Artikel-ID : 00300699 / Laatst gewijzigd : 02-10-2023Afdrukken

Zit de camera vast tijdens het updaten met een SD-kaart? Zo los je het op

Als je Sony Camera is vastgelopen tijdens het uitvoeren van een update met een SD-kaart of CFexpress-kaart, hoef je niet in paniek te raken. We kunnen dit eenvoudig oplossen met een paar snelle stappen.

Transcript:
    Als je Sony Camera vastloopt tijdens het updaten met een geheugenkaart. Geen reden tot paniek. We kunnen dit eenvoudig oplossen met een paar snelle stappen. Normaal gesproken geeft je camera tijdens het proces met een geheugenkaart ongeveer 6 minuten lang een zwart scherm weer op het LCD-scherm. Soms kan het iets langer zijn, soms iets korter. Maar als het scherm langer dan 30 minuten wordt weergegeven, dan weet je dat de update is vastgelopen en moeten we een paar stappen nemen om de update te voltooien. Ik weet dat ik in de vorige video heb gezegd dat je de batterij er niet uit moet halen als de update bezig is. Dit is echter een beetje een andere situatie. Dus we moeten de batterij eruit halen om dit updateproces te onderbreken zodat we het kunnen voltooien. Het is heel belangrijk dat je dit alleen doet als de camera al meer dan 30 minuten vastzit met updaten. Dus als je camera dit scherm al meer dan 30 minuten weergeeft, dan weet je dat de update vastzit. Wat we gaan doen om het op te lossen, is de camera in de uit-stand zetten. Je moet de batterij eruit halen en de SD-kaart die je voor de update gebruikte eruit halen. Neem vervolgens een vers geformatteerde andere SD-kaart en download de update van de Sony ondersteuningswebsite opnieuw op deze SD-kaart. Het is belangrijk dat je niet vergeet om de oude updatebestanden uit je downloadmap te verwijderen, anders kan je computer de naam van het bestand wijzigen wanneer je de nieuwe downloadt. Het bestand moet de naam BODYDATA.DAT hebben. Als je computer het hernoemt naar BODYDATA.DAT(1) dan zal de update niet werken als je de kaart in de camera stopt. Zorg ervoor dat het bestand BODYDATA.DAT heet. Dus zodra je het nieuwe updatebestand op een nieuwe SD-kaart hebt gezet, wil je deze nieuwe SD-kaart in de camera plaatsen. Zorg ervoor dat de kaart in sleuf één zit, plaats de batterij terug in de camera en zet de camera aan. Zodra je dat hebt gedaan, blijft het scherm helemaal zwart, maar het LED-lampje zou weer moeten gaan knipperen om je te laten weten dat de update wordt hervat. Zodra dat gebeurt, kan het ongeveer 15 minuten duren voordat je camera de update vanuit deze toestand heeft voltooid. Maar als de LED weer knippert, weet je dat de update wordt hervat. Als je nog meer vragen hebt of problemen ondervindt bij het updaten van je camera met een geheugenkaart, ga dan naar de ondersteuningswebsite van Sony voor meer informatie. Bedankt voor het kijken.