Artikel-ID : 00198893 / Laatst gewijzigd : 26-08-2020

Wat is een RAW-bestand?

'RAW' heeft dezelfde betekenis als 'rauw', zoals in 'rauwe groenten', en is geen afkorting als JPEG (Joint Photographic Experts Group).
    Digitale camera's verwerken doorgaans digitale signalen naar de uitgangssignalen van de beeldsensor en maken JPEG-afbeeldingen. RAW is een gegevensindeling waarvan fotografen de verwerkingsparameters naar believen kunnen aanpassen.

OPMERKING: RAW-gegevens die zijn gemaakt met camera's van Sony, worden opgeslagen met de extensie ARW.

https://support.d-imaging.sony.co.jp/www/disoft/int/idc/intro/raw.html

Veelgestelde vragen over RAW-bestanden

Basisinformatie

Informatie over toepassingen

Imaging Edge Desktop (opvolger van Image Data Converter)
    https://support.d-imaging.sony.co.jp/app/imagingedge/