Artikel-ID : 00247759 / Laatst gewijzigd : 13-01-2021Afdrukken

De camera wordt plotseling uitgeschakeld

De camera wordt korte tijd uitgeschakeld wanneer u films opneemt of opnamen maakt in de burst-modus.

  Wat te doen als de camera wordt uitgeschakeld zonder fout of waarschuwing

  • Controleer of de energiebesparingsmodus is ingeschakeld.
   Als u de camera gedurende een bepaalde periode niet gebruikt, schakelt deze automatisch over naar de energiebesparingsmodus. De camera verlaat deze modus als u de sluiterknop half indrukt. U kunt de tijd die moet verlopen voordat de camera overschakelt naar de energiebesparingsmodus wijzigen. Raadpleeg voor meer informatie de instructiegids die bij de camera is geleverd of ga naar de online handleiding op onze ondersteuningswebsite
  • Controleer de omgeving:
   Sommige camera's van Sony worden automatisch uitgeschakeld om oververhitting in een hete omgeving te voorkomen. Het opnemen van lange filmclips of het maken van veel continue foto's verhoogt de interne temperatuur van uw camera. Als de temperatuur van de camera te hoog wordt, verschijnt er een geel pictogram (waarschuwingspictogram oververhitting) op het LCD-scherm. Laat de camera even afkoelen als dit gebeurt en ga daarna verder met filmen of foto's maken.

   OPMERKINGEN:

   • De interne temperatuur van uw camera stijgt wanneer deze is ingeschakeld; dat wil zeggen wanneer u de camera gebruikt om video's of foto's te maken, maar ook wanneer u de camera niet actief gebruikt (bijvoorbeeld wanneer u uw compositie aan het bepalen bent).
    Volg de onderstaande richtlijnen om te controleren of uw camera niet oververhit raakt:
    • Stel de camera zo weinig mogelijk bloot aan direct zonlicht.
    • Schakel de camera uit als deze niet wordt gebruikt.
    • Stel voor DSLR- en SLT-modellen SteadyShot in op Off (Uit).
   • Hoe langer u uw camera laat afkoelen, hoe langer het duurt voordat de interne temperatuur weer stijgt nadat u deze opnieuw hebt ingeschakeld. Als de camera niet genoeg tijd heeft om af te koelen, wordt deze na korte tijd weer uitgeschakeld. Het kan enkele minuten tot een uur duren om af te koelen, afhankelijk van uw camera en de omgeving.
  • Zorg ervoor dat de batterij voldoende is opgeladen. Als de batterij niet volledig is opgeladen, kan dit ertoe leiden dat de camera plotseling wordt uitgeschakeld. Laat de batterij meerdere uren opladen voordat u deze in de camera plaatst.
  • Volg de onderstaande stappen als de batterij niet goed wordt opgeladen: 
   1. Laad de batterij voldoende op als deze volledig leeg was (bijvoorbeeld als u de batterij net heeft gekocht of als deze lange tijd niet is opgeladen).
    OPMERKINGEN:
   • De batterij wordt in de loop van de tijd geleidelijk ontladen, zelfs wanneer deze niet wordt gebruikt.
   • Het wordt aanbevolen altijd originele batterijen van Sony te gebruiken. 
   1. Controleer of de aansluitpunten van de batterij of de batterijlader vuil zijn. Als de aansluitpunten vuil zijn, veegt u het vuil weg met een droge doek, een wattenstaafje of iets vergelijkbaars. Laad vervolgens de batterij op. In de onderstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van vuile en schone aansluitpunten op een NP-BD1-batterij van Sony:

  Afbeelding van de voorbeelden van terminals (voor NP-BD1)

  • [A]: Vingerafdrukken op de aansluitpunten van de batterij
  • [B]: Vreemde voorwerpen op de aansluitpunten van de batterij
  • [C]: Aansluitpunten batterij reinigen
   LET OP: Wees voorzichtig en raak de metalen aansluitpunten van de batterij niet aan met uw handen of met metalen voorwerpen. 
  1. Controleer of u met hetzelfde probleem met opladen ook optreedt als u een andere batterij gebruikt. Als dat niet zo is, kan dit betekenen dat uw oorspronkelijke batterij niet goed werkt.