Artikel-ID : S700024398 / Laatst gewijzigd : 20-05-2010Afdrukken

Overzicht VAIO Update

  Overzicht VAIO Update

  In dit artikel vindt u informatie over het doel en de functionaliteit van VAIO Update. Raadpleeg voor meer informatie het geïntegreerde Help-bestand.

  OPMERKING: als u ons van feedback wilt voorzien met betrekking tot bepaalde functionaliteiten of problemen die te maken hebben met VAIO Update 5, gebruik dan het feedbackvenster links en vermeld het serienummer van uw VAIO. Dit kunt u vinden via
  Start - Alle programma's - VAIO Control Center of
  Start - Programma's - Sony Notebook Setup).

  Wat is VAIO Update?

  Dankzij VAIO Update beschikt u over belangrijke productinformatie en eenvoudige toegang tot updates voor VAIO-toepassingen en -stuurprogramma's, die aanbevolen worden om uw VAIO-computer efficiënt te laten werken.

  Dit programma levert uitsluitend updates voor de meegeleverde hardware en software. Voor het updaten van bestanden van het Windows-besturingssysteem moet u Windows Update gebruiken.
  VAIO Update is geïnstalleerd op VAIO-computers waarop bij levering Windows XP of Vista is geïnstalleerd en die na juni 2004 geleverd zijn. Het is NIET beschikbaar voor oudere modellen.  

  VAIO Update 5 wordt uitgegeven voor alle VAIO-computers die na juni 2004 zijn geleverd. De update wordt in december 2009 beschikbaar gemaakt. Wanneer u de update uitvoert vanuit een eerdere versie, moet u het systeem opnieuw opstarten.

  Enkele algemene opmerkingen

  • Wanneer Automatische Updates geïnstalleerd worden, worden de gedownloade bestanden tijdens het installatieproces automatisch verwijderd. Bestanden die u voor handmatige updates downloadt, blijven in de map C:\Update bewaard. Na de geslaagde installatie van een handmatige update kunt u de gedownloade bestanden vewijderen.
  • Het is momenteel niet mogelijk om updates uit deze lijst te verbergen zonder deze te installeren. Als u specifieke updates niet wenst te installeren, mag u ze niet selecteren. Ze zullen op de lijst zichtbaar blijven, zodat u ze kunt installeren als u ze nodig zou hebben.

  VAIO Update openen

  Dit kan als volgt:

  • Vanuit de taakbalk van Windows:
   • klik op Start,
   • wijs Alle programma's aan, en 
   • klik op VAIO Update 5.
  • Klik op de taakbalk met de rechtermuisknop op het pictogram van VAIO Update en selecteer Check for Updates (Controleren op updates).

  Het scherm van VAIO Update

  Check for Updates (Controleren op updates)

  In dit scherm krijgt u een overzicht van de updateprogamma's die op uw systeem beschikbaar zijn.
  Wij raden aan dat u uw notebook tijdens de installatie van updates op het stroomnet aansluit.

  Het gedeelte Updateprogramma's in in twee gebieden verdeeld: Automatisch updates en Handmatige updates. Onder deze delen ziet u een koppeling naar al geïnstalleerde updates en een beschrijving van de pictogrammen.

  Automatische updates
  Om te beginnen, selecteert u de updates die u wilt installeren. Vervolgens klikt u op de knop Nu updaten. De geselecteerde updates worden gedownload en automatisch op uw computer geïnstalleerd. Volg tijdens dit proces alle instructies die op het scherm verschijnen.

  Handmatig updates
  Om te beginnen, klikt u om de updates te selecteren die u wilt installeren. Vervolgens klikt u op de knop Download (Downloaden). VAIO Update zal de geselecteerde updatebestanden naar de volgende locatie op uw computer downloaden: C:\update\[naam van het updatebestand].
  Om de installatie-instructies van elke update te zien, klikt u op de naam van de update op de pagina VAIO Update.
  Als de bestanden eenmaal zijn gedownload, kunt u op de knop Install (Installeren) klikken. Windows Explorer wordt geopend en het installatiebestand wordt weergegeven.  

  Important Info (Belangrijke informatie)

  In dit gedeelte vindt u belangrijk nieuws over ondersteuning en beveiliging.

  Successful Updates (Geslaagde updates)

  In dit gedeelte vindt u een overzicht van eerdere correct geïnstalleerde updates.