Artikel-ID : 00147156 / Laatst gewijzigd : 18-05-2021Afdrukken

Hoe breng ik foto's of films over naar een computer met het besturingssysteem Windows 10?

  BELANGRIJK:

  • Raadpleeg de website van de betreffende computerfabrikant om te achterhalen of uw computer compatibel is voor een upgrade naar en ondersteuning van Windows 10. Als u probeert een computer die niet compatibel is met Windows 10 te upgraden, werkt de computer mogelijk niet zoals verwacht. Daarom wordt aanbevolen een computer te gebruiken waarop hetzelfde besturingssysteem draait als het besturingssysteem dat u gebruikt.
  • Als het USB-apparaat niet wordt herkend of als u wilt terugkeren naar het vorige besturingssysteem nadat u een upgrade van de computer naar Windows 10 hebt uitgevoerd, raadpleeg dan de website voor ondersteuning van de betreffende computerfabrikant.
  1. Zet de computer aan.
  2. Controleer of de opnamemedia met de foto's of films in de camera is geplaatst.

   OPMERKING: Als u bestanden van een camera met een intern geheugen wilt kopiëren, moet u de geheugenkaart uit de camera halen. De computer kan het interne geheugen van een camera met geheugenkaart niet lezen.

  3. Sluit de meegeleverde USB-kabel op de camera aan en de aansluiting van USB-ingang op de computer.

   OPMERKING: Verbindingen via een USB-hub of een ander USB-apparaat, zoals een printer of toetsenbord, worden niet ondersteund en kunnen niet worden gegarandeerd. Sluit de camera rechtstreeks aan op een USB-poort van de computer.

  4. Schakel de camera in.

   OPMERKING:

   • De USB-verbinding van de camera wordt automatisch gedetecteerd waarop het juiste besturingsprogramma van het Windows 10-besturingssysteem wordt geïnstalleerd.

   • Op het computerscherm moet het venster AutoPlay (Automatisch afspelen) verschijnen.

  5. Gebruik een van de volgende methoden om de foto's of video's naar de computer over te brengen:

  • Gebruik de optie Import pictures and videos (Foto's en video's importeren).

   1. Nadat de camera is aangesloten, verschijnt er een vakje met een melding. Selecteer het vakje met de melding en selecteer vervolgens Import Pictures and Videos using Windows (Foto's en video's importeren met Windows).
   2. Het venster Import Pictures and Videos (Foto's en video's importeren) verschijnt. Klik hier op Import Settings (Instellingen voor importeren).
   3. Volg de instructies in het venster Import Settings (Instellingen voor importeren) om uw foto's en video's te importeren.
  • Kopieer en plak de videobestanden vanuit het venster Removable Disk (Verwisselbare schijf) dat de camera vertegenwoordigt.

   1. Klik vanuit het bureaublad op het pictogram Folder (Map) op de taakbalk en klik vervolgens op het pictogram Computer aan de linkerkant.
   2. Klik in het venster Computer op het pictogram dat de camera vertegenwoordigt.
   3. Klik op de map met de films of foto's en sleep deze naar het bureaublad van de computer.

    OPMERKING: Alle inhoud van de map wordt naar de vaste schijf van de computer gekopieerd.

  • Gebruik de software van PlayMemories Home.

   OPMERKING: Ga naar de  ondersteuningspagina voor PlayMemories Home voor meer informatie over het importeren van beelden en video's.

  Raadpleeg de volgende FAQ (veelgestelde vragen) als u geen beelden kunt importeren naar uw computer.
  De computer herkent de USB-verbinding van een digitale camera van Sony niet.
  De USB-verbinding van een camcorder van Sony wordt niet door de computer herkend.

  Raadpleeg de onderstaande website als u geen beelden kunt importeren van uw camera of geheugenkaart door middel van PlayMemories Home.
  https://support.d-imaging.sony.co.jp/www/disoft/int/playmemories-home/en/qa/QA04.html