Van toepassing op de volgende modellen

Dit besturingsprogramma is voor de volgende modellen hoofdtelefoonversterkers:
 • TA-ZH1ES

Over deze download

 • Naam: Besturingsprogramma voor hoofdtelefoonversterker versie 1.0.0
 • Releasedatum: 12-10-2016
 • Moet ik dit downloaden? Deze download is essentieel als u uw hoofdtelefoonversterker met uw Windows-pc wilt gebruiken
 • Voordelen en verbeteringen: Hiermee kunt u de draagbare Hi-Res DAC/hoofdtelefoonversterker gebruiken met uw Windows-pc

Systeemvereisten

Het besturingsprogramma voor de hoofdtelefoonversterker is compatibel met de meest gebruikte versies van Microsoft Windows.

 • Windows 11 Home/Pro
 • Windows 10 Home/Pro (32-bits/ 64-bits)
 • Windows 8.1 (32-bits/64-bits)
 • Windows 8 (32-bits/64-bits)
 • Windows 7 (Service Pack 1 of later, 32-bits/64-bits)
 • Windows Vista 32-bits (Service Pack 2 of later, 32-bits/64-bits)

Zorg ervoor dat u de nieuwste Windows-updates voor uw systeem hebt geïnstalleerd. Opmerking: de werking van deze software wordt niet gegarandeerd voor alle computers, ook al voldoen ze aan de bovenstaande systeemvereisten

Alle besturingssystemen moeten vooraf door de fabrikant worden geïnstalleerd. We kunnen de werking van het stuurprogramma op besturingssystemen die geüpgraded zijn, zelfgebouwd zijn of bestaan als een van de vele systemen (dat wil zeggen, in multiboot-omgevingen) niet garanderen.

Hardware
 • Beschikbare USB-poort (compatibel met USB 2.0)

Downloaden

Voordat u het stuurprogramma voor de draagbare Hi-Res DAC/hoofdtelefoonversterker kunt installeren moet u het stuurprogrammabestand zelf downloaden. Daarin zit alles wat u nodig hebt om het stuurprogramma te installeren.

Zorg dat u bent aangemeld als beheerder van de computer voordat u het besturingsprogrammabestand downloadt. Raadpleeg de handleiding van uw Windows-pc voor informatie over hoe u zich kunt aanmelden als beheerder.

 1. Controleer of u een verbinding met het internet hebt
 2. Klik op de onderstaande koppeling om het downloadproces te starten
 3. Lees de Licentieovereenkomst voor softwaredownloads en klik op Accept agreement (Overeenkomst accepteren) als u ermee akkoord gaat
 4. Wanneer het dialoogvenster Bestand opslaan verschijnt, selecteert u de map op de vaste schijf waarnaar u het stuurprogramma wilt downloaden
 5. Het volgende bestand zal worden gedownload naar de geselecteerde map: [Sony_Headphone_Amplifier_Driver_V1.0.0.zip] (Bestandsgrootte: 58,1 MB (61.017.769 bytes))

Opmerking: Zorg ervoor dat het systeem tijdens het downloaden niet naar de modus stand-by, slaap of winterslaap overgaat.

Installeren

Wanneer het bestand is gedownload, kunt u het besturingsprogramma voor de hoofdtelefoonversterker installeren.

Om de software te installeren, volgt u gewoon de hieronder beschreven instructies voor uw besturingssysteem.

Zorg dat u bent aangemeld als beheerder voordat u dit bestand installeert. Raadpleeg de handleiding van uw Windows-pc voor informatie over hoe u zich kunt aanmelden als beheerder.

 1. Sluit de hoofdtelefoonversterker niet aan voordat u het besturingsprogramma hebt geïnstalleerd
 2. Sla uw werk op en sluit alle overige programma's af
 3. Pak het gecomprimeerd bestand uit en voer 'Sony_Headphone_Amplifier_Driver_Setup.exe' in de map uit
 4. Volg de instructies van de Installatiewizard om het besturingsprogramma te installeren. Klik op [Yes] (Ja) of [Continue] (Doorgaan) wanneer het venster User Account Control (Gebruikersaccountbeheer) verschijnt.
 5. De hoofdtelefoonversterker zal worden herkend na de installatie
Na de installatie van het Windows-besturingsprogramma
 1. Sluit het apparaat met behulp van een USB-kabel aan op de pc. Gebruik de USB-poort (type B) op het achterpaneel van de hoofdtelefoonversterker
 2. Schakel de hoofdtelefoonversterker in
 3. Selecteer de functie 'PC (USB-B)' door op de knop INPUT op het apparaat te drukken of de afstandsbediening te gebruiken
 4. Als de installatie is voltooid, wordt 'TA-ZH1ES' toegevoegd aan 'Sound, video and game controllers' (Besturing voor geluid, video en spelletjes) in Device Manager (Apparaatbeheer).
Problemen oplossen: Er wordt geen geluid weergegeven als de USB-poort aan de achterzijde wordt gebruikt

Controleer de volgende items als u geen geluid hoort uit de pc.

 1. Controles op de koptelefoonversterker
  1. Controleer of de stroom is ingeschakeld en of het volume goed is ingesteld.
  2. Controleer of de ingangsselectie is ingesteld op pc (USB-B).
 2. Controles op de Windows-pc
  1. Controleer of het besturingsprogramma correct is geïnstalleerd. Als de installatie van het besturingsprogramma is geslaagd, moet TA-ZH1ES worden weergegeven in Device Manager (Apparaatbeheer). Controleer of er geen relevante waarschuwingssignalen aanwezig zijn. Als TA-ZH1ES niet wordt weergegeven, verwijdert u het besturingsprogramma en installeert u het opnieuw.
   Note: Apparaatbeheer openen
   • Voor de besturingssystemen Windows 10 of 11: Klik met de rechtermuisknop op StartApparaatbeheer.
   • Voor de besturingssystemen Windows 7, Windows 8 en 8.1: Klik op ConfiguratieschermHardware en geluidApparaatbeheer.
   • Voor het besturingssysteem Windows Vista: Klik op ConfiguratieschermSysteem en onderhoudApparaatbeheer.
  2. Bij sommige afspeelsoftware kan de gebruiker een geluidsuitvoerapparaat selecteren. Als u dergelijke software gebruikt, bevestig dan dat Sony Headphone Amplifier Driver (Besturingsprogramma voor koptelefoonversterker van Sony) is geselecteerd als geluidsuitvoerapparaat.
  3. Controleer of TA-ZH1ES is geselecteerd als het afspeelapparaat voor uw computer: (ConfiguratieschermHardware en geluidGeluid. Controleer tevens of het volume hoog genoeg is en niet is uitgeschakeld in het menu Eigenschappen van TA-ZH1ES.
   Note: Het Configuratiescherm openen
   • Voor de besturingssystemen Windows 10 of 11: Druk tegelijk op het Windows logo en de R-toets om Dialoogvenster uitvoeren te openen. Typ vervolgens control en klik op OK.
   • Voor de besturingssystemen Microsoft Windows 8 of 8.1: Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets met het Windows-logo en x en klik in de lijst op Configuratiescherm.
   • Voor de besturingssystemen Windows Vista of Windows 7: Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.