Artikel-ID : 00170306 / Laatst gewijzigd : 03-02-2022Afdrukken

Uw computerscherm op uw tv weergeven via HDMI

  Wat hebt u nodig?

  1. Een laptop met een HDMI-poort
  2. Een HDMI-kabel
  3. Een beschikbare HDMI-ingang op uw tv
  4. Knop ingang/bron op uw afstandsbediening. U vindt de knop ingang/bron meestal linksboven op uw afstandsbediening. Het is een afbeelding van een pijl die een rechthoek of vierkant binnengaat.
   Voorbeeld:

  Waarom is de knop ingang/bron belangrijk?

  Met de knop ingang/bron kunt u tussen ingangskanalen schakelen. Met andere woorden, u kunt de bron (het apparaat) kiezen die op een bepaald moment op uw tv wordt weergegeven:

  • Als u een PlayStation 5 aansluit op de HDMI 1-poort moet u de ingang instellen op HDMI 1 om het PlayStation-scherm te bekijken.
  • Als u uw settopbox aansluit op de HDMI 2-poort moet u de ingang instellen op HDMI 2 om de tv-zenders van uw settopbox te bekijken.

  Kortom, op elke HDMI-poort kunt u één audio-/videoapparaat met een HDMI-kabel op uw tv aansluiten. Dat apparaat wordt bron of ingangsapparaat genoemd omdat het de bron is van wat er op uw tv wordt afgespeeld (d.w.z. de invoer).

  Wanneer u bijvoorbeeld een laptop met een HDMI-kabel op uw tv aansluit, moet u naar de juiste ingang schakelen om het laptopscherm op de tv te bekijken.

  Uw computerscherm weergeven via HDMI

  1. Sluit uw laptop met een HDMI-kabel aan op een beschikbare HDMI-ingang op de tv. In dit voorbeeld gebruiken we de HDMI 1-ingang.
  2. Zoek op uw afstandsbediening de knop ingang/bron. U vindt deze linksboven op uw afstandsbediening. Gebruik deze knop om te schakelen tussen 'ingangen'. Elke HDMI-ingang fungeert als kanaal en geeft de audio en video van het aangesloten apparaat weer.
   De meeste tv-afstandsbedieningen hebben een Ingang-knop waarmee u van de ene ingang naar de volgende gaat. Druk herhaaldelijk op de Ingang-knop totdat de juiste HDMI-ingang op de tv wordt weergegeven.
  3. Kies de HDMI-ingang waarop u uw laptop hebt aangesloten. In dit voorbeeld gebruiken we de Ingang-knop om HDMI 1 te kiezen, omdat we de laptop op de HDMI 1-poort hebben aangesloten.

  Afbeelding

  De weergave-instelling op uw laptop aanpassen

  Als u zeker weet dat u het juiste ingangskanaal hebt geselecteerd en het beeld is niet goed te bekijken of niet ideaal, controleer dan de weergave-instellingen van uw laptop. Sommige diensten worden mogelijk niet afgespeeld als u de weergave-instellingen niet instelt op 'alleen tweede scherm'

  Windows 10

  Macintosh

  Extra tips