Artikel-ID : 00164297 / Laatst gewijzigd : 29-03-2019Afdrukken

TCP/IPv6 (Internet Protocol versie 6) in- of uitschakelen (Windows 10)

  Volg deze stappen om IPv6 (Internet Protocol Version 6) in of uit te schakelen:

  1. Druk op het toetsenbord tegelijkertijd op de toets met het Windows-logo en x en klik in de lijst op Configuratiescherm.                                                          Afbeelding

   OPMERKINGEN: Omdat het Configuratiescherm van oudsher een bureaubladtoepassing is in Windows, gaat de interface over op het Bureaublad, als dat nog niet is gebeurd, en wordt het venster van het Configuratiescherm geopend.

  2. Klik in het Configuratiescherm op Netwerk en internet.
  3. Klik in het venster Netwerk en internet op Netwerkcentrum.
  4. Klik in het venster Netwerkcentrum, in het linkerdeelvenster, op Adapterinstellingen wijzigen. Afbeelding
  5. Klik in het venster Netwerkverbindingen op Draadloze netwerkverbinding om deze optie te selecteren en klik vervolgens op de menubalk op Instellingen voor deze verbinding wijzigen.

   OPMERKING:  Als Instellingen voor deze verbinding wijzigen niet beschikbaar is, klikt u op de pijl-rechts om de optie weer te geven, zoals u in de onderstaande afbeelding kunt zien:

   Afbeelding
  6. Om IPv6 uit te schakelen, klikt u in het venster Eigenschappen van netwerkverbindingen, onder Deze verbinding heeft de volgende onderdelen nodig: op het selectievakje naast Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6) om het vinkje te verwijderen. Vervolgens klikt u op OK.

   OPMERKING:  Als u IPv6 wilt inschakelen, klikt u op het selectievakje naast Internet Protocol versie 6 (TCP/IPv6) om er een vinkje in te plaatsen en vervolgens klikt u op OK.

   Afbeelding
  7. Sluit het venster Netwerkverbindingen.