Installeren

De Windows XP-downgradeassistent voor VAIO"s van de serie VGN-TT gebruiken.


Belangrijke opmerkingen!

* U hebt een USB-diskettestation en een diskette nodig om Windows XP te installeren op deze VAIO. Deze worden niet standaard meegeleverd bij de VAIO.
* Windows XP biedt geen native ondersteuning voor het afspelen van DVD"s. U hebt dus een afzonderlijk programma nodig om DVD-films te kunnen afspelen. Sony levert geen dergelijke software.
* Windows XP biedt geen native ondersteuning voor het branden van bestanden op DVD"s. U hebt dus een afzonderlijk programma nodig om bestanden te kunnen branden op DVD"s. Sony levert geen dergelijke software.
* Hebt u een model met een Blu-ray-station? Windows XP biedt geen ondersteuning voor het afspelen van Blu-ray-discs!

Ga als volgt te werk alvorens Windows XP op de VAIO te installeren:

 1. Start de Windows XP-downgradeassistent en selecteer de derde optie om alle stuur- en hulpprogramma"s op een disc te branden. Label de disc als volgt: "Stuur-/hulpprogramma"s voor XP (VGN-TT-serie)".
 2. Sluit een USB-diskettestation aan en plaats een lege diskette. Kopieer de inhoud van het gecomprimeerde SATA-stuurprogrammabestand naar deze diskette. Na het kopiëren verwijdert u de diskette.
Windows XP Professional SP2 installeren op de VAIO:
 1. Zorg ervoor dat de WIRELESS-schakelaar aan de voorzijde van de VAIO in de stand ON staat.
 2. Start de VAIO op en druk meerdere keren op F2 om het BIOS te openen. Ga met de pijl rechts naar de sectie Boot en schakel de optieExternal Drive Bootin door op Enter te drukken enEnabledte selecteren. Druk opnieuw op Enter om uw selectie te bevestigen. Druk vervolgens nog een keer op de pijl rechts en selecteerExit Setup. SelecteerYesen druk op Enter.
 3. Start de VAIO opnieuw op met de Windows XP Professional SP2-disc in het discstation. Aan het begin van de installatie van Windows drukt u op F6 om een RAID-stuurprogramma te installeren. Plaats de diskette in het aangesloten USB-diskettestation en wacht totdat u wordt gevraagd een stuurprogramma op te geven (Specify a driver). Druk op de toets S om het stuurprogramma op te geven en het stuurprogramma te selecteren. Druk op Enter om uw selectie te bevestigen en druk indien nodig nogmaals op Enter om de installatie te hervatten.

Belangrijke opmerkingen!

 • Als u het in de fabriek geïnstalleerde Windows Vista-besturingssysteem later vanaf de harde schijf wilt kunnen herstellen via F10, laat u de herstelpartitie intact.
 • Als u ruimte wilt vrijmaken en de herstelpartitie wilt verwijderen, zorgt u ervoor dat u eerst in het vooraf geïnstalleerde Windows Vista-besturingssysteem hersteldiscs hebt gemaakt via VAIO Herstelcentrum.
Ga verder met de installatie van Windows XP. Wanneer de installatie is voltooid, klikt u in de vensters van alle wizards "Nieuwe hardware gevonden" op Annuleren. Plaats de disc die u hebt gelabeld als "Stuur-/hulpprogramma"s voor XP (VGN-TT-serie)" en volg de instructies op het scherm.

Bestandsinfo

Bestandsnaam

 • SATA Driver Intel TT series.zip

Bestandsarchitectuur

 • 32 bit

Bestandsgrootte

 • 189.32 Kb

Releasedatum

 • 10/11/2008