Artikel-ID : 00198904 / Laatst gewijzigd : 25-05-2022Afdrukken

Zijn Blu-ray Discs voorzien van een regiocode?

  Blu-ray Disc-media hebben regiocodes, maar anders dan bij dvd-spelers worden in de regiocodes voor Blu-ray Disc-media letters in plaats van cijfers gebruikt om aan te geven in welke zone of regio de schijven kunnen worden afgespeeld. 

  Voor Ultra HD Blu-ray Discs gelden geen regio's. Ze kunnen worden afgespeeld met elke speler die Ultra HD Blu-ray ondersteunt, ongeacht de regio waar ze zijn gekocht.

  De Blu-ray Disc-regiocodes zijn:

  • Regio A: Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Amerikaanse gebiedsdelen, Japan, Zuid-Korea, Taiwan en andere delen van Zuidoost-Azië
  • Regio B: Europa, Afrika, Midden-Oosten, Australië en Nieuw-Zeeland
  • Regio C: Azië (m.u.v. Japan, Korea, Taiwan en andere delen van Zuidoost-Azië)
  • Regiovrij: Dit is geen officiële instelling, maar voor schijven met het regiovrij-symbool is geen regio ingesteld of juist alle regio's (A, B en C).

  OPMERKING: De regiocodes voor commerciële Blu-ray Disc-films vindt u op de achterkant van het Blu-ray Disc-hoesje.

   

  Het Blu-ray Disc-apparaat of -station ondersteunt het afspelen van Blu-ray Discs die zijn gekocht in dezelfde regio, tenzij anders vermeld in de documentatie bij de speler of computer. Met andere woorden: op computers en Blu-ray Disc-spelers die zijn gekocht in landen van regio A, kunt u Blu-ray Discs voor regio A afspelen, maar niet die voor regio B of regio C. (Uitzondering hierop zijn schijven, spelers of stations die zijn gecodeerd als regiovrij.) Hetzelfde geldt voor computers of Blu-ray Disc-spelers die zijn gekocht in een andere regio.

  Om te onthouden: 

  • De regiocode-instellingen voor een Blu-ray Disc-speler kunnen niet worden gewijzigd.
    
  • De regiocode-instellingen voor een optisch Blu-ray Disc-station van een computer kunnen alleen worden gewijzigd op computers met software die daarvoor de mogelijkheid biedt. De instellingen kunnen maximaal vijf keer worden gewijzigd. In de softwaredocumentatie bij de Blu-ray Disc-speler vindt u instructies om de regio-instellingen van het optische station te wijzigen.
    
  • Voor de meeste optische Blu-ray Disc-stations is de software (ongeacht de regiocode) zo ingesteld dat de instelling na de vijfde regiocodewijziging definitief wordt. Daarna kunt u de regiocode-instelling niet meer wijzigen.
    
  • Als de regiocode van het optische Blu-ray Disc-station definitief is ingesteld op een ongewenste regio, en u gebruik wilt maken van Blu-ray Discs met een andere regiocode, moet u het station vervangen(!)