WACHT — Lees de sectie Vereiste bestanden voordat u dit bestand downloadt.

Vereiste downloads

Tenzij anders vermeld, moet het bestand hieronder vóór SEL24F18Z Lens systeemsoftware-update Ver.02 (procedure voor Mac-computers) worden geïnstalleerd om goed te werken. Als er meer dan één vereist bestand wordt vermeld, installeer ze dan in de op deze pagina aangegeven volgorde.

Over deze download


Opmerkingen: Deze systeemsoftware-update voor lenzen is beschikbaar voor behuizingen met E-bevestiging.

 • Sommige modellen kunnen niet worden gebruikt voor deze update. (modellijst)
 • Als u de PXW-FS7M2 gebruikt, volgt u de procedure in de handleiding van de PXW-FS7M2.

Belangrijk

 • Zorg dat je de lens aan de camera bevestigt voor je de update van de systeemsoftware uitvoert.- Schakel de camera uit voor je de lens bevestigt aan de camera.


 • Releasedatum: 30/08/2013
 • Van toepassing op de volgende modellen en naam van het downloadbestand:
  ModelBestandsnaam
  SEL24F18ZUpdate_SEL24F18Z_V2.dmg
 • Voordelen en verbeteringen:
  • Schakelt de functie "Fast Hybrid AF" in.- Zonder deze lensupdate zal de camera zelfs als Fast Hybrid AF geselecteerd is de normale AF met contrastdetectie gebruiken.
   Opmerking: Naast deze systeemsoftware-update moet ook de firmware van de NEX-5R of NEX-6 camera worden geüpdatet.

Systeemvereisten

 • MacOS X v. 10.10 – 10.11 / macOS 10.12-10.13*

  *Belangrijk:
  Controleer voor macOS 10.13 of de 'DriverLoader_1013' is geïnstalleerd voordat u de software bijwerkt.
 • CPU: Intel-processor*
  *Core Solo- en Core Duo-processors worden niet langer ondersteund.
 • Vrije ruimte op de vaste schijf: 200 MB of meer
 • RAM: 512 MB of meer
  Opmerking: Sluit alle andere toepassingssoftware voor je de update van de systeemsoftware uitvoert.
 • Stroombron voor de camera: Volledig opgeladen batterij NP-FW50 of netspanningsadapter AC-PW20 (afzonderlijk verkocht) - Je mag de update alleen uitvoeren als het batterijpeil overeenkomt met drie tekens of meer. Wij raden aan dat je een volledig geladen batterij of de netspanningsadapter AC-PW20 (afzonderlijk verkocht) gebruikt.
 • Met de camera meegeleverde USB-kabel- De functionaliteit van de update kan niet worden gegarandeerd met een andere USB-kabel.

Installeren

Belangrijke opmerkingen:
 • Gebruik voor het uitvoeren van de software-update een volledig opgeladen batterij NP-FW50 of de netspanningsadapter AC-PW20 (afzonderlijk verkocht).
 • Verwijder de batterij of de adapter niet tijdens de update. Het abrupte uitvallen van de stroom zou de camera onbruikbaar kunnen maken.
 • Verwijder de geheugenkaart vooraf uit het toestel.
 • Zorg dat je de lens aan de camera bevestigt voor je de update van de systeemsoftware uitvoert.- Schakel de camera uit voor je de lens bevestigt aan de camera.

Volg de onderstaande instructies om de systeemsoftwareversie te controleren.

 1. Selecteer [Menu] -> [Setup] -> [Version] (Menu-Instellingen-Versie) op de camera.
 2. De softwareversie wordt weergegeven.- Als de softwareversie van je lens Ver.02 of later is, is de update niet vereist.

1. Download het updatebestand

2. Start System software Updater

 1. Sluit alle geopende toepassingen op de computer af.
 2. Dubbelklik op het gedownloade bestand om System software Updater te starten.

3. Controleer op de camera de stand voor de USB-aansluiting

 1. Schakel de camera in. - Als de camera al aanstond, schakel je hem uit en weer aan.
 2. Volg de instructies op het System software Updater-venster: selecteer [Menu] -> [Setup] -> [USB Connection] (Menu-Instellingen-USB-verbinding) op de camera en controleer of [Mass Storage] (Massaopslag) is geselecteerd.
  Als een andere modus dan [Mass Storage] geselecteerd is, moet je [Mass Storage] selecteren.

4. Sluit de camera aan op de computer.

Verwijder de geheugenkaart vooraf uit het toestel.

 1. Zorg dat het LCD-scherm van de camera niet is uitgeschakeld; sluit vervolgens de camera aan op de computer met de meegeleverde USB-kabel.
  Afhankelijk van de instelling van de "Power Saving Start Time" (Starttijd voor energiebesparing), schakelt de camera nu over op de energiebesparende modus. Als de camera overschakelt op de energiebesparende modus en het LCD-scherm van de camera uitgeschakeld is, druk je de ontspanknop half in om de energiebesparende modus te verlaten. Sluit de camera vervolgens aan op de computer met de meegeleverde USB-kabel.

  Als een foutmelding verschijnt op het computerscherm, probeer je een van de volgende methoden:
  • Koppel de USB-kabel los van de camera en sluit hem opnieuw aan.
  • Als er een andere USB-poort vrij is op de computer, sluit je de USB-kabel opnieuw aan op deze poort.
 2. Controleer of in het systeemvak in de hoek rechts onder van het computerscherm verschijnt. - Als dit niet in het systeemvak verschijnt, ga je verder met de volgende stap.
 3. Klik dan op [Next] (Volgende) in System software Updater. In het venster System software Updater verschijnt Figuur 4. Op het LCD-scherm van de camera verschijnt Figuur 5. - Je mag de camera nu niet meer uitschakelen tot de systeemsoftware-update is voltooid.

  Figuur 4


  Figuur 5

  • Wanneer het bericht "The update is not available for your model." (De update is niet beschikbaar voor je model) op het scherm verschijnt, controleer je of de System software Updater het juiste bestand is voor de lens die aan de camera is bevestigd.
  • Wanneer het bovenstaande bericht verschijnt terwijl de juiste System software Updater wordt uitgevoerd, sluit je de System software Updater, koppel je de USB-kabel los, schakel je de camera uit en ga je terug naar stap 2 "De System software Updater starten".
  • Wanneer het bericht "Could not find the camera with the lens for this update mounted." (Kon de camera waarop de lens voor deze update is bevestigd niet vinden) op het scherm verschijnt, controleer je of de camera de "Fast Hybrid AF"-functie heeft en of de camera aangesloten is op de computer met een USB-kabel.

5. Controleer of de update vereist is

 1. Bevestig de schermen van Figuren 4 en 5 en klik op [Next] (Volgende) De huidige versie en de versie na de update verschijnen links onder op het scherm. (Figuur 6).
 2. Nadat je hebt gecontroleerd of je het scherm van Figuur 6 ziet, klik je op [Next] (Huidige versie] is [Ver.01]).- Als het scherm van Figuur 7 verschijnt, is de update niet nodig. Volg de instructie op het scherm: verbreek de USB-verbinding en klik op [Finish] (Beëindigen). Schakel de camera uit, verwijder de batterij of de netspanningsadapter en schakel de camera weer in.


  Figuur 6: De update is vereist


  Figuur 7: De update is niet vereist

6. Begin de update

 1. Klik op [Run] (Uitvoeren) om de update te starten.- Tijdens de gegevenstransfer zie je een voortgangsbalk (ongeveer 5 seconden).

  Opmerking: Schakel de camera niet uit en maak de USB-kabel niet los tijdens de update
 2. Wanneer de gegevens overgebracht zijn, verschijnt het volgende scherm. Klik op [Finish].
 3. Het updateproces begint en de voortgangsbalk wordt op het camerascherm weergegeven (ongeveer 30 seconden).

7. Voltooi de update

 1. Het updateproces is voltooid wanneer het bericht "Lens update complete." (Lensupdate voltooid) op het camerascherm wordt weergegeven.
 2. Klik op in de taakbalk in de hoek rechts onder van het computerscherm om de USB-verbinding te verbreken.- Als dit niet op de taakbalk wordt weergegeven, ga je verder met de volgende stap
 3. Koppel de USB-kabel los. - Na de update schakel je de camera uit, verwijder je de batterij of de netspanningsadapter en schakel je de camera weer in.

8. Controleer de softwareversie opnieuw en bevestig dat de softwareversie van de lens Ver.02 is