Artikel-ID : 00163054 / Laatst gewijzigd : 14-02-2023Afdrukken

Ik kan de batterij niet opladen wanneer ik de camera aansluit op een computer via een USB-kabel.

  Controleer de status van de verbinding aan de hand van de volgende procedure.

  1. Schakel uw computer in.
   OPMERKING: Als u een notebook gebruikt, sluit deze dan aan op een netspanningsadapter.
  2. Zorg dat de camera is uitgeschakeld voordat u de USB-kabel verbindt met de aansluiting van de camera.
   OPMERKING:
   • De camera kan niet worden opgeladen wanneer deze is ingeschakeld.
   • Wacht ongeveer 10 seconden voordat u de camera aansluit op de USB-poort, aangezien de camera overschakelt naar de USB-verbindingsmodus wanneer u deze, vlak nadat de voeding door de automatische uitschakelfunctie wordt verbroken, aansluit op de USB-poort.
  3. Sluit de camera met een USB-kabel aan op een ingeschakelde computer.
  4. Controleer of het oplaadlampje brandt.

   OPMERKING: Als het lampje meteen uitgaat nadat het opladen is gestart, bestaat de kans dat de camera al is opgeladen. Controleer de resterende batterijlevensduur op de camera.

  5. Als het probleem ook niet kan worden opgelost als u probeert de camera op een andere USB-poort aan te sluiten, kijk dan of u de camera bij een andere pc kunt opladen.

  BELANGRIJK:

  • Afhankelijk van de computer, kunt u de camera niet opladen in de slaapstand. Verlaat de slaapstand voordat u de camera aansluit op een USB-poort.
  • Als de camera wordt aangesloten op een notebook die niet is aangesloten op netvoeding, dan zal de batterij van de notebook leeg raken. Voor opladen via de USB-poort wordt aanbevolen de notebook aan te sluiten op een netspanningsadapter.
  • De mogelijkheid om de camera aan te sluiten via een USB-hub kan niet worden gegarandeerd. Verbind een USB-kabel rechtstreeks met de USB-aansluiting van uw computer.
  • Gebruik de USB-kabel die bij uw camera is geleverd.
    

  Als u een computer gebruikt waarop besturingssysteem Windows 8.1 of Windows 10 is geïnstalleerd, kunt u uw apparaat mogelijk niet opladen, tenzij er een stuurprogramma is bijgewerkt: