Artikel-ID : 00200235 / Laatst gewijzigd : 27-06-2019

Dolby Vision inschakelen op uw UBP-X700 Blu-ray-speler

Producten en categorieën waar dit artikel op van toepassing is

Selecteer een onderwerp om het antwoord te bekijken.

Aan de slag

• Werk uw Blu-ray-speler bij met de nieuwste firmware, M43.R.0175 of hoger. U vindt de koppeling op de productpagina van uw product.
  • Gebruik een premium supersnelle HDMI-kabel of een HDMI-kabel met ondersteuning voor 18 Gbps bandbreedte om uw Blu-ray-speler aan te sluiten op uw tv.
  • Sluit de speler aan op een UHD (4K)/HDR-tv die compatibel is met Dolby Vision.
  • Inhoud van Blu-ray Discs of netwerkservices.

Aansluiting

Sluit de Blu-ray-speler aan op uw UHD (4K)/HDR-tv met Dolby Vision via een premium supersnelle HDMI-kabel of een supersnelle HDMI-kabel met ondersteuning voor 18 Gbps bandbreedte.

• Sluit de HDMI-kabel aan op de HDMI-uitgang van de speler.
  • Sluit het andere uiteinde van de HDMI-kabel aan op de HDMI-ingang voor UHD (4K)/HDR of UHD (4K)/60p op uw tv.

[A] HDMI-uitgang van de Blu-ray-speler.
[B] HDMI-ingang van de tv.

Als u een AV-ontvanger of Soundbar gebruikt:

Controleer of de AV-ontvanger of Soundbar tussen de speler en de UHD (4K)/HDR-tv met Dolby Vision is aangesloten, en controleer of het audio-apparaat compatibel is met signaaloverdracht/-schakeling van Dolby Vision.

[A] HDMI-uitgang van de Blu-ray-speler.
[B] HDMI-ingang van het audio-apparaat (AV-ontvanger of Soundbar).
[C] HDMI-uitgang van het audio-apparaat (AV-ontvanger of Soundbar).
[D] HDMI-ingang van de tv.

Raadpleeg voor meer informatie het volgende artikel:
Audio afspelen in Dolby Atmos-indeling via een meerkanaals AV-ontvanger of Soundbar

Settings (Instellingen)

• Controleer of de instelling voor Dolby Vision-uitvoer op ON (Aan) is ingesteld op uw Blu-ray-speler:
    1. Druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
    2. Selecteer Screen Settings (Scherminstellingen).
    3. Stel de instelling Dolby Vision Output (Dolby Vision-uitvoer) in op ON (Aan).

OPMERKING: Er is geen instelling 'Auto' en de standaardinstelling voor Dolby Vision Output (Dolby Vision-uitvoer) is OFF (Uit).

• Controleer of de HDMI-instelling voor de HDMI-aansluiting op uw tv overeenstemt met HDR.

• Voor BRAVIA-TV's van Sony:
      1. Druk op de toets HOME op de afstandsbediening.
      2. Selecteer Settings (Instellingen).
      3. Selecteer Externe ingangen in de categorie Tv.
      4. Selecteer Indeling HDMI-signaal en stel deze optie in op Verbeterde indeling.

• Raadpleeg bij andere tv's de handleiding van uw tv voor deze instelling.

Aanvullende informatie

• Wanneer de instelling voor Dolby Vision-uitvoer op ON (Aan) is ingesteld, zijn de functies Video Settings (Video-instellingen) en 3D Playback (3D-weergave) niet langer beschikbaar.
  • Inhoud die overeenkomt met Dolby Vision wordt uitgevoerd met HDR10 als Dolby Vision-uitvoer is ingesteld op OFF (Uit) (standaardinstelling).
  • Wanneer Dolby Vision is ingeschakeld, wordt alle inhoud (inclusief materiaal zonder Dolby Vision-codering, zoals HD Blu-ray Discs of gestreamde niet-HDR-inhoud) afgespeeld met Dolby Vision-uitvoer. Raadpleeg de onderstaande tabel:

Uitvoerspecificaties voor Dolby Vision

Instelling voor Dolby Vision-uitvoerInhoudUHD (4K)/HDR-tv met Dolby VisionUHD (4K)/HDR-tv zonder Dolby VisionSDR-tv
    Dolby Vision: AANDolby VisionDolby Vision-uitvoerHDR10-uitvoerSDR-uitvoer omgezet van HDR naar SDR
    HDR10 (High Dynamic Range, groot dynamisch bereik)
    SDR (Standard Dynamic Range, standaard dynamisch bereik)SDR-uitvoer
    Dolby Vision: OFF (Uit)
    (standaardinstelling)
    Dolby VisionHDR10-uitvoerHDR10-uitvoerSDR-uitvoer omgezet van HDR naar SDR
    HDR10
    SDR (Standard Dynamic Range, standaard dynamisch bereik)SDR-uitvoerSDR-uitvoerSDR-uitvoer