Artikel-ID : 00249493 / Laatst gewijzigd : 26-11-2023Afdrukken

Een camera van Sony als webcam bij de Imaging Edge-webcamsoftware gebruiken

  BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

  Wat is Imaging Edge-webcamsoftware?

  De Imaging Edge Webcam software is een applicatie die het mogelijk maakt om een camera van Sony te gebruiken als een hoogwaardige webcam!
  Op deze manier kunt u uw camera gebruiken als een
  high-definition webcam voor live streaming, terwijl u profiteert van de unieke en diverse functies.
  De Imaging Edge Webcam verwerkt geen audio, dus gebruik de ingebouwde microfoon van uw pc of een externe microfoon.


  Hoe installeer ik de Imaging Edge-webcamsoftware?

  Installatie en instellingen

  1. Download en installeer de Imaging Edge-webcamsoftware op uw computer.
  2. Start de computer opnieuw op (alleen voor de eerste keer).
  3. Zet de camera aan.
  4. Schakel op de camera de volgende instellingen in (de menupaden kunnen enigszins verschillen, afhankelijk van de camera)

  ILCE-1

  ILCE-9M2 of ILCE-7C/7RM4/7RM4A

  ILCE-7RM5/ILCE-7M4 or ILME-FX3/FX30 

   ZV-E10 

  ZV-1F

  ZV-1 

  Als u een andere camera gebruikt

  Uw camera instellen

  1. Sluit de camera met de meegeleverde USB-kabel aan op de computer.
  2. Er kan geen verbinding met de camera worden gemaakt wanneer de Imaging Edge Desktop (Remote)-software is geopend. Sluit eerst de Imaging Edge Desktop (Remote)-software en maak vervolgens verbinding met de camera.
   • Bij gebruik van de ILCE-7M2, ILCE-7S, ILCE-7SM2, ILCE-7RM2, ILCE-5100, ILCE-6300, ILCA-68, ILCA-77M2, DSC-RX1RM2, DSC-RX10M2, DSC-RX10M3, DSC-RX100M4 of DSC-RX100M5
    Voordat u verdergaat met de volgende stap, moet u de camera eerst instellen op (Auto Mode) (Automatische modus). Nadat u de service voor live streaming/webconferenties en de video hebt gestart, schakelt u over naar de filmmodus.

   • Als u een andere camera gebruikt dan de hierboven genoemde
    Zet de camera in de filmmodus.

  3. Start de gewenste software voor videoconferenties op uw pc.
    
  4. Wijzig de desbetreffende instelling in de software voor videoconferenties om niet de ingebouwde camera van de pc maar de camera van Sony te gebruiken.
   Als u niet zeker weet hoe u dat moet doen, raadpleegt u de ondersteuningspagina van de software voor videoconferenties die u gebruikt. 

  Handige tips bij het gebruik van de Imaging Edge-webcamsoftware 

  • De beeldverhouding wordt automatisch ingesteld op 16:9. De beeldverhouding blijft ingesteld op 16:9 nadat u de Imaging Edge-webcamsoftware hebt gebruikt. Stel de instelling dus zo nodig in op de vorige waarde.
  • We raden u aan de slaapstand van uw pc uit te schakelen wanneer u de Imaging Edge-webcam gebruikt. 
  • Wanneer u de Imaging Edge-webcam gebruikt, mag u de USB-kabel van USB-apparaten zoals een camera of headset niet loskoppelen. Laat de sluiter niet los en wijzig de camera-instellingen zoals de transportmodus niet.
  • Als uw camera eventueel over een USB-voeding beschikt, raden we u aan deze in te stellen op Aan.
  • De resolutie staat ingesteld op 1024 × 576 pixels.
  • Probeer de in plaats van de filmmodus om als de beelden niet vloeiend zijn.
  • De camera wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de temperatuur van de camerabehuizing een bepaald punt bereikt. Gebruik de automatische modus als u de camera langere tijd gaat gebruiken. Als u op een camera met een instelling voor het automatisch uitschakelen bij een te hoge temperatuur de instelling Hoog selecteert, kunt u de camera langer gebruiken.
  • Als u de video van de webconferentie niet kunt starten, kunnen de instellingen van andere software voor videoconferenties die u momenteel niet gebruikt, het probleem veroorzaken. Zorg ervoor dat de camera-instelling van de andere videosoftware is ingesteld op iets anders dan de camera van Sony (Imaging Edge).

  Tips voor het oplossen van problemen

  Als de selectie Sony camera (Imaging Edge) niet wordt weergegeven in de camera-instellingen van het webconferentiesysteem of als het live-weergavescherm niet wordt weergegeven, zelfs nadat de camera-instelling is gewijzigd, is het webconferentiesysteem mogelijk niet compatibel. Als het webconferentiesysteem zowel in een app-versie als in een browserversie beschikbaar is, probeer dan beide versies.

  Andere tips zijn afhankelijk van het besturingssysteem. Selecteer uw besturingssysteem voor meer informatie.

  Windows

  macOS