Artikel-ID : 00164289 / Laatst gewijzigd : 29-03-2019Afdrukken

TCP/IPv6 (Internet Protocol versie 6) in- of uitschakelen (Windows 7)

  Door IPv6 uit schakelen, kunt u wellicht problemen met Wi-Fi- en WLAN-verbindingen oplossen, zoals uitgevallen of mislukte verbindingen. Dit protocol wordt mogelijk niet ondersteund door sommige oudere WLAN- of Wi-Fi-routers of toegangspunten.

  1. Klik eerst op de knop Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik in het Configuratiescherm op Netwerk en internet.
  3. Klik in het venster Netwerk en internet op Netwerkcentrum.
  4. Klik in het venster Netwerkcentrum, in het linkerdeelvenster, op Adapterinstellingen wijzigen. Afbeelding
  5. Klik in het venster Netwerkverbindingen op Draadloze netwerkverbinding om deze optie te selecteren en klik vervolgens op de menubalk op Instellingen voor deze verbinding wijzigen.

   OPMERKING: Als Instellingen voor deze verbinding wijzigen niet beschikbaar is, klikt u op de pijl-rechts om de optie weer te geven, zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien:

   Afbeelding
  6. Om IPv6 uit te schakelen, klikt u in het venster Eigenschappen van netwerkverbindingen, onder Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig: op het selectievakje naast Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6) om het vinkje te verwijderen. Vervolgens klikt u op OK.

   OPMERKING: Als u IPv6 wilt inschakelen, klikt u op het selectievakje naast Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6) om er een vinkje in te plaatsen en vervolgens klikt u op OK.

   Afbeelding
  7. Sluit het venster Netwerkverbindingen.