Artikel-ID : 00164021 / Laatst gewijzigd : 29-03-2019Afdrukken

Instellingen wijzigen op de draadloze LAN-router van een andere fabrikant

  Voor het oplossen van problemen met draadloze verbindingen, kunt u door de instellingen op de router te wijzigen verbroken verbindingen, een zwak signaal of mislukte verbindingen verhelpen. Gebruik de volgende informatie als leidraad bij het wijzigen van de instellingen op de WLAN-router.

  BELANGRIJK:

  • Voor routerspecifieke informatie over het wijzigen van deze instellingen, raadpleegt u de instructies bij de router, gaat u naar de website van de routerfabrikant of neemt u rechtstreeks contact op met de fabrikant.
  • De afbeelding hieronder is een screenshot van een instellingenpagina voor een populaire router. Waarschijnlijk ziet de instellingenpagina van uw router er anders uit.
  • U hoeft de instellingen niet in een bepaalde volgorde te wijzigen.
  • Test uw WLAN- en internetverbinding telkens als u een instelling hebt gewijzigd.
  1. Wijzig de draadloze kanaalfrequentie.

   OPMERKING: Het is mogelijk dat andere draadloze apparaten het draadloze kanaal gebruiken waarmee uw router op dat moment werkt. Er kan minder storing zijn op een andere kanaalfrequentie.

   Afbeelding
  2. Kloon het MAC-adres van de primaire computer naar de router.

   OPMERKING: Sommige internetproviders leggen het MAC-adres vast van de computer waarmee de modem eerder was verbonden. Als u vervolgens de modem aansluit op een router, kan de verbinding mislukken (aangezien de router een ander MAC-adres heeft), tenzij de internetprovider het oorspronkelijke MAC-adres detecteert. Bovendien pushen internetproviders regelmatig updates naar gehuurde modems. Tijdens dergelijke updates kan een modem die eerst naar behoren werkte, misschien plotseling geen verbinding meer maken. Het kan een aantal dagen duren voordat de modem de update heeft verwerkt en dan weer verbinding maakt. U kunt dit voorkomen door het MAC-adres te klonen van de computer waarmee de modem oorspronkelijk was verbonden.