Artikel-ID : 00195820 / Laatst gewijzigd : 07-10-2020

Dolby Digital Plus-geluid werkt niet op het apparaat dat is verbonden met de digitale optische kabel

BELANGRIJK: Dit artikel is alleen van toepassing op specifieke producten. Controleer de toepasselijke producten bovenaan dit artikel.

Dit is volgens de specificaties van het product. De tv is ontworpen om het geluid van de Digital Audio Out (Optical)-poort te dempen wanneer deze Dolby Digital Plus-audio ontvangt. Als u Dolby Digital Plus op een thuisbioscoopsysteem, soundbar of A/V-ontvanger wilt gebruiken, moet u een HDMI-kabel aansluiten op de HDMI ARC- of HDMI eARC-poort van uw tv.

Als u de Digital Audio Out (Optical)-poort van uw tv wilt gebruiken, kunt u Dolby Digital-geluid beluisteren door de onderstaande stappen uit te voeren. Raadpleeg de handleiding als u voor het uitvoeren van elke stap specifieke informatie over het model nodig hebt. Handleidingen vindt u op de ondersteuningspagina voor uw model.

1. Stel de luidsprekers van uw TV in op Audiosysteem.
      1. Druk op de Home-knop op de afstandsbediening van de tv.
      2. Selecteer  Instellingen.
      3. Selecteer het audiosysteem afhankelijk van de opties in het tv-menu:
        • Selecteer Display & Sound (Weergave en geluid) → Audio output (Audio-uitvoer) → SpeakersAudio system (Audiosysteem).
        • Selecteer BRAVIA Settings (BRAVIA-instellingen) → SpeakersAudio system (Audiosysteem).
        • Selecteer Sound (Geluid) → SpeakersAudio system (Audiosysteem).
    2. Indien beschikbaar op uw tv-model, stelt u Dolby Digital Plus output (Dolby Digital Plus-uitvoer) in op Dolby Digital.
      1. Druk op de HOME-knop van de afstandsbediening.
      2. Selecteer  Instellingen.
      3. Selecteer Dolby Digital afhankelijk van de opties in het tv-menu:
        • Selecteer Display & Sound (Weergave en geluid) → Audio output (Audio-uitvoer) → Dolby Digital Plus output (Dolby Digital Plus-uitvoer) → Dolby Digital.
        • Selecteer Sound (Geluid) → Sound Adjustments (Geluidsaanpassingen) of Sound (Geluid) → Advanced settings (Geavanceerde instellingen) → Input related or Common (Invoergerelateerd of gemeenschappelijk) →Dolby Digital Plus output (Dolby Digital Plus-uitvoer) → Dolby Digital.