.  Transcript:

  Hallo allemaal. Dit is Sam Harrison van Sony. Vandaag gaan we kijken naar je Sony camera en hoe je deze kunt updaten met een SD-kaart of een CFEXPRESS kaart. Als je momenteel een van deze camera's gebruikt, is updaten via een kaart de enige manier om je camera bij te werken. Het is dus altijd goed om te weten hoe je dat doet.

  Deze lijst is correct op het moment van filmen, maar je kunt altijd de ondersteuningswebsite van Sony raadplegen om de beste manier te vinden om je camera bij te werken. Je vindt een link naar het camera gedeelte van de Sony ondersteuningswebsite in de beschrijving van deze video. Een paar dingen om te controleren voordat we beginnen. Ten eerste, als je toevallig een lange opnamesessie hebt gehad met je camera, kan de interne temperatuur een beetje te hoog zijn voor het updateproces.

  Als dat het geval is, laat je camera dan even afkoelen voordat je deze procedure start. Je kunt ook controleren of je computer een sleuf heeft voor de kaart die je wilt updaten, zodat je het bestand naar de kaart kunt downloaden. Zo niet, dan moet je misschien een dongle aanschaffen zodat je de kaart in je computer kunt steken.

  Ten eerste wil je ervoor zorgen dat je een betrouwbare, goede kwaliteit, pas geformatteerde SD-kaart hebt. Voordat je gaat formatteren, moet je ervoor zorgen dat je alle resterende foto's, video's en bestanden van je SD-kaart hebt gehaald. Je kunt leren hoe je dat het beste kunt doen door naar deze video te gaan. Ook gelinkt in de beschrijving. Je kunt je SD-kaart formatteren door in het menu van je Sony camera naar Opnamemedia-indeling te gaan. Als je dat gedaan hebt, moet je naar de Sony support website gaan waar je je camera kunt opzoeken aan de hand van het modelnummer. Het modelnummer kan iets anders zijn dan de naam die je normaal voor je camera hebt.

  De A74 is bijvoorbeeld de ILCE-7M4. Je kunt deze naam altijd vinden op het label aan de onderkant van je camera. Zodra je de mobiele pagina van je camera hebt gevonden, moet je naar de downloadssectie gaan. In de downloads-sectie zou je een update moeten kunnen vinden met SD-kaart of CFEXPRESS-kaart ernaast.

  Dit is degene die je wilt aanklikken. Voor sommige Sony camera's moet je eerst een software-update uitvoeren voordat je naar de nieuwste versie gaat. Vandaag gebruik ik bijvoorbeeld de A74 en ik zie hier op de website dat ik van 1.01 naar 1.05 moet updaten voordat ik naar 2.0 kan gaan. Dat betekent alleen dat ik deze procedure nog een keer moet uitvoeren nadat ik de eerste update heb voltooid. Als dit het geval is, download dan niet beide bestanden tegelijk omdat ze dezelfde naam moeten hebben als ze op je SD-kaart staan.

  Als je er twee tegelijk downloadt, zal je computer er automatisch een andere naam aan geven zodat ze in je downloadmap passen. Zorg er dus voor dat je de eerste update hebt voltooid en de oude hebt verwijderd voordat je de nieuwe downloadt, anders werkt hij niet als je hem op je kaart zet. Je kunt altijd eenvoudig de softwareversie van je camera controleren door naar set up setup optie versie te gaan en daar zou je versienummer moeten staan.

  Zo weet je altijd welk versienummer je momenteel gebruikt. Als je de update hebt gedownload, kun je het bestand gemakkelijk terugvinden in je downloadmap. Steek je kaart in je computer en je ziet dat het bestand beschikbaar is in je lijst met stations. Kopieer het bestand dan gewoon van je downloadmap naar je kaart. En zorg er natuurlijk voor dat je de kaart na het kopiëren veilig uitwerpt.

  Natuurlijk, want dat doen we toch allemaal? Het is belangrijk dat je slechts één van deze updatebestanden op de SD-kaart hebt staan die je gebruikt om je camera bij te werken als je het niet zeker weet. Je kunt dit altijd controleren door op je SD-kaart op je computer te kijken. Ze zouden de bestandsnaam BODYDATA.DAT moeten hebben. Oké, nu je klaar bent op je SD-kaart, kun je je SD-kaart in je camera plaatsen.

  Het zou in slot één moeten zitten, navigeer dan naar menu, set up setup optie versie software update. Scroll er dan doorheen en lees de informatie voor deze update. Dan zou je moeten kunnen kiezen voor uitvoeren om de update te starten. Dit is heel belangrijk. Haal de batterij er niet uit terwijl de update bezig is. Doe het niet. Hoeveel geld iemand je ook biedt, haal de batterij er niet uit tijdens het updateproces.

  Dus terwijl dat bezig is, zal het display op de achterkant van je camera volledig zwart zijn en zal de LED vrij constant knipperen. Dit duurt een paar minuten. Een uitstekende gelegenheid dus om een kopje thee of iets dergelijks te gaan zetten. Sterker nog, dat ga ik nu doen. Ik ben zo terug. Oké. Hmm.

  Oké, waar zijn we. Zodra de update is voltooid, start je camera automatisch opnieuw op en verschijnt er een bericht om je te laten weten dat de update is gelukt. Je kunt gewoon op OK drukken om dit bericht te negeren en dat is het. Je hebt je Sony camera met succes bijgewerkt met een SD-kaart. Als je problemen ondervindt met dit proces of andere problemen met het bijwerken van je Sony camera, kun je altijd de ondersteuningswebsite van Sony bezoeken voor meer informatie en hulp.

  Bedankt voor het kijken.