Artikel-ID : 00163876 / Laatst gewijzigd : 29-03-2019Afdrukken

Een draadloze netwerkverbinding handmatig configureren

  Volg de onderstaande procedure voor het handmatig instellen van een WLAN-verbinding met een Wi-Fi-router of toegangspunt.

  1. Klik eerst op de knop Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik in het Configuratiescherm op Netwerk en internet.
  3. Klik in het venster Netwerk en internet op Netwerkcentrum.
  4. Klik in het venster Netwerkcentrum, onder De netwerkinstellingen wijzigen op Een nieuwe verbinding of een nieuw netwerk instellen. Afbeelding
  5. Klik in het venster Verbinding of netwerk instellen op Handmatig verbinding met een draadloos netwerk maken om deze optie te selecteren. Klik vervolgens op de knop Volgende.
  6. Voer in het venster Handmatig verbinding met een draadloos netwerk maken de juiste netwerknaam, het juiste type beveiliging, type versleuteling (codering) en de juiste beveiligingssleutel in.

   OPMERKINGEN:

   • De netwerknaam of SSID, het type beveiliging, type codering en de beveiligingssleutel zijn geconfigureerd op de draadloze router of het toegangspunt. Als u de standaardconfiguratie gebruikt, bevinden deze gegevens zich onder op de router of in de handleiding. Als u de router hebt geconfigureerd met aangepaste instellingen, kunt u deze gegevens wellicht vinden door u aan te melden bij de instellingenpagina van de router. Als u deze gegevens nog steeds niet kunt vinden, neem dan contact op met uw netwerkbeheerder of de fabrikant van de router.
   • De onderstaande afbeelding is een voorbeeld van de benodigde informatie. Uw informatie zal anders zijn.                        Afbeelding
  7. Controleer of het selectievakje naast Deze verbinding automatisch starten is ingeschakeld.

   BELANGRIJK: Als u uw draadloze netwerk handmatig configureert omdat de draadloze router de SSID niet uitzendt, moet u het selectievakje naast Verbinding maken, zelfs wanneer het netwerk niet uitzendt inschakelen.

  8. In het venster Toegevoegd klikt u op de knop Sluiten.

  Als u geen verbinding kunt maken met het draadloze netwerk na het voltooien van deze procedure, controleert u of de netwerknaam of SSID, het type beveiliging, het type codering en de beveiligingssleutel correct zijn en herhaalt u de procedure.