Van toepassing op model

Deze informatie geldt voor de volgende modellen:

• KD-55XH9005
  • KD-55XH9077
  • KD-55XH9096
  • KD-55XH9288
  • KD-55XH9296
  • KD-55XH9299
  • KD-65XH9005
  • KD-65XH9077
  • KD-65XH9096
  • KD-65XH9288
  • KD-65XH9296
  • KD-65XH9299

Over deze download

Voordelen en verbeteringen

• Oplossing voor een probleem waarbij u geen geluid hoort van de tv-zender nadat de tv is ingeschakeld of de zender is veranderd
  • Oplossing voor een probleem waarbij de tv plotseling wordt ingeschakeld wanneer u een Bluetooth-koppeling met de tv probeert te maken terwijl bediening op afstand is uitgeschakeld
  • Oplossing voor een probleem waarbij er geen geluid komt uit een via HDMI eARC aangesloten Soundbar nadat het apparaat opnieuw is aangesloten op de netspanning
  • Oplossing voor een probleem in Nederland waarbij zenders na het starten van Teletext niet konden worden gewijzigd met de toetsen CH +/- of het numerieke toetsenblok van de afstandsbediening
  • Voorkomt onverwachte schermflitsen die met tussenpozen kunnen optreden wanneer u bepaalde content bekijkt
  • Bijgewerkte kanaalsortering (alleen van toepassing op Kroatië)
  • Het beveiligingsprobleem van de webbrowser is gecorrigeerd (opgelost)
    *Deze firmware bevat een oplossing voor het beveiligingsprobleem dat is ontdekt door het Viettel Cyber Security-team dat samenwerkt met het Zero Day Initiative van Trend Micro. Wij willen deze persoon graag bedanken voor de ondersteuning.

Vorige voordelen en verbeteringen

Bekijk eerdere voordelen en verbeteringen

Beperkingen

• Alleen voor gebruik met in Europa verkochte tv's. Niet alle modellen worden in alle landen verkocht.

Voorbereiding

Video-zelfstudie: uw tv bijwerken

Controleer de softwareversie

Uw software is mogelijk al bijgewerkt. Als u twijfelt, kunt u door deze instructies te volgen eenvoudig controleren welke versie van de software u hebt:

1. Druk op de knop HELP op de afstandsbediening.
  2. Het versienummer van de software wordt op het tv-scherm onder de modelnaam weergegeven.
    • Model: KD- / KE- / XBR- / XR-xxxxxxxx
    • Softwareversie: PKG-xxxxxxxx

Als het versienummer PKG6.0466.xxxx of hoger is, hebt u al de recentste softwareversie en is bijwerken niet vereist.

Er zijn twee eenvoudige manieren om de firmware op uw BRAVIA-TV bij te werken:

• Met de functie Automatically check for update (easy) (Automatisch controleren op updates (eenvoudig))
    OPMERKING: Uw tv kan aangeven dat de software up-to-date is, zelfs als de nieuwere versie niet is geïnstalleerd. De updates voor automatische softwaredownloads worden niet tegelijk uitgebracht en zijn mogelijk niet direct beschikbaar. Please try again later. (Probeer het later nog eens.) Als u de software nu wilt bijwerken, volgt u de instructies om de software-update te downloaden en te installeren met een USB-stick.
  • Met een USB-stick

Met de functie Automatically check for update (easy) (Automatisch updates zoeken (eenvoudig)):

Sony zorgt voor software-updates om functionaliteiten te verbeteren en gebruikers de nieuwste tv-ervaring te bieden. De eenvoudigste manier om software-updates te ontvangen, is door de functie Automatically check for update (Automatisch updates zoeken) te gebruiken. Deze instelling is standaard ingeschakeld.
Als u Automatically check for update (Automatisch updates zoeken) hieronder hebt ingeschakeld, ontvangt u automatisch een melding om uw tv bij te werken.

1. Druk op de knop HELP op de afstandsbediening.
  2. Selecteer System software update (Update systeemsoftware).
  3. Selecteer Automatically check for update (Automatisch updates zoeken).

De nieuwe firmware-update wordt in de weken na de release geleidelijk voor alle op internet aangesloten tv's uitgerold.

BELANGRIJK: De secties over systeemvereisten, bestandsinfo, downloaden en installeren hebben betrekking op de updateprocedure met een USB-stick. U kunt deze negeren als u de update hebt uitgevoerd met de functie 'Automatisch updates zoeken'.

Andere veelgestelde vragen over probleemoplossing vindt u bij de veelgestelde vragen op de ondersteuningswebsite van Sony.

Met een USB-stick:

U kunt de software ook bijwerken met behulp van een USB-stick. Als er geen internetverbinding is ingesteld op uw tv of als u niet wilt wachten op de update via de functie Automatically check for update (Automatisch updates zoeken), probeer dan met een USB-stick te downloaden en bij te werken zoals hieronder staat uitgelegd.

Systeemvereisten

Dit hebt u nodig

• een computer met internettoegang
  • een USB-stick
    * U kunt uw tv ook bijwerken als er andere bestanden op de USB-stick staan.

Bestandsinfo

Bestandsnaam

• Firmware-update naar v6.0466 voor tv

Zipbestandsnaam

• sony_atvotafull_2020_1600466100_eua_auth.zip

Bestandsversie

• 6.0466

Bestandsgrootte

• 1 431 610 142 bytes

Releasedatum

• 24-02-2021

Downloaden

Belangrijke kennisgeving

• Lees de instructies aandachtig. Als u dat niet doet, is het mogelijk dat de tv niet meer reageert of moet worden gerepareerd.
  • Schakel de tv tijdens de update niet uit en haal de stekker niet uit het stopcontact.
  • Druk op geen enkele knop, tenzij dit wordt vermeld in de instructies.
  • Stop met opnemen voordat u de firmware-update start (alleen modellen met HDD-opname via USB).

De updater downloaden:

Voordat u de update installeert, moet u deze downloaden van internet en op een USB-stick opslaan.

1. Klik op de knop Downloaden boven aan deze pagina en lees en accepteer de algemene voorwaarden.
  2. Nadat u de algemene voorwaarden hebt geaccepteerd, klikt u op de knop download (downloaden) onderaan de pagina om het updatebestand naar uw computer te downloaden.
  3. Controleer de naam en grootte van het gedownloade bestand (zie de sectie File Info (Bestandsinfo)).
  4. Pak het gedownloade bestand uit op een gemakkelijk te terugvinden locatie op uw computer.
    OPMERKING: Nadat u het gedownloade bestand hebt uitgepakt, vindt u een ander zip-bestand (sony_dtvxxxxx_xxxx_xxxxxx.zip).
  5. Sluit de USB-stick aan op de computer.
  6. Ga naar de locatie waar u het uitgepakte bestand hebt opgeslagen en kopieer het bestand of sleep het naar de hoofdmap van het USB-apparaat.
    OPMERKING: De hoofdmap is de eerste of bovenste map van het apparaat, die alle andere mappen bevat.
  7. Verwijder de USB-stick uit de computer en ga verder naar de volgende sectie.

Stap 1: Installeer de update

Zodra u het updatebestand hebt gedownload en het USB-apparaat hebt voorbereid, kunt u de update op uw tv installeren. Het proces kan tot 10 minuten duren en tijdens de installatie wordt uw tv uitgeschakeld en vervolgens automatisch weer ingeschakeld. Voer de volgende stappen uit:

1. Zet de tv aan.
  2. Zorg ervoor dat er geen andere USB-apparaten zijn aangesloten op de tv.
  3. Plaats de USB-stick met het uitgepakte bestand (sony_dtvxxxxx_xxxx_xxxxxx.zip) in een USB-poort van de tv.
    OPMERKING: Als de tv meerdere USB-poorten heeft, kunt u een willekeurige USB-poort gebruiken.
  4. Zodra de USB-stick is gedetecteerd, wordt een reeks verschillende berichten weergegeven op de tv. Volg de instructies op het scherm.
    OPMERKING: Als de berichten niet automatisch worden weergegeven, gebruikt u de afstandsbediening om de tv uit en weer in te schakelen.
  5. Het updateproces start, het aan-uitlampje van de tv knippert wit en het voortgangsscherm van de update wordt op de tv weergegeven.
  6. Na enkele minuten wordt de tv automatisch uitgeschakeld en daarna weer ingeschakeld om de update te voltooien.
    WAARSCHUWING: tijdens het software-installatieproces moet u het volgende niet doen:
    • Het USB-apparaat verwijderen
    • De tv uitzetten
    • De stekker van de tv uit het stopcontact halen
  7. De tv start automatisch opnieuw op zodra de update is voltooid.
  8. Verwijder het USB-apparaat voorzichtig uit de USB-sleuf.

Stap 2: Controleer of de update is geslaagd

Controleer de huidige softwareversie om te bevestigen dat de update is geïnstalleerd.

• Als het versienummer PKG6.0466.xxxx is, is de update van de software geslaagd.
  • Is het versienummer niet PKG6.0466.xxxx download en installeer de update dan opnieuw.

Vragen en antwoorden

Veelgestelde vragen

• Zullen mijn persoonlijke instellingen na de update gewist zijn?
    Nee, al uw persoonlijke instellingen blijven bewaard.
  • Kan ik een oudere versie van de software installeren?
    Nee. Om ervoor te zorgen dat uw tv optimaal blijft presteren, is de installatie van een oudere softwareversie niet mogelijk. De nieuwste softwareversie bevat alle voordelen en verbeteringen van eerdere versies.
  • Is het normaal dat de tv tijdens de update wordt uitgeschakeld?
    Ja, het is normaal dat de tv tijdens de update herstart. Het herstarten van de tv zal langer duren tijdens de installatie van de nieuwe software.

Wat moet u doen als u problemen hebt met het updaten van de firmware?

Als het bericht An error occurred during the software update (Er is een fout opgetreden tijdens de software-update) of Software cannot be updated using this USB device (De software kan niet worden bijgewerkt met dit USB-apparaat) wordt weergegeven op het tv-scherm, kunt u doorgaan naar de volgende procedures voor een mogelijke oplossing:

1. Schakel de tv uit door op de AAN-UIT-knop te drukken.
  2. Druk nogmaals op de AAN-UIT-knop en voer de installatie opnieuw uit.

Als het bericht No newer version of the TV software was found (Geen recentere versie van de tv-software gevonden) wordt weergegeven op het tv-scherm, is de nieuwste softwareversie al op de tv geïnstalleerd en hoeft u deze dus niet bij te werken.

OPMERKING: Als u de software met een USB-stick probeert bij te werken, controleert u het volgende.

• Controleer of uw USB-stick naar behoren werkt.
  • De stick moet zijn geformatteerd in FAT16, FAT32, exFAT of NTFS.
  • Zelfs als u de update uitvoert met een USB-stick die aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kan de update mislukken. Dit heeft te maken met de grootte en de mapstructuur van andere bestanden op de stick. Als de update mislukt, verwijdert u alle andere bestanden en probeert u het opnieuw met een USB-stick waar alleen het updatebestand op staat. Als de update nog steeds mislukt, formatteert u de USB-stick naar FAT32 en probeert u het opnieuw.

Andere veelgestelde vragen over probleemoplossing vindt u bij Vragen en antwoorden op de ondersteuningswebsite van Sony.